Jedlo na hlave alebo na zemi

felicita2
7. feb 2013

Nemali ste takyto problem? Trva to uz strasne dlho a uz vazne som v koncoch a neviem ako na nich.Ked dam svojim dvojkam jedlo na tanierik na pultik ,aby trenovali papanie, tak zo zaciatku jedia pekne par lyzic a potom zacnu rozhadzovat okolo seba, na zem a viackrat uz skoncil cely tanier na hlave, ked nestihnem zasiahnut...
Ked boli mensie tak celkom pekne jedli, hoci sa netrafili stale do pusy, ale nechala som ich nech len jedia, ked im spadlo, tak nevadi, ved mamka pozbiera, len pekne papaj...a potom prislo obdobie ked zacali vystrajat. Vikina hodi nieco na zem a Samo sa hned chyti a sranda nenormalna, este ked sa podari ten tanier na hlavu vysypat tak sa rehocu o 106 a mna ide porazit 😝 Skusala som najprv pekne dohovaranim, vysvetlovanim, prikladom ako papa mama a tata - nic. Skusala som na nich nakricat, dokonca som ich aj capla po tych rucickach nezbednych - tak bud nic, alebo sa este smiali...Tak jedno obdobie som ich uz znovu zacala krmit a nedala som im tacky a samym jest, nech na to trosku zabudnu a po case znovu, ale ani to nepomohlo. Aj pri ranajkach ked im dam chlebik do ruky, par kuskov zje a potom trha kusky a hadze okolo seba, ale pritom jest chce.Vlastne prave dnes maju 2 rocky , ale nevedia normalne jest - vlastne nie zeby nevedeli,ved lyzicou uz im to celkom pekne ide ale stale to konci takto. Polievku prave z tohto dovodu som im ani nedavala, aby jedli samy...

surviver
7. feb 2013

nebojte sa to ich časom prejde 😉 ,alebo ich skuste posadit každeho do inej izby,myslim tak, že jeden nech papa v kuchyni a druhy vo vedlajšej izbe,tak aby ste na dieta videla ale ono aby nevidelo na surodenca,ak teda mate taku možnost a tak usporiadany byt,že sa to da takto spravit...no aj my mame takuto "zabavu" velmi často,už to neriešim a ked is ich nevšimam tak skor prestanu,čim viac upozornujem tym viac rozhadzuju,že jaka sranda....

xlucia
7. feb 2013

@felicita2 pouzivala som urcity cas misku co ma od spodu gumu, cize prilnula podtlakom na stol a deti ju neprevrhli.
ak by chceba hadzali o zem, aj ked sa to nema, aspon teda nie je to moderne, dostali by po rukach. jedlo sa nehadze. najrpv by som par krat napomenula, ale keby nefungovalo....
si ich mama, nie sluzka. dvojrocne dieta robi toto uz vedome...

dobromila
7. feb 2013

@felicita2 Tak na toto by som nervy nemala. Radšej by som ich vlastnoručne kŕmila hoci o pol roka dlhšie. Jedlo je Boží dar, s ním sa nehráme - toto učím ja svoje deti. Najmenší mal včera prblém s podbradníkom,dohováranie nepomáhalo. Tak som ho vybrala zo stoličky a zavrela na 1 min. do izby, nech sa vymení. Poreval si, potom si už dal navliecť podbradník a mohol sa sám kŕmiť polievkou.
Kamoška kŕmila syna minimálne do 3 rokov, lebo sám jesť nechcel (rozmar),ale jej záležalo na tom, aby to čo mu pripravila doňho aj dostala. V škôlke sa najedol vraj aj sám, keď bol hladný 😉

juliagregor
7. feb 2013

vobec sa netrap, vacsina dvojek sa takto hrá 😎 ked budu vacsí budu vymyšľať aj inak
ked nespolupracuju, tak ich krm ty...
riešila som bud ich krmením, alebo som jedlo odložila, ked rozhadzovali... pevne nervy prajem 🙂

felicita2
autor
7. feb 2013

@xlucia mam tanieriky na ktorych je taka gumicka, ale oni maju silu v pohode to dvihnu a sup na hlavu. Ved aj to som skusila, ze robim si svoje umyvam riad a kolko zje zje , co je na zemi - upracem , ale viac nedostane az na olovrant.Ale niekedy ma to uz fakt nebavi, tak im radsej pustim rozpravku a krmim ich, vtedy je to v pohode , je klud a najedia sa . Ale zase nechcem to takto robit stale, lebo je uz cas, aby jedli samostatne nie?

felicita2
autor
7. feb 2013

@dobromila ved ani na to uz nervy nemam...ked velmi vystrajaju tak tiez som skusala tu samotku do izby zaviret nech sa ukludni , ale napr. pri malom to funguje - on sa ukludni a pride a povie, ze uz dobre 😀 , ale mala reve aj hodku vkuse a stale vyjde z izby a reve pri mne ....

felicita2
autor
7. feb 2013

@juliagregor ahoj, uz dlho sme nepopisali, pamatam si ta 🙂 no ved to , ze je to hra kto z koho, kto viac vydrzi, ale oni su bohuzial v presile 😀

juliagregor
7. feb 2013

@felicita2 no veru, je to ine dvojky a jedno oni su presila, sa navzajom dokonale hecuju a vymýšľajú, každý deň ma privádzaju do stavu, že neviem, či mam kričať, alebo sa otočiť a usmiať sa, aby ma nevideli 😀

pomaha ich oddeliť ku roznym stolom, vtedy su krotkejší ... to už aj v školke pochopili 😎

klincek
7. feb 2013

@felicita2 aj ja mam dvojky..skus ich oddelit, nebudu mat tolko podnetov na vzajomne podpichovanie sa a vystrajanie.
inak dost sa hrozim toho, ked zacnu tie moje jest same 😒

dobromila
8. feb 2013

@felicita2 ešte chcem napísať, že máte môj neskonalý obdiv, všetky dvojičkové maminy a hlavne tie so živšími deťmi! Ja mám deti po sebe, ale aj tak je to nenormálne náročné. Veľa sily a trpezlivosti prajem.

felicita2
autor
8. feb 2013

a to oddelenie ako mi radime, mi niejak priestorovo nevychadza a ani mi to nie je prakticke a otocit ich chrbtom k sebe , aby na seba nevideli - nepomohlo.
No co, uz len asi vydrzat , kym ich to prestane bavit konecne 😝

felicita2
autor
8. feb 2013

@dobromila no neviem ci si tenobdiv zasluzim, niekedy si myslim, ze to tak dobre nezvladam akoby som mala resp. chcela a v poslednej dobe dost casto vybuchnem a nakricim na nich, alebo aj po riti dostanu viackrat, ale zeby to pomahalo...ani nie, sice niekedy porevu , ale o chvilu robia dalej to iste

vcera mi maly zlomil okuliare, odhryzol z pomady na pery, dnes zase zobral nadobu s cestovinami a zacal rozhadzovat po obyvacke...to bol uz vrchol, dostal fajne po riti, trochu poplakal a potom sa prisiel pomojkat 😀 som ho poslala prec s tym, ze ho lubim, ale sa na neho teraz hnevam, lebo urobil zle, tak chodil okolo mna , pusinkoval ma, usmieval sa na mna - vie ako na mna nezbednik 😀

felicita2
autor
8. feb 2013

ja neviem, ale oni sa vobec nevedia sami hrat, aj ked napr. skladaju lego tak stale musim byt pri nich, lebo Viki mu berie z ruky kocky a pritom ich tam maju kopu, ale ona chce prave tuto...a potom je hned bitka, trepu sa tymi kockami po hlave...
alebo aj puzzle , co ich celkom bavi, ked im nejde zacvaknut do seba tak sa zlostia a od nervov bud biju toho druheho, alebo hadzu do seba puzzle...

ja pri nich nic nedokazem urobit, lebo hlavne maly stale nieco berie co nema, vylezie na stol velky kuchynsky, stvera sa na akvarium, na okno ....no proste aj ked som na wcku, tak len trpnem co zase vyvedie zatial - no ja fakt neviem co su to za odrody 😀

dobromila
8. feb 2013

@felicita2 poteším Ťa, ani ja to zďaleka nezvládam podľa svojich predstáv, podľa toho ako to má byť. Som rada, keď sa v 3 z 5 kritických situácií zachovám správne a riešim s chladnou hlavou, bez kriku prípadne capania po zadku 😕 Hrozím sa dní, kedy mám byť so všetkými troma len sama a podľa možností to eliminujem tým,že aspoň jedného pošlem k babke.
No ale snažím sa a robím čo môžem, ale nemám nekonečnú trpezlivosť ani železné nervy, takže výbuchy tu sú a budú, kým sa s prckami nebude dať rozumne dohodnúť, o tom ilúzie nemám.

klincek
8. feb 2013

@felicita2 to s tymi kockami a bitim po hlave a puzzle hovoris o nas?! 😲 😀
no a teme wcko..nase chodia so mnou, inak sa neda. ked sme doma obaja s mm a nevsimnu si, ze idem, tak mozem aj sama, inak je problem..ked zavriem za sebou dvere, je taky vreskot, ze sa trasie barak

felicita2
autor
8. feb 2013

@klincek ved aj oni chodili so mnou na wcko donedavna, ale Samka to uz nebavi, pre neho je vzruso rychlo nieco vyviest kym mama sedi na wecku 😀

klincek
8. feb 2013

@felicita2 o chvilu sa tam dostaneme aj my, tvoji su o pol roka starsi, tak si nerobim iluzie.
su strasne zive, co znamena, ze su zdrave, a to je dnes velke stastie. ale je to niekedy tak strasne narocne..ja uz fakt niekedy nevladzem ani otvorit rano oci. napriklad dnes. baby su chore, jedna to ma posunute o tri dni neskor (nastastie je to vzdy tak), tak spala s nami, ale to bolo kazdu chvilu odsavanie sopla, kvapky, vodicka-smadna bola z dychania ustami. a parkrat som sa zobudila na to, ze mam jej nozky na tvari, ako si hladala vhodnu polohu. esteze druha je uz na tom lepsie, ale caka nas teda velmi vesely vikend, a dufam, ze koncom buduceho tyzdna uz budu fit. obaja s m pracujeme a taketo obdobia su totalnou skuskou nervov aj fyzickych sil. pred rokom som skoncila v sanitke, a teraz mi vela nechyba.
nemenila by som za jedno dieta ani za dve po sebe, dvojky maju vyhody 😉 . ale su dni, ked sa mi chce z toho vsetkeho revat. sorry, to sem nepatri, ale ulavilo sa mi 🙂

masulik30
8. máj 2013

AJ my mame doma zivo, naši chlapcy maut iba 14 mesiacov.no každy den nečo rozbiut, Aj ja niekedy to nezvladam, ☹ manžel chodi na tyžnjovki,sama sem na nich.Ale myslim že v dva ročki detički už rozmišljaut čo roba.Myslim že to najnaročnejše obdobi mame za sebov. 🙂