Mená pre dvojičky - čo si o tom myslíte?

20. dec 2019

Ahojte, páči sa vám kombinácia mien pre dvojičky dievčatá, Táňa a Naďa?
Som rozhodnutá pre tieto mená, ale nie Tatiana a Nadežda.

svettii
20. dec 2019

Páči ale nechápem ako si myslela, že tatiana a nadežda nie. Akože chceš aby sa volali tými skrátenými tvarmi, že to budú mať normálne v rodných listoch?

janula3000
20. dec 2019

Toto boli dve zo štyroch mien ktoré som chcela dať nášmu dievčatku ale manžel má zrušil že nesúhlasí v žiadnom pripade😂 ale za mna určite áno a ako píšeš nie Tatiana a nadezda ale Táňa a Naďa 😉

yolandi
20. dec 2019

Mne sa to velmi paci 🙂

samrolka2019
20. dec 2019

Mne sa Naďa - Nadežda nepaci. Mam susedu Naďu, mne to znie velmi tvrdo. Tatiana je pekne

autor
20. dec 2019

@svettii no myslím tak, že v rodnom liste by mali napísané skrátené verzie, Táňa S.... ova a Naďa S.... ova.

juliet86
20. dec 2019

ahoj. moja sestra je tana a ma to v rodnom liste tana nie tatiana takze v to. pripade viem ze sa to da s nadou si nie som ista.

juliet86
20. dec 2019

a mne sa to paci podla mna sa to k sebe hodi

kristiii
20. dec 2019

Ja by som vybrala iné ale môže byť, aspoň nebudú mať každá 4 menovkyne v triede

mpg
20. dec 2019

V rodných listoch by mali byť pôvodné mená a nie rôzné mená, ktoré vzniknú ako skrátené tvary.

autor
20. dec 2019

@mpg v kalendári sú aj verzie týchto mien

kittykat22
20. dec 2019

mena velmi pekne. Ale co mam v okoli, tak dievca menom Nada - volali dlho Nadka. Ale Tanu volali Tanicka, len ked bola mala. Potom vsetci Tana. Uvazujem, ci ked to bude v dvojickovej kombinacii - ci to je ideal.

janula3000
20. dec 2019

@mpg v rodnom liste môže byt akékoľvek meno pokial to matrika povolí a myslím ze prave s týmito skratkami problem nebude keďže sú uvádzané v kalendári, keď sa môžu dávať zahraničné mena od výmyslu sveta ktoré slovenský kalendár neuvádza stačí že sú bežne v inom state. Tak isto je možné zapísať Hanka a nie Hana, Janka a nie Jana.

julinka66
20. dec 2019

Prepáč podľa mňa sú aj krajšie mena pre dievcatka

autor
20. dec 2019

@julinka66 môžu byť, ale nám sa páčia tieto. Ja ich dám určite. Mne sa zas nepáčia mená ako Ema, Ela, Sofia, Mia.

benit
20. dec 2019

Neterka je Naďa. Aj to tak ma zapisane. Pekne mena si vybrala. Emi a eli, sofii je plna skola.

julinka66
20. dec 2019

V pohode je to vaša vec

moni73
20. dec 2019

@julinka66 Ja mam nadu. A asi by som druhykrat dala nadezdu, hoci vtedy som to razne odmietala. Inak, ja som vyberala medzi nada, vlada, sona a zoja.
@samrolka2019 nada znie tvrdo? Vyberala som prave z makkych mien, nie je ich vela.

vlucifuk
20. dec 2019

Mne sa páčia obe mená.My sme mali vybraté Nina a Nataša.Máme dvoch chalanov.😉

h2
20. dec 2019

Naďa (nie Nadežda) chodí aj s mojím synom do školy, určite nebude problém zapísať skrátenú formu mena. Moja kamoška má dokonca syna, ktorý sa oficiálne volá Fero a keď toto nebol problém, aj Táňa a Naďa bude v pohode.

kikiriki23
28. dec 2019

Ja nemam sice dvojicky ale prva dcera je len Naďa ine by som nedala a druha je Zoja.

lintu
28. dec 2019

Ked si o tom uz rozhodnuta, tak im take mena daj a hotovo. Pri kazdom mene sa najde skupina ludi, ktorym sa bude pacit a ktorym sa pacit jednoducho nebude.

annaxx28
5. jan 2020

Ja som s manželom bola rozhodnutá donedávna že sa naše ratolesti budú volať po nás, čiže Anna a Ivan.. či pána no zapáčilo sa mi aj Dominika a Dominik.. 🤯🤯🤯🤯tak uvidime 😉

autor
5. jan 2020

Moje dievčatá budú určite Naďa a Táňa, už len vydržať aspoň 8 týždňov. 😃

autor
5. jan 2020

@annaxx28 my sme s manželmi dlho vyberali mena, podľa mňa ženských mien nie je veľa pekných. Také, čo by sa nám páčili bol problém vybrať jedno, nie ešte dve. A potom sme nejako prišli k týmto dvom a táto kombinácia nám sadla.

zuzana76
5. jan 2020

Mne sa obe velmi pacia, aj vo variantoch Nadia, Nadja a Tania a Tanja, k nim patri aj Sonia a Sonja, podla mna dobry vyber

annaxx28
7. jan 2020

Neboj sa vydržíme..musime ... dáme to na pána 🙏🙏😉

jaskolka
7. jan 2020

Sú to pekne mena, a ani s ich skrátenom verziou by nemal byt problém. My chceme napríklad dat mena, ak by bol chlapec, tak verzia, Vasiľ, alebo Vojtech. A tiež sa to niekomu nepáčilo, že zvláštne, staré mena.Pritom ešte ani nečakame bábätko, snažíme sa, ale verzia mien už je😃😃

annaxx28
8. jan 2020

@jaskolka noa? Hlavne že sú mená bábätká pridu. Ja už som v 14 vedela že ak raz budem mať chlapca bude Jakubko z perinbaby. Aj Alžbetku by som dala ale tak sa už vola starká môjho manžela.