Mám trojičky, muž robí od rána do večera

11. apr 2024

Mam trojčata skoro 2,5ročne. Som na ne skoro úplne sama. Manžel robí od rána do večera aby nás uživil. Deti majú hrozne obdobie teraz. Som na tak maximálnom dne ze chcem zo všetkým skoncovať, ukončiť celé moje trápenie. Nemám súrodencov, babky stále tiež v práci. Manžel má iba brata ďaleko. Nemám už ani kamarátky, nemám nikoho. Som tak veľmi unavená ze nechcem ani žiť. Svoje deti veľmi milujem, ale už mi to nestojí za to trápenie. Niejeto fyzické tak ako psychické. Už nedokážem ani jest, nemám ani 50kg a čakám kedy to všetko skončí. Od frustrácie a nervov deti dostávajú bitky pretože neznesiem už ani pohľad na ne. Vkuse sa hádajú, berú si hračky, robia si zle bijú sa. A ja sa už ďalej nevládzem ovládať. Obhadzuju sa jedlom. Ja nemôžem už ani vstať z gauča ako veľmi je moje telo unavené, veľmi. Nevládzem už ani plakať, nevládzem už jednoducho.

pribinak
11. apr 2024

Mestská časť nemá nejakú možnosť poskytnúť ti opatrovateľku aspoň na pár hodín?

michaela0309
11. apr 2024

Ahoj odkiaľ si? Aké mesto ?

autor
11. apr 2024

@pribinak nie ani škôlka najbližší rok nebude nakoľko sme v malinkej dedinke uprostred ničoho kde je škôlka len pre predskolakov

majlo1234
11. apr 2024

Boze, ja len ze ti verim a neviem si ani predstavit, ako velmi je to narocne s troma malymi smradmi v tom veku.
Ja to radim vsade, mne pomahaju velmi noise canceeling sluchadla, pretoze ni robi velmi zle detsky vreskot, a to mam len jedno dieta. A co najviac casu travit von, nech nerobia bordel doma. Ale inak ti pomoze efektivne len oddych, pripadne sa poobzerat po skolkach v okoli, muz by ich nevedel vozit?

0silvia0
11. apr 2024

Nejaka studentka/dochodkyna na par hodin by sa nedala zaplatit?

beata_ra
11. apr 2024

Nesmies tak hovorit, ze deti ti za to trapenie nestoja. Su zdrave, a to je predsa to najhlavnejsie. Dnes som tu videla prispevok o tom, ako matka nevladze pri tazko postihnutom dietati. To sa da chapat, tvoj stav je docasny, u nej nie. Treba vydrzat, nic netrva vecne, ani deti nebudu stale male.

lenka098123
11. apr 2024

Odkiaľ si?

dadis
11. apr 2024

Ahoj, odkial si? Potrebujes surne pomoc. S tou skolkou sa neda nieco poriesit? Nemozes ist naspat do prace a muz na rodicovsku?

pribinak
11. apr 2024

Nemôže si mama alebo svokra vziat nejakú dovolenku aspoň na 2 týždne a pomôcť ti?
Ak by si každá vzala na 2 týždne dovolenku, tak by si si aspoň chvíľku oddýchla.

Hľadala by som škôlku aj 50km, s tým že ich budeš voziť.

lauriik
11. apr 2024

Bacha na tieto stavy! Podla mna je to depresia a vyhorenie. Urcite smer psychiater. Nasadit lieky a naozaj oddychnut si od deti!! Aspon cez vikend nech si ich manzel bere a teba nech necha robit to co sama potrebujes. A prinajhorsom hladaj slecnu alebo starsiu pani na par hodin tyzdenne na strazenie. Neni normalne, ze sa chces kvoli detom zabit. Co manzel? Ten nevidi, ze uz mas toho dost?

pribinak
11. apr 2024

Ja tá chápem že si vyčerpaná, ale prosím tá, nebi ich. Oni samé len tak nevznikli, nemôžu zato že si vyčerpaná

Muž vie v akom si stave? Mama víe?

autor
11. apr 2024

Čítam vaše odpovede ale nemám už ani silu vám každej odpovedať. Popravde netúžim aby som tu 2 týždne ci viac niekoho mala. V dome už mám tak neporiadok ze aj keď prídu len na kávu idú ma zruinovat rečami ze co robím celé dni keď tu je taky bordel. Deti ešte niesu odplienkovane lebo to ide hrozne ťažko. Manžel príde večer unavený z prace, niekedy nervózny ze je malo jedla navareneho lebo tie deti zjedia ako 4 dospelí. Vkuse potrebujú jest, ci už jogurty, výživy, ovocie, chrumky, kadečo. Musím denne vysavat a aj tak to sem vyzerá ako keby som vysala raz za týždeň. Steny po kreslené, pochytane rukami. Manžel večer povie ze co som robila celý deň keď to tu tak vyzerá.
Nechcem ich bit ja viem ze je to zle, mňa rodičia tiež nikdy neudreli. Ale je to tak hnusne keď sa mi ešte naschvál smejú do očí keď hodia misku polievky cez celú izbu. Ja už som minule od vyčerpania sedela v okne a už som to chcela skončiť, ale ja viem ze oni tu nemajú okrem mňa nikoho. Tvide nonstop aby ich aspoň niečo zabavilo. Keď je pekne počasie sú na dvore. Ale vkuse u nás prší akoby sme žili niekde v pralese. Deti bývajú aj často choré. Ja ešte častejšie. Ľudia keď ma vidia na ulici sa pýtajú ze co sa mi stalo visia na mne aj legíny veľkosti Xs. Kedysi som mala veľkosť M. Minule som prišla s deťmi do svokrovcov, deti nechala svokre a išla k manželovi mu pomôcť keďže svokrovi stavali garáž. Bolo to pre mňa ako vykúpenie ze som nemusela byť s deťmi a robila som konečne niečo iné. No prišiel svokor a vyhnal ma ze ja nemám také veci robiť. Ale nikto nechápe ze pre mňa je taka práca raz za čas naozaj spasenie

crazy_cat_lady
11. apr 2024

mrzi ma tvoja situacia a tazko sa citaju riadky.. nemas moznost dat deti napriklad do jasli, pripadne neviem, ako daleko byvaju rodicia z manzelovej strany - ze by ti ich castejsie postrazili? mat tri deti je zahul (v dnesnej dobe niekedy aj jedno), urcite by ma manzelove reci o tom, co cely den pri troch detoch rozpalili do biela.. rozpravala si sa s nim o tom? ako sa da Vasa situacia riesit, ci si nevie najst nejaku pracu kde by mal HO, pripadne nejaku, kde by nerobil od rana do vecera a vedel ti viacej pomoct? neviem, ako ste na tom finance - mozno nejaka opatrovatelka sem-tam, pripadne pani na upratanie domacnosti..

dadis
11. apr 2024

Pdvezte deti na vikend k jednej alebo druhej babke, priznaj sa, ze si vyhorena, nie je to hanba. Cez vikend si uprac, ak ti to dobre padne na dusu, alebp vymaluj stenu, chod do lesa, do kina..cokolvek, len chvilku si musis od deti oddychnut. Zredukuj im hracky, nechaj im jednu krabicu, par kniziek. Nauc ich, ze ked chcu druhu krabicu, tu jednu musia vyzbierat. Potom im mozes dat druhu. Vecer, ked pride muz, nech sa naje a je s detmi, ty vybehni na nakup, zabehat si, robit nieco do zahrady (sama), umyt auto, ist na kavu s kamoskiu - kazdy den si naplanuj, ze vypadnes aspon na hodinku z domu. Musis sa o seba zaujimat, dat sa na prve miesto, si pre deti ten najdolezitejsi clovek. Neboj, bude leosie, ked pojdu so skolky ❤️

h2
11. apr 2024

😧 Je mi to veľmi ľúto. Tvoji blízki nevidia, v akom si stave? Tvojej mame nenapadne, aby ti pomohla? Povedz jej, zavolaj ju k sebe, alebo nech ti deti zoberie, aspoň na jeden deň cez víkend. Alebo manžel nech ťa cez víkend odbremení. Treba im to na rovinu povedať.

30katrusa40
11. apr 2024

A škôlka niekde aj mimo bydliska nie je možná ? Posadiť do auta a zaviesť to by bol problém ? Možno niekde.v meste alebo väčšej dedine by sa skôr našlo mieste. Teraz je obdobie zápisov . Prípadne daku susedu mladú ktorá by pomohla ale von s deťmi. Chvíľku by ich postrážila.

mimcurik
11. apr 2024

Ak si z blizkosti PO, som ochotna prist ti pomoct obcas aspon nachvilu 🍀

majlo1234
11. apr 2024

Ser na poriadok, obrn sa, toto nemoze pochopit nikto, kto to nezije, aj keby si cely den s handrou behala, tak budes mat pri troch bordel,’proste je to tak.
Obrn sa, jednym uchom dnu a druhym von, povedz si v duchu ze vy nic neviete🥹
A ak sa lwn trochu da, odkladaj ich k svokre/mame, aspon obcas, aspon na hodinku, a vypadni odtial, do obchodu, na lavicku do parku, hocikde bez nich. A svokrovi aj hocikomu proste na rovinu povedz, ze ty POTREBUJES byt bez deti chvilu

rohypnol1
11. apr 2024

Z ktoreho kraja si? Mozem ti prist pomoct bez sudenia upratat, pripadne zobrat deti, aj na noc. Alebo sa sspon porozpravat s tvojim manzelom. Potrebujes akutnu pomoc, lebo to dopadne zle. Ked su vsetci okolo taki mudri, daj sa hospitalizovat na psychatrii. Si seriozne krok od skratoveho konania. Nech sa teda cinia, postaraju o deti, nech upracu…. Posielam vela sil, este taky rok a uz bude len lepsie. Vela zien v tom veku dietata ide s nadsenim do prace, lebo ma toho uz olne zuby. Mat tri naraz, je na obdiv, je to zahul. Vyplac sa, vykric, skoc po lieky, cokolvek. Bude to len a len lepsie. Vydrzala si to doteraz, si jednotka! Daj si sluchadla, sadni, najedz sa. Na ostatne kasli….

pink_lady
11. apr 2024

Toto je na okamzitu intervenciu, tu by Malo zasiahnut vedenie stránky ktori vidia identitu a zasiahnut v spolupráci s organmi. Žena ty máš zřejmě tazku depresiu, už si v ohrozeni zivota...depresia je smrtelne ochorenie, ak sa nelieci. Zavolaj minimalne IPcko, kludne 112. Pomozu ti. 🙏🙏🙏

autor
11. apr 2024

@pink_lady prosím ta nestras ma ešte aj ty.

autor
11. apr 2024

Odpoviem vám každej keď budem mať viac casu

autor
11. apr 2024

Teraz len ze. Niesu zas všetky dni úplne také zlé. Sú aj oveľa oveľa lepšie dní, ze ani neviem ze ich mam. No sú aj takéto dní. Každý mesiac je dosť takýchto dní a vždy viem. Zatiaľ konečne 2 zaspali a 3 pozerá TV tak idem si aspoň zdriemnuť keď viem ze sa nemôže nič udiat

metoyou4
11. apr 2024

Ja mám 4 deti,posledné dvojičky.Manžel v zahraničí a mala som to isté,ale UVEZPEČUJEM ťa,aby si to vydržala ešte chvíľku.Viem,že trojičky sú rozdiel,no zmení sa to,ver mi.Len ešte chvíľku,kým sa zmenia k lepšiemu .Naši sa tĺkli dennodenne a furt plač a rev.Ja tiež som vrieskala už a plakala.Normálne som mala na krku a tvári vystúpené žily,taká som bola chudá .No škôlku musíš poriešiť ,to bolo vykúpenie .A tvoj chlap,nech si zavre radšej klapačku🤨.Lebo toto ma naštvalo najviac.A ten,kto ti povie,že aký máš bordel,tak ich pošli do p..e radšej,alebo nech ti pomôžu .Či sú prifázovaní už?Mne tiež naozaj nikto nepomohol.Keby som vedela odkiaľ si,normálne by som ti prišla pomôcť .VYDRŽ ešte,to sa zmení

estellas
11. apr 2024

Potrebuješ niekoho kto by ti pomohol. Navrhni mužovi tú opatrovateľku aby ti pomáhala. Alebo niekto z rodiny. Musí byť veľmi náročné sa starať o trojičky.

lilianka28
11. apr 2024

Tak cudzí ľudia na ulici sa ťa pýtajú čo sa ti stalo a tvoja vlastná mama to nevidí?
Ja toto nepochopím. To si nemôže zobrať deti aspoň na pár dní, čo by si si trochu oddýchla.
Keby moja dcéra bola v takomto stave, tak sama by som sa ponúkla a zobrala si dovolenku v práci.

bluka2
11. apr 2024

Určite aj tu nájdeš niekoho, kto ti pomôže a nebude sa pozerať na neporiadok. Sú tu skvele ženy a je nás viac, čo malo neporiadok s 1 alebo 2 malými deťmi, trojčatá to by bez neporiadku nezvládlo 99% ľudí… nechaj si pomôcť, potrebuješ sa vyspať

januska12323
11. apr 2024

Pan manžel by si zaslúžil preplesk v prvom rade, ostal s nimi niekedy sám viac ako 5 minút? Potrebuješ pomoc fyzickú - nejakú osobu ako opatrovateľku aspoň párkrát do týždňa a psychickú - z toho čo píšeš kľudne aj pobyt na oddelení.

mamutka
11. apr 2024

Jednoznačne potrebuješ pomoc. Kedysi som pomáhala mamine s trojickami, neexistuje aby to v pohode dávala sama cele dni s nimi a ostala v klude. Keď muž prišiel domov, začal makať tiež. Ten by si nedovolil povedať, že čo robila a kde je jedlo. To tvoj muž je slepý? Musíte zaplatiť pomoc, nejakú ženu k deťom. To je akože výhoda romantickej dedinky, že máte domček, ok, ale deti nemozes dať do škôlky. No vykašľala by som sa na také bývanie. Kde si chceš hľadať prácu, keď tie deti pôjdu do škôlky si neviem predstaviť. Na sťahovanie asi šanca nehrozí, tak treba pomoc k deťom. Nechápem prečo babky neprídu po práci k deťom. Nie som za to, aby starí rodičia skákali mladým okolo zadku a vychovávali im deti ale dokelu normálny človek vidí, že k trojcatam treba pomoc! To čo sú za vzťahy? Normálne ma to nas..lo

lenjaja84
11. apr 2024

Ja mam jedno dieta v takom veku a je to masaker, 3musi byt veru strasne, odkial si?