Môžem dať dvojičky do jednej postieľky s jedným monitorom dychu?

martinazv
23. feb 2014

Ahojte baby,
sme v očakavani dvojičiek 😀 a rada by som sa touto cestou informovala o monitore dychu.
(Niekoľko vecí mi podarovala segra po jej synovi a medzi ne patri aj drevena postielka a 1ks monitor dychu).

Chcem sa preto opýtať, či možem dať dvojky (zatial kym su este novorodeniatka) do jednej postielky s jednym monitorom dychu alebo mam dokupit aj druhy monitor (mal by byt tej istej znacky alebo moze byt aj iny?) dychu alebo popripade este jednu postielku?

Mate skusennosti? Rada si ich precitam a za kazdu vam vopred dakujem 🙂

pemizb
23. feb 2014

Ja sa prilis v monitoroch nevyznam...ale ked sme mali dvojicky v porodnici v jedne postielke, tak mali kazdy iny monitor dychu a fungoval v tej jednej postielke obom. Takze boli dva a inej znacky. Doma sme mali taky jeden pre obe babatka...ale priznam sa ze sme ho pouzivali len veeelmi kratko. Teraz si vravim ze to boli vyhodene peniaze......ale vies ako to chodi. Clovek sa boji....najma pri dvojcatach. Nasi su vsak v pohode....tkaze po dvoch mesiacoch sme to prestali pouzivat. Verim ze aj tvoje budu v pohode.

avana7
23. feb 2014

Postreh môjho manžela je, že nie, nemala by si ich dať do jednej postieľky s jedným monitorom dychu. Pretože, ten monitor sníma dýchanie a ak by aj jedno prestalo a druhé dýcha, tak stále sníma dýchanie toho jedného a tak nemá dôvod pípať. Asi by bolo lepšie mať teda dva. My sme mali od začiatku dve postielky a dva monitory dychu a to také, čo sa dávajú na plienky, SNUZA sa to volá. A používame to doteraz. Pri prvom synovi som to používala do jedného roka, tak ako sa to odporúča. Si myslím, že je to lepšie, pretože sa aj mamička lepšie vyspí, nemusíš byť v strehu a stále kontrolovať bábätká.

aniko82
23. feb 2014

Sesternica ma dvojicky (3mes), mozno pisem tak trosku mimo, ale mozno uzitocna jej skusenost: jeden monitor dychu mala z rodiny, druhy kupovala, takze do kazdej postielky zvlast, chlapci takto spinkaju od prichodu z porodnice...- znacku si napamatam, ale bol za zvhodnenu cenu spolu s pestunkou...ibaze petunka a monitor sa zapinaju a vypinaju naraz, su spojene , takze ak syna vyberie z postelky, tak musi vypnut aj pestunku, a druheho uz mimo izby nepocuje...to je maly postreh, ze taketo kombinacie nie su najlepie pre dvojicky...🙂

martinazv
autor
24. feb 2014

dakujem za rady, ste zlate 🙂 A ešte ma napadlo, keby aj boli dvojky v jednej postielke a jedno babatko malo monitor dychu podlozku a druhe babatko malo monitor dychu na plienke? Co vy nato? S tym uz mate skusennosti? Hlavne mi ide o ich bezpecnost, takze ak to bude nutne dokupime este jednu postielku, aj ked vydavky okolo dvojiciek su brutalne...
Dakujem Vam za odp...

zkubanova
24. feb 2014

Ahoj, musia byť 2 monitory a to akékoľvek, nesmú dvaja ležať na jednej položke, ale v jednej postieľke môžu byť. Len každé na inej strane. Tak som to aj ja robila s mojimi dvojičkami.
Pa 🙂

saskapac
24. feb 2014

@martinazv ahoj, pridaj sa do dvojičkovskej skupinky a opýtaj sa tam. určite sa tam dozvieš praktické rady.

martinazv
autor
24. feb 2014

zkubanova - a mala si dva take iste monitory alebo si mala dva rovnake monitory? Ja som tiez tak myslela, ze jedna postielka a boli by kazde babo na inej strane a mali by dva monitory (podlozka aj plienkovy). A stacilo Ti to v poho?

katka1981
24. feb 2014

@martinazv, urcite nie, ved staci, ze by sa pohlo jedno z dvojiciek tak snima to, cize druhe by tam ani nemuselo byt. Este mozno snuza, kt. ma zapnuty na brusku zvlast kazde babo. Ak angel care alebo nieco take, tak to je pod matracom. Staci ze ty tam rukou postlacas matrac, reaguje to na teba. Cize ak chces pouzivat monitor dychu, tak urcite dva, a pokial chces ten pod matracom tak aj dve postielky.
S tou moznostou ze jedno by malo pod matracom monitor a druhe na plienke, to je hlupost, lebo lezia spolocne v jednej postielke, snimat ich bude sucasne. Cize bud budu mat kazdy svoj na plienke a budu v jednej postielke, alebo kazdy svoju postielku a svoj monitor, kde len chces. Osobne by som bola za dve postielky, pokial ozaj chces bezpecne pouzivat monitor dychu.

martinazv
autor
24. feb 2014

Monitor dychu pod matram uz mam od sestry takze preto uvazujem ci dokupit este jeden na plienky alebo radsej dve postielky, neviem, aky by to malo dopad, ked by boli v jednej postielke jedno by malo pod matrac a druhe babo na plienky neviem, ci by som bola pokojna a ci by to fungovalo tak... Pozerala som akurat MD zn. snuza. Dakujem za rady

martinazv
autor
24. feb 2014

Vdaka Katka, asi to tak aj urobim, ze dokupim jednu postielku alebo dva MD na plienky, chcem byt pokojna a hlavne chcem mat istotu, ze babetka budu ok na 10000 %

alysea
24. feb 2014

@martinazv urcite 2 postielky a 2 monitory.Ja mam monitor aj pod matracom ale kedze mala spi so mnou vyuzivam ho len cez den.V noci je teda pri mne a pouzivam snuzu...snuza ale snima aj tak ze ked ju prebalujem a polozim ju vedla nej stale reaguje z toho vyplyva ze mat jedno dietatko na podlozke a druhe so snuzou Ti problem neriesi lebo by sa mohlo stat ze by snuza snimala to druhe babo a prve by nemuselo dychat...ja mam o 5 tyz skor narodenu dcerku a poplach v postielke sne mali 10-12krat a so snuzou 3krat...nikdy neprestala uplne dychat ale dychala velmi plytko a nepravidelne co monitor vyhodnotil ako nedychanie takze som vzdy zasiahla vcas a nikdy sme neprisli do extremu ze by sme ozivovali aj ked nastudovane mame aj to.Kamaratka ma dvojicky a tiez pouziva dve postielky a dva monitory.

martinazv
autor
24. feb 2014

Velka vdaka, urcite ste mi pomohli a budem uvazovat nad dvomi postielkami. Sú to vydavky navyse ale prednejsie su mi babetka a nie financie aj ked vydavky su neskutocne... ale pre deticky urobime vsetko, vsetko preto aby sa mali dobre a boli v bezpeci...
DAKUJEM VAM VSETKYM ZA RADY 🙂

katrin
24. feb 2014

@martinazv určite nie, presne tak ako písala @katka1981 🙂

katka1981
24. feb 2014

@martinazv, pozri tu na bazariku, neboj najdes za dobru cenu. Tie postielky su podla mna to najmenej, este len pridu vydavky plienky, ak by si nemohla kojit, tak mliecko, a najvacsie vydavky budu podla mna ked nastupia do skolky, do skoly na kruzky atd. Ale zas budu mat stale spolocnost, nebudu sa nudit a zazijete s nimi vela srandy popri tej narocnosti za dvoch.

klincek
24. feb 2014

@martinazv ahoj, ja mam dvojicky. ak chces, aby tie monitory mali zmysel, tak treba kazdemu postielku a monitor osobitne..aj tak budete tie postielky casom potrebovat, len by sa to o par mesiacov oddialilo. a nechem ta strasit, ale ak sa ti tie vydavky teraz zdaju hrozne, pockaj o dva roky😉 . no ako vravis, odteraz budu ti drobci vzdy na prvom mieste, za kazdych okolnosti🙂.

emee
24. feb 2014

monitor urcite zvlast, a cca od 2-3 mes. urcite aj 2 postielky, inak sa ti nezmestia. takze je jedno kupit rovno aj tu druhu postielku.

usiko
24. feb 2014

@martinazv ja si myslim, uz len z fyzikalneho hladiska, ze jeden monitor pre dve deti znamena, ze ak ti jedno prestane nedajboze dychat, nezistis, nakolko monitor bude snimat dychnie druheho dietatka a nebude hlasit poplach...takze je to nebezpecne......a tiez si myslim, ze kazde dieta potrebuje jednu postielku, nakolko niektore deti v noci cestuju, tak sa budu rusit a budit......

zkubanova
24. feb 2014

@martinazv
Ahoj, mala som oboch v jednej postieľke, bolo to bez problémov, každý mal pod sebou jeden monitor, boli rovnaké, požičané z nemocnice. Na Antolskej to požičiavajú. V jednej postieľke to zvládli tuším cca *2 -3 mesiace. Paa 🙂

dasenka26
25. feb 2014

Nam tiež ponukali monitor pre dvojcata, ale nevzali sme si ho. Museli by sme mat dva a každé dieta v jednej postielke.
Do 6 týždnov sme ich mali v jednej postielke a jeden by nam bol nanič. Mna osobne to znervoznovalo už v nemocnici, to pípanie a vypinanie, ale chapem že vela ludi to chce ak je na to vážny dovod.

marllik
25. feb 2014

kym boli uplne malicky (asi do 3 mesiacov)mali sme drobcov v jednej postielke s dvoma monitormi na opacnych koncoch postielky (mali sme nanny), aby reagovali len na to svoje babatko.. nam to tak fungovalo- ak som jedneho vybrala z postielky a zabudla som monitor vypnut, zacal hukat napriek tomu, ze druhe babatko v postielke ostalo.. mali sme pre ne pripravene oddelene postielky, ale ked sme prisli z porodnice, jeden z nich velmi plakal a ukludnil sa az ked smeho dali do braskovej postielky, tak ako bol v porodnici 🙂

jana7
25. feb 2014

@marllik no ako?A už naši chlapi majú rok 🙂

kalea
25. feb 2014

Určite im nemôžeš dať jeden monitor dychu, veď keby náhodou jedno dieťatko prestalo dýchať, monitor by snímal dych druhého dieťatka a nijako by ťa neupozornil, že je problém. A zvážila by som, či je ten monitor naozaj potrebný.

elanor
24. mar 2014

urcite treba 2 monitory, a kazde babatko na opacnej strane postielky. Ibaze si to mozes dovolit iba ked su naozaj velmi malicke, a iba spinkaju a papaju. Ak sa uz zacnu byvat trosku hore a budu sa mrvit, co je tak asi v 3och mesiacoch, treba kupit druhu postielku, a kazde babatko mat zvlast.
Som zistila na vlastnej kozi, minuly sobotu. Nase maju 2,5 mesiaca. Lenku som zobrala z postielky (spolocnej), monitor som zabudla vypnut, prebalila, dala papat, a ked sme boli na konci papania, som si vsimla, ze tej jej monitor nadalej blika na zeleno, ze je vsetko ok, pritom tam uz dobru pol hodinu, mozno viac nelezala... Na druhom konci sa ale riadne mrvila Mirka, cize ten monitor pres celu postielku zachytil. Az mi zle ostalo, ked ma napadlo, ze jednej by sa daco stalo, a ten monitor by reagoval na druhu, ani by som nevedela ze sa daco deje, a zistila by som to az by bolo neskoro. Ako fakt, ja som bola v sobotu cisto na infarkt. Bo doteraz aj ked sme niekedy zabudli vypnut monitor, tak vzdy po chvili zacal vrieskat. Od vcera maju kazda svoju postielku, a ja snadd mozem kludne "spavat".