Nerváčenie bábätiek

mamusiktwin
13. dec 2017

Ahojte mamicky. Som mamicka dvojcatiek predcasnatiek. Potrebujem Vas nazor. Ide o to ze po prepusteni z nemocnice bolo vsetko super. Ukaxkove papanie spanie. Ziaden problem. Asi 4 dni zacala mala po jedeni nervacit zo spanku. Robi to po kazdom jedeni. Ked je hore aj po jedeni je velmi kludna. Cele 4 hodiny spanku nervaci. Dnes to zacal tobit aj syn. Zamyslam sa preco? Plienky plne nejsu. Problemy s kakanim nemame. Antikolikove dudliky maju. Hlad isto nemaju. Tak si hovorim kde je probelm??? 🙂 dakujem

mily7
13. dec 2017

Moji nemali dudle vôbec, boli len kojeni. Okrem toho to isté a bola to kolika. Pomohol biely sum. To ich ukludnilo. Kolika sa už dávno neberie ako len problém bruška. Je to aj o citovom vnímaní, akoby deťom chýbal ešte jeden trimester na to, aby sa lepšie prispôsobili svetu. To povedal jeden detský psychológ.

deti95060810
13. dec 2017

už by som išla sa poradiť k lekárovi...

marissenka
13. dec 2017

Možno ich tlačí bruško po papani,..odgrgnu dobre?Alebo reflux?

bosorkabb
13. dec 2017

Sestra ma 4 mesačne dvojičky a tiež to robili. Pomohol biely šum, nosenie v satke vtedy si odgrgli a vyprdili a bolo dobre. Potom ich uložila do postieľky a bolo dobre.

1988majka
13. dec 2017

@mamusiktwin moze byt reflux koliky ( riesenia a priznaky mozno uz poznas) ale aj to ze mozno ako predcasniatka boli od teba isti cas separovane predpokladam a proste chcu tvoju blizkost...satka biely sum a spolocne spanie by mohlo pomoct.

lavieenrose
14. dec 2017

nemala som dvojicky ale mojej dcere chybal stvrty trimester ..chcela byt pri maminke tak sme sa nonstop nosili nemohla som ju ani odlozit lebo bola hned hore..u nas sum nepomohol..na noc pomohla ulitka..mozu sa babatka hnevat aj koli moorovmu reflexu ked lezia na chrbatiku tak sa im zda ze padaju

klaudiaden
14. dec 2017

Najlepšie spravíš, ak sa pôjdeš poradiť k doktorke a budeš presne vedieť, kvôli čomu sa to deje 🙂

luna116
14. dec 2017

@bosorkabb ako sa nosia dvojčatá v šatke? veď to musel pomôcť i manžel, či po jednom - ponosila, uložila spať, to asi nie?

1988majka
14. dec 2017

@luna116 maminy zvladaju aj same uviazat dvojicky do satky aj ked treba vela treningu 🙂 alebo po jednom. Alebo jedno mamina a druhe ocko.

bosorkabb
14. dec 2017

@luna116 áno tak po jednom. Nemali rovnaký režim. Občas pomohol aj manžel keď bol doma a chodila aj naša mama pomáhať.
Ale vraj sa dajú aj dvojčatá naraz nosiť ale to neskúšala.

dominika7990
14. dec 2017

Nervacia ako nervacia? Placu? Lebo to môže byť aj ta kolika to že maju antikolikove dudle nič neznamená 🤷🏼‍♀️ U nás bola antikolikova len fitlopta 🤣 ani šatka nepomohla 😓

dominika7990
14. dec 2017

Ak by bolelo bruško tak to zistíš ihneď budú plakať ako o život a nebudú chcieť ani nožičky pokrčiť. Vtedy je dobre zistiť či je problém s kakanim alebo prdkanim. Ak prdkanie tak espumisan l. A aj probiotikami nikdy nič nepokazis u nás sa overili probio fix baby. A neviem aké stare bábätka máš ale nezačala si im napríklad dávať vigantol? Niektoré deti z nich boli bruško a potom sa prejde na D od Jamieson

kaja0210
14. dec 2017

Jednoznačne ich bolí bruško. To skoro všetky predčasniatka. Masírovať bruško,dávať kvapky espumisan, vylúčiť Vigantol a dávať Devit. Cvičiť s nozkami a počkať. Po 3 mesiacoch bude dobre. A použiť rúrku na uvoľnenie plynov my by sme boli bez nej 2 mesiace stratení. 😉 Potom to krásne prešlo.

luna116
15. dec 2017

@bosorkabb klobúk dole, obdivujem mamky, čo majú naraz dve a viac detí (dvojčatá, ...), musí to byť veľmi vyčerpávajúce, ja mám dosť čo robiť s jedným nespavcom 🙂

darin146
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bosorkabb
15. dec 2017

@luna116 ja tiež obdivujem. Mne tiež stačí jeden nespavec. Niekedy mám pocit že by som prespala aj 2 dni 😂

dominika7990
15. dec 2017

@darin146 spodné máte ale už môžu ísť aj vrchné 🙂 Kamoska má 11 mesačnú ako ja a oni už 8 zúbkov a teraz im ide prvá stolička 😱 neviem či sa ti už plazí ale dávaj na bruško nedávaj na silu na chrbátik. Moja dcéra tak nemôže byť ani len vo vani čiže hlavičku už napríklad len sprchujeme. Dám na chrbátik a nervy plač. Pritom predtým s chrbatikom problém nemala 🙂 len jednoducho im to už asi lezie na nervy 🙂 veď dlho ležali na tých chrbatikoch 🙂

darin146
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marissenka
16. dec 2017

@darin146 nás maly robil presne toto...Zobudil sa v noci a sponoval ho do oblúku..Bolo len hrozne.nie a nie ho utíšiť....A boli to zuby

janamexico
27. sep 2018

Ja dvojky nemama ale mala mi robila toto iste do 7 mesiacou nakoniec jej zistili koliku a reflux na koliku nam pomohla sab simplex teraz ma 9 a sem tam jej dam 2 kvapky ked vidim ze place vyprdka sa a je pokoj a refliz lebo strasne grckal tak sme krmili na viac krat spala vysie aj v kociku