mám 3,5 ročné dvojčatá, chlapec, dievča, každý je povahovo iný, ale stále sú spolu, ešte som nenechala samostatne jedného či druhého.
švagor chce zobrať malého k nim na prázdniny, on by išiel, ale dcera bezo mna ani na krok nepôjde.
Mám skúsiť, ako to budú prežívať!
Moji chodili tak do 3 rokov všade spolu,potom sme začali na 1 deň a teraz chodia k babke každý ns týždeň na prázdniny. Niekedy maju chvilku ze pôjdu spolu,ale babka by to nezvládla dvoch naraz.
medzi nami je 50km, takže nocovanie doma by bolo aj časovo náročné, tak silno uvažujem, že to vyskúšame jednotlivo, už som mala dlho avíza, prečo som to neurobila už dávno, ale akosi mi to nedá...
na rovinu - o syna nemám veľkú obavu, bude tam mať 5 ročného bratranca, s ktorým sa vedia zahrať, ale dcéra bezo mna nepôjde, ale bude chcieť ísť s Mateom k babke, budem jej musieť vymyslieť nejaký dobrý program, aby ostala doma
Skus sa porozpravat s detmi, su uz dost velke, nacrtni imako to vyzera, ze nebudu spolu a co oni na to povedia. Moje ked su od seba tak sa nevedia jedna druhej docjat, len na navstevu lekara ked sa ide s niektorou, druha stoji v okne a caka. Az mi je ich luto. Od seba boli len den ked som musela s jednou byt v nemocnici na pozorovani, inac su stale spolua ani nechcu o tom pocut aby boli jedna bez druhej. Dokonca ani starsiu sestru neradi niekam pustaju ale ta samozrejme prespava aj u babky a pod., len mensie potom stale chcu ist po nu, resp. Revu v aute ked tam velku nechavam aby sme sa po nu ihned vratili.
Ked nevyskusas, nebudes vediet. Ale urcite by som sa s nimi porozpravala a vysvetlila. Niektore deticky proste potrebuju viac casu sa odputat aj od maminy. Moja starsia uz 3 roky v pohode prepsi aj u krstnych, u svagrinej u babky. Ale jej bratranec este nikde bez rodicov nebol a pritom je od nej o rok starsi.
8 Ahojte dievcata, rozmyslala som, ci mate doma niektora tiez take bojazlive dvojcata. Baby maju 22 mesuacov a vsetkeho sa boja. Rozmyslala som, ci si neuvefomuju trochu viac, ze du dve a ja na ne sama a cize, ze nemozem byt nonstop okolo tej jednej. Nspriklad sa boja odrazu svetla na stene. Boja sa vonku tiena, boja sa pohybujuceho listia- odviatehi vetrom. Boja sa roznych zvukov, ako tatry, ci lietadla. No jednoducho nonstop rozpravaju "bojim, bojim". Co s tym?
@melaniamateo skus. Nasi maju 6, dcera je taka samostatnejsia, takze obcas ide na noc k babicke sama. Sice maly sa potom cely cas vypytuje, preco nesla s nim domov... a preco tam zostala... ale tak co uz. Doma su spolu, v skolke boli spolu, aj v skole budu spolu... obcas im samota neuskodi. 😉