Ahojte kočky, posuniete nejaký grify, čo sa týka starostlivosti o dvojičky. Ako ste ich kŕmili, keď boli na UM a neboli kojene, naraz? A potom ako odgrgnut? Jedia každé 3 hodiny, kým jedno sa napapka a odgrgne tak to prejde 45-60 minút. Potom ide ďalšie a medzitým hodinka pauza, ak je počas tej hodinky jedno z nich urevane alebo nepokojné tak je po pauze. Majú už takmer 2 mesiace.
Ja dvojicky nemam, ale ak ta zdrzuje to odgrgavanie, tak daj po jedle len na brusko a zatial mozes krmit druhe, ved uz maju dva mesiace, to uz ti na tom brusku mozno rovno aj zaspinka
Ahoj, ani ja som nekojila nebolo čím, ale prvé 3 mesiace bol zaberak kým sme si všetko nastavili na nejaký režim, to si pamätám dodnes nevedeli veľa vypiť sa mi v noci zdalo že som nonstop hore,podľa mňa darmo ti budeme radiť ,keď každý drobec je iný a ty najlepšie vieš čo je pre nich najlepšie, chce to len čas a všetko bude super uvidíš , si hlavne unavená a je to niečo iné mať dve bábätka naraz, držím palce a hlavne veľa síl želám nie vždy to bude ľahké ale stojí to za to ,tie moje budú mať 5.6.uz 15 rokov a poviem ti ani neviem ako to ubehlo 😉
@bubinko1506 tak na takýto challenge že oboch naraz na rukách nemám, ale dakujem. Ešte kŕmiť naraz si tiež neviem predstaviť, lebo maličký počas jedla silno zaplace, vypluvne fľašu a chce odgrgnutie pomedzi, detto dcérka a ta niekedy viackrát a to mame antikolik fľašu čo z nej nemajú toľko vzduchu v brušku ako z bežnej.
@nikuskaska jaj, tak to je ine, ked chcu odgrgnut pomedzi pitie. Skus vydrzat este mesiac, po tych troch mesiacoch by sa to malo trosku zlepsit. U nas vtedy konecne skoncili vecerne koliky a mali zacali zaspavat vecer pravidelne uz pred 21ou
@bubinko1506 oni pekne spinkajú tak v intervaloch 3-3,5 hodiny, dcérka vie potiahnuť v noci aj 4-5,5 hodiny ale synček ju zobudi on je hladoš. Viem, že sa to zlepší, dúfam 😂
Ja mám tiež dvojmesačné dvojičky. Chlapček si vyžaduje viac pozornosti a aj často sa v noci budí. Malá je spachtoš. Ja ich nakŕmim raz dva. Tiež si pri papaní musí maličký odgrgnúť a potom papá ďalej, ale do pol hodiny sú napapkaný obaja. Je pravda, že malej dlho trvá pokiaľ si odgrgne a niekdy vôbec, ale dám ich vyššie do postielky a pekne spinkajú ďalej. Ak majú koliky dávaj do každého mliečka kvapky na bruško. Ja mám dobrú skúsenosť s Flacutone. A hlavne nebuď ich na kŕmenie. Ja dávam len keď sa zobudia.
Ja pichnem flašku do pusy a obložim ich dekou a vankúšmi 🙂 to maju taku samoobsluhu... ale moji papaju pekne nemusia počas grgať ani nevypluvaju flašku... osobne by som skúsila inu antikolikovu flašku. Mojim chalanom tiez sadla az 3tia.
Mne jedli narqz ak jedna neziapala aktualne tak som jednu nakrmila a ptm druhu ptm rincali narqz tak som im dala naraz flasku. Casom som ich len otocila na bok po papani ak by im vyslo my sme casto nedavali odgrgavat a vsimli sme si ze ppkial bakrmime a hned nedame odgrgnut tak sa ani nepovracaju ak ich po chvili zdvihneme. A inak podla mna sa kazde dieta jedna ci dve budi rovnako ze su hladne ak nie hned tak casom aj sa zpbudia spolu vidim to na mojich fakt po nejakej chvilke je aj druha hore. A nina mi inak prve tri mesiace spavala silno vynechavala aj jedno papanie napr karolina sa po3 hod. Zabudila nina po 5 az 6 tak proste ptm snou jedla. A po 3 mesiacoch sa tu upravilo a jedli spolu teraz v 9 mes. Je ako kyselina a musim jej davat furt :D a pozeraj ako placu ozaj mne to na zac. Pomohlo kazdy plac je iny. Ked je pokakana hladne alebo ta chcu mat proste pri sebe
@katelina77 jeeeej aj ja mám Ninku a druhé dvojča je Lukáš.
@nikuskaska
Švagriná má dvojičky. Ona ich kojila oboch do 9mesiacov, pred a po kojení každého odvážila, aby ich dokŕmila UM. Dokrmovala ich od narodenia. Naučila si ich jesť a spať v rovnakom čase. Jeden chlapček bol viac túlivý, ten sa aj rás nosil, druhý to nevyžadoval. Toho kde položila, tam bol spokojný s hračkou v ruke nejakou. Ona ich aj oboch nejako vedela držať a kŕmiť. Kojila ich tiež naraz. Raz som ju našla ako v sprche je jogurt, pozerala som na ňu, tak ona len že “nestíham inokedy”. Bol to brutal zaberák, aj teraz mi vraví, že tie prvé 3-4 mesiace cca ani nevedela ako sa volá. Teraz majú chlapci 6 rokov a aj s mojím 6ročným sú u babky na prázdninách a tá si pri nich aj pozavára 😂😂😂. Držím prst!
Ahojte chcem sa spytat aku velkost ste kupovali do porodnice a na zaciatok ci si mam nachystat radsej aj . 44 pre babatka dakujem
Idem si k vam po radu cakame dvojcata a chcem sa spytat ci kupit 2 monitori dychu baby control digital BC 210 samostatne alebo kupit monitor dychu pre dvojicky BC 220i - avsak tu nwm ako je to s ovladanim...pripadne aku znacku ste mali vy a boli ste s nou spokojne bez falosnych poplachov dakujem za kazdu radu
Ahoj, moji neboli kojeni. Flasu som davala obom naraz, rovnako som ich potom aj oboch naraz drzala na rukach, kym si odgrgli. Cez den mi spali iba v kociku, aj to v pohybe, takze sme boli vacsinou vonku.
Odporucam naucit ich jest a spat v rovnakom case. D
Inak casom nam dost pomohli hojdacie kresielka, kolotoce nad postielku a hracie deky