Môže uškodiť rozdelenie dvojičiek v jasliach?

keesa..
14. okt 2013

Ahoj dievčatá mozno sa tu nachádza neaka detská psychologička ,psychológ,Psychiater 🙂
Moje dvojičky začali od septembra navštevovat detskè jasle a boli automaticky rozdeleny,kazdy do inej skupiny,zial jeden to velmi tazko zvláda kazdy den plače je histericky s na silu ho musím vtlačit do kočíka,stále chce bit v tej istej skupine ako jeho brat.Mojôu otázkou je mám Bit vytrvalá a po čase to prejde a zvykne si,neškodí to na detskù psychiku? Podla učiteliek v škôlke to prospieva pri vyvoji osbnosti u dvojčiat ,Tak neviem Ale mna to trápi🙂

klincek
14. okt 2013

@keesa.., prepac, ale tie ucitelky su kravy!
oddelenie dvojiciek urcite ma svoj vyznam (aj to ale nie je pravidlo, odporuca sa to len ked je jedno z nich dominantne a to druhe na nom "visi"), ale rozhodne nie takto a v tomto veku!!
mam dvojicky 2r 2 mes, a hoci su stale v sebe (bitka, hadka, ved to poznas.. 😉 ), od seba zatial nechcu ist ani na krok (maximalne ked sa jedna skor zobudi, dokaze sa chvilu hrat bez tej druhej). su spolu odjakziva, tak preco im zrazu robit takyto sok? ked budu starsie, treba ich zacat pomalicky zvykat, nech idu oddelene k starym rodicom, kamaratom-do znameho prostredia. postupne si zvyknu byt bez seba. ale nie teraz a urcite nie takymto sposobom. trvaj na tom, aby ich dali do jednej skupiny, budu spokojne deti, ty a nakoniec aj ucitelky (bude o to menej revu kazde rano).

ketrinka17
14. okt 2013

Urcite by mali byt spolu . Dvojicky maju medzi sebou zvlastne puto, ktore by som nepretrhovala.

snopkulka
14. okt 2013

Tiež som ZA to, aby boli spolu - bez ohľadu na to, že sú dvojičky. Ak sú na seba takí naviazaní, zvyknutí byť stále spolu, nestresujte ich, nestrašte... 😕 😨

marbalulka
14. okt 2013

ja by som svoje dvojicky tiez nedelila

eeffka
14. okt 2013

nech si to riesia prospievanim na vlastnych detoch, chudak decko ide do cudzeho prostredia a este to co mu moze pomoct mu vezmu, okamzite deti spolu. mam kamosky 2 co maju dvojcata a vraveli mi ze ani nad tym nerozmyslali, deti dali do jasli, tym ze boli spolu partaci nemali vobec ziadne problemy s adaptacoiu.

bronia13
14. okt 2013

ja som z jednovajecnych dvojiek a my sme so sestrou az asi do 20 rokov vzdy chodili do tej istej skoly (a do 18 sa rovnako obliekali ) 😎 , sedeli v jednej lavici a potom na gympli brali tie iste triedy.... byvali sme spolu do 27 kym sme nemali 27 rokov a potom sme byvali vedla seba v bytovke este do nedavna asi 4 roky a pomahali sme si jedna druhej s detmi a raz jedna navarila raz druha a bolo to parada, sme si velmi blizke a aj teraz byvame asi 13 😀 😎 minut autom od seba - takze neviem to je na tebe, len co som neznasala a neznasam ze nas vzdy hadzali do jedneho vreca - ako ze ked sme nieco urobila jedna z nas tak to bolo ze "dievcata" to urobili.... to som absolutne neznasala, a ked aj teraz mm manzel mi povie nieco v mnoznom cisle (ako to mysle dakedy aj s detmi) a ja na to zabudnem tak ma ide slak trafit....ze "vy" ste to a to urobili....

vinifred
14. okt 2013

..ak chodia do jasiel,tak by som ich nechala spolu..ak budú staršie,problém už nevidím v rozdelení,ale ešte sú maličké,aby sa nechali zbytočne stresovať..

moon1979
14. okt 2013

ja by som takto maličké deti určite nedovolila rozdeliť ... dvojičky majú medzi sebou zvláštne puto 🙂

majka381
14. okt 2013

ja by som ich isto nedelila,moji sú už väčší ale v škôlke sú jeden tým,aj postielky musia mať tesne vedla seba,aby sa mohli držať za ruky keď zaspávajú. ak je jeden chorý,nepočúvam nič iné,len kedy príde brat domov.tak ja som preto určite nedeliť až keď to budú chcieť oni sami.

irriss
14. okt 2013

MOJE DVOJICKY jsem NIKDY nenechala rozdelit! Pokud to udelali bez Tveho svoleni, dej pisemnou zadost (pokud nepomuze tak stiznost)!!!

Ucitelky svadi toto deleni na psycholozky, ale ve skutecnosti si tim chteji ulehcit praci ony.
Ucitelky se totiz BOJI dvojicek, ze se z nich stane velici tym!!
Dvojicky jsou 2 osoby rozdilne povahy..vetsinou maji i rozdilne kamarady, jine skolni vysledky... a jine predstavy o hre.."Spoji se" predevsim v pripade, pokud jim je ublizovano nebo kdyz si jich nikdo nevsima....Jinak se chovaji jako dve samostatne osoby..jen okoli je bohuzel vnima jako CELEK a proto se ho snazi rozdelit.. 😠 ☹

jana7
14. okt 2013

@keesa..ja sa chystam svojich chlapcov dat od 1 roka do jasli, je tam jedna trieda takže to rozdelenie by nam nemalo hrozit? Akí starí su tvoji chlapci?

blumka
14. okt 2013

len na odlahcenie..moj mm ma jednovajcne dvojca, ako deti boli velmi zivi.na zakladnej skole raz povedala ucitelka, ze neda im trojku z chovania ak ich mama rozdeli. tak mm brata mama dala na inu skolu...no a na kocni dalsieho skolskeho roka jej ucitelka na tej inej skole povedala, ze ona ho tam nechce, ze mu neda trojku ak ho mama vrati spat na povodnu skolu 😀 😀 😀

take male dvojicky by som nerozdelovala. neskor ked uz sa "vyprofiluju" ze kazdy rad robi nieco ine, tak im prospeje, ze budu chvilku od seba napr. na nejakom kruzku.

ichbinich
14. okt 2013

Podla mna to na osoh nie je. Suhlasim s @irriss, ze si to asi chcu "ulahcit".
Aj ja mam ten dojem, ze ludia sa dvojiciek "boja". Napr. tu v Rakusku musia mat tzv. nadenne matky (Tagesmütter), ktore sa staraju o deti vo vlastnej domacnosti, specialne skolenie, aby mohli opatrovat dvojicky... A kde je prosim rozdiel, ked sa im do opatery nahodou dostanu dve deti narodene v ten isty den?!
Svagrina ma dvojicky a NIKDY nebola rec o tom, ze by ich v jasliach alebo teraz v skolke rozdelili...
Ak maju tvoje deti s tym ocividny problem, tak trvaj na tom, ze budu spolu. Vsetko dobre!

lejlla
14. okt 2013

urcite to je somarina rozdelit 😠 ....

zuzanale
14. okt 2013

teda ja by som nedelila dcéra má v triede dvojičky a ich nikto nikdy nedelil a poznám aj dvojičky ktoré mali ísť teraz do školy jedno dieťa nieje ešte vyzreté a druhé áno ale odklad majú obe lebo neodporúčajú ani ich nechcú deliť 1 rok boli v školke aj s mojou dcérou a tam tiež nikomu nenapadlo ich rozdeliť a celkovo u nás na takom malom sídlisku je asi 8-9 párov dvojčiat 😅 a nikto nikdy žiadne nedelil a verím že ani tie najmenšie ktoré školku majú pred sebou deliť nebudú ... ja osobne by som pre psychickú phodu detí aj seba žiadala spojiť ak nie tak hladať iné zariadenie kde budú mať normálny prístup oni sa rozdelia a osamostatnia od seba keď príde čas tak ako aj dvojičky v dcérinej triede a každá iný okruh kamarátov iné záujmi ....

lauricka
14. okt 2013

toto je vysostne individualna zalezitost, kedze kazde dieta je ine, aj dvojcata maju rozny vztah. Ak vidis, ze malemu rozdelenie neprospieva, rozhodne trvaj na tom, aby boli spolu. Neznasam, ked su ohladom dvojciat mudri ludia, ktori dvojcata nemaju 😠 . Ak by bolo treba, zajdem za psychologom a necham si od neho napisat odporucenie dvojcata nerozdelovat a pani ucitelky sa budu musiet zariadit inak. Ty si matka a najlepsie vies, co tvoje deti potrebuju, poznas si ich najlepsie. Ak by moje dvojcata boli na tom takto, trvam na tom, aby boli v jednej skupine. Mozno budu zrele na rozdelenie neskor. Ale kde je napisane, ze sa musia delit zo zasady a este tak skoro?

demonique
14. okt 2013

To su co za mudre ucitelky? ja pochadzam z dvojiciek a musim povedat, ze v tom veku som si nedokazala predstavit, ze by som mala byt bez nej. Ked jedna ochorela, mama nechavala doma aj druhu,aby nam nebolo smutno 🙂 Je to uplna blbost, ze to prospieva vyvoju osobnosti. Ja by som urcite poziadala o prelozenie deti do jednej skupiny. My sme boli so segrou spolu a trufam si povedat, ze kazda mame svoju vlastnu osobnost a je medzi nami krasny vztah aj ked zijem na opacnom konci republiky.

vojmata
14. okt 2013

Pokial sa to tebe nepaci, trvaj na tom, aby ich dali dokopy. a pokial tie jasle platis, tak sa im povyhrazaj, ze ich odtial das do ineho zariadenia. Ja by osobne by som mojich malych nechala aj v roznych triedach, pokial by boli v pohode. Ale ak im to nevyhohuje a maju mat z toho stres, naco ich trapit?

lalai
14. okt 2013

Som ucitelka a nikdy by som netrvala na tom delit deti..nie surodencov a uz vobec nie dvojcata ! jeden v druhom citia oporu, potrebuju sa kedze uz pri nich nie ste vy ! zrazu prichodom do jasli stratili pocit istoty a domova, su v cudzom prostredi, vela deti, iny ludia, rezim a to vsetko bez mamy .....na toto vsetko si musia zvyknut a este k tomu ich rozdelia ? Na vasom mieste trvam na tom aby boli spolu hned ! Teraz urcite nie je cas delit ich...maju na to cas, mozno neskor budu chcet byt chvilu jeden bez druheho (v puberte 😀 ) ale teraz urcite nie je na to vhodna doba...rozhodnutie ja vsak na vas toto je len moj nazor 🙂 vela stastia a usmevne prichody do jasli 🙂

dorrottka
14. okt 2013

mám jasličky, síce len max 10 detičiek, takže sú jedna skupina, ale aj ked by som mala skupin 100, dvojičky by som NIKDY NEROZDELILA. Podla mna by si mala trvať na tom, aby ich dali spolu. Mám praktické skúsenosti aj s odborným špeciálno-pedagogickým poradenstvom, preto by ma skutočne zaujímali tie pozitíva, ktoré p ucitelky uvádzajú - hoci už teraz všetky zamietam. Myslím si, že veľmi rýchla cesta by mohla byť práve cez pedagogickú poradňu- nakontaktuj sa na nejakú vo Vašom meste, takto by si vlastne mohla získať odborný posudok psychológa a dám ruku do ohňa za to, že ON DÁ odporúčanie, aby deti boli spolu. Možno si povieš, že čo s papierom - no v inštitúcii zaberie papier viac ako názor rodiča-bohužiaľ. Držím palce!

miriamkac
15. okt 2013

Ja len zo skúsenosti...
moji chlapci v škôlke spolu, v škole triede spolu, v družine rozdelení ale len na 2 hodky, potom aj tak sú všetci spolu.
Po tom celom dni im to celkom dobre padne byť aj chvíľku sám, ale tak malé deťúrence by som nenechala rozdeliť....

monko28
29. máj 2014

Ahoj,ked som porodila v Bratislave dvojičky,mám párik,tak sestričky a doktori mi hovorili,že ich nemám nikdy rozdeliť,pretože u dvojičiek a viactorčiat je silné puto,a to môže narušiť psychyku jedného z nich,keby boli spolu,tak sú si isté jeden nájde oporu u toho druhého,viem to aj podľa seba,bojuj za to,aby boli vždy spolu,držím palce