Dobrý deň, ahojte.
Pred takmer dva a pol rokmi sa mi narodili dvojičky, Roman a Jakubko. Pôrod bol prirodzený, obaja mali cez 3 kg. Nemôžem sa absolútne sťažovať na to, ako som to nezvládala, pretože niekedy mám pocit, že mám tie najlepšie deti na svete. Najposlušnejšie. Povedala by som, že všetko mi išlo ľavou zadnou.
Otehotnela som opäť. Vždy som túžila mať veľkú rodinu, ale tentokrát prišiel šok. Doktorka na ultrazvuku sa zasmiala a vravela: "A je to tu opäť". Dve srdiečka. Neviem aká je pravdepodobnosť mať dvojičky dva krát, ale v mojom prípade 100%.
Som už v štvrtom mesiaci, tehotenstvo opäť bez vážnych komplikácií a budeme mať dve dievčatká - Peťku a Sárku.
Manžel má firmu, problémom je, že je dva týždne doma a dva týždne v zahraničí.
A teraz prichádza rad otázok.
Má niekto z vás skúsenosť s niečím podobným?
Aký kočiar vybrať ? Ako to riešiť, ak chcem ísť so všetkými deťmi von? (Vždy som s chlapcami chodila von za každého počasia, na turistiky).
Aké auto si zadovážiť, tak aby mi vošli dve vajíčka a dve autosedačky? Neskôr 4 autosedačky? A dvaja psy?
Kupovať ďalšie dve postieľky? (Chlapci stále spia v postieľkach pri nás).
Učiť chlapcov už spať oddelené od nás ? Pripraviť ich na príchod sestričiek?
Mám milión otázok.
Každopádne neviem si predstaviť ako sa z domu dostaneme - dvaja 3 roční synovia, dve malé dcérky, dva psy a ja. Naložíme do auta a pôjdeme niekde . Nereálne asi ?
Ďakujem za odpovede, prečítanie.
@alexandra_julia pozri si pre inšpiráciu @boubatko
Inak nie je to zas až taká nevysvetliteľná záhada - kamoškinej mame už pred cca 40 rokmi boli schopní diagnostikovať “poruchu”, že sa je uvoľňujú vždy dve vajíčka, teda čo tehotenstvo, to dvojičky, takže už po prvom tehotenstve vedela, čo bude nasledovať a nijako ju neprekvapili ďalšie dve tehotenstvá.
Chlapcov 3r pokojne dajte do svojej izby. My sme dali 2r2m syna do svojej izby kvôli prichádzajúcemu bábätku a syn v izbe spava lepšie než keď býval pri nás.
Ešte by som zvážila zmenu manželovej práce. Ak to nejde, možno fakt zo začiatku výpomoc(študentka, svieža dôchodkyňa)
Kočík stačí dbojkocik,veď 3rocne deti žiadny nepotrebuju
Von možno budete chodiť zo začiatku len po blízkom okoli
@alexandra_julia neviem odpovedat ,ale gratulujem🤩 ,urcite vsetko zvladnete 🙂
Ja si myslím, že všetko je zvládnuteľné, keď človek chce.
Nejaké 7.miestne auto, ak bývate v dome, neviem či by som aj psov vláčila sebou, asi by som s nimi vybehla inokedy, kedy by mal kto deti postrážiť.
Kým budú slečny malé, z vajíčok neujdú...a kým podrastú, chlapci už budú oveľa samostatnejší.
Teória je vždy o jednom aprax zas iná, neboj, život ťa naučí. Skôr by som asi tlačila na manžela, nech ostane doma viacej. Jeho pomoc sa ti určite zíde.
@alexandra_julia to je krasne,az mi slza vybehla😍ja viem ze mas obavy a milion otazok,ale zvladnes to. Ja mam len jedno,co by som dala za 4ks😊🙈
@alexandra_julia aj u nás poznám jeden pár, majú tiež dva krát dvojičky a keby mali ďalšie, tak sú to znovu dvojky. Majú to potvrdené od gynekológa, že sa to stáva. Nuž čaká ťa veselé obdobie ja mám tiež tri baby do 5 rokov všetky a čakáme štvrté, ale aspoň tá najstaršia mi ako tak pomôže.
Gratulujem 🙂 su take pary. Zober si aj Federera, inych 2x2 nepoznam 😁 auto si musite kupit 7 a viac miestne. A ked potrebujete este aj 2 psy, tak plnohodnotne. Ziadne varianty typu 5 plus 2 sklapatelne v kufri- to ide na ukor kufra a das tam tak maximalne kabelku. Napada ma vw caravelle napr. Chlapci su dost velki, aby sli do vlastnych posteli. My sme nasho starsieho odlifrovali do izbicky na 2r. 3m predtym, ako sa narodil bratcek. Chvilu tam s nim spal manzel, po par mesiacoch bez problemov. Hlavne sme to urobili skor ako som porodila a vysvetlili mu, ze postielku musime pripravit pre mladsieho a omacky okolo toho. Aj sa tesil, ze je velky brat co bude spat vo velkej posteli. Teraz ma mladsi 13m a starsi by ho uz chcel k sebe do izbicky 🙂 odchody su realne, neboj. Najdete si system. Chvilu to potrva, ale pojde to. Chlapci su uz relativne samostatni v obliekani (predpokladam podla mojho), tak uz len doladis. Dvojky nejako nachystas fuk fuk a pojde to 🙂 drzim palce 🙂
áno boubatko je na MK v septembri napísala, že je opať tehotná aj ked teraz som už nič od nej nevidela, tiež má 2x2 najprv dievčatá, potom chlapcov, držím vám veľmi palce, gratulujem a nech všetko dopadne len najlepšie, z toho čo píšeš som presvedčená, že všetko zvládaš, lebo s takou láskou, pokorou, nehou o tom píšeš.
pozri aj túto maminku
https://www.modrykonik.sk/blog/dominikada/
Ja keby som v tvojej situacii tak chlapcov dat do izbg svojej a naucit na postele so zabranou a postielky navhystat babam..von by som chodila tak ze baby v kociku a chalani na odrazadlach..psov by som riesila inokedy ne spolu s detmi asi...vypomojla by som si so vsetlym moznym..elektrickymi hojdackami.tv.vselico len neh ste ok a auto jedine 7miestne nejahy saran napriklad
@alexandra_julia neviem ti poradiť ale máš obrovské šťastie 😊 vždy som túžila po takej veľkej rodine a toto je krásne, 2x dvojičky 🧡💙 prajem vám veľa zdravia a energie s detičkami. Všetko dobré.
Chlapcov prehodit do vlastnej izby🙂 kludne este zatial v ich postielkach, aby mali zname prostredie, potom o mesiac, dva, dat do posteli. 🙂
Mam dvojicky, vygoogli si weego! Dvojnosic, mega mega mega!! Na prve 3 mesiace na nezaplatenie, nebudes sa vsade trepat s dvojkocarom ako debil, a zatial mozes prve dvojky hodit do kocara 😉 potom na pokracovanie, ked povyrastu mas mini monkey nosic, a od 6 mesiacov twingo 👌👌
Dvojkociar najlepsi mi prisiel bugaboo donkey, neviem, aky mas... Inak jedine stvorkociar abc adventure - skus pozriet na google. Alebo su aj take vagonikove 😂 alebo USA amazon, americania to maju lepsie premakane.
Neviem ti poradit,ale gratulujem a v dobrom zavidim.Mate obrovsky dar taketo krasne zdrave pariky.Moj ocino je z dvojiciek a tiez po niecom takom dlho tuzim, ale uz budem mat 35 rokov tak zrejme mi to osud uz nedopraje..Drzim palce a vsetko dobre💙
Gratulujem 🙂 urcite to zvladnete, jedny dvojky uz mate za sebou, tak viete, do coho idete. Aut 6-7 miestnych je na trhu dost, akurat pozerat na regulerne sedadla, aby nebrali z kufra, ktory budete potrebovat na psy a kociar. Ten staci jeden, pre mladsie dvojicky, starsim skejtiky ku kociaru. Neviem, ci mate skusenost so satkovanim, daju sa nosit i dvojicky, na take kratke denne vybehy so psami a chlapcami. Ked bude doma manzel, tak kazdy po jednej drobke a aj na tu turistiku dojde.
Gratulujem! Nech ste zdraví!
vau. si prva mama dvojiciek co poznam co je ze v pohode vacsins zien ma dost z jedneho. ak si dala ok dve das aj 4. ma ti kto pomoct na zacistku? msm kamka svokra? myslim ze obec by ti mohla poskytnut financnu pomoc pri narodeni a ked tak si mozes platit vypomoc par hodin par dni ked neni manzel. existuju aj dvojnosice aj dvojuvaz v satke. ze na zaciatky by si mohla dvojky cislo dva nosit aj tak. existuju vajicka pod ktore das koliecka a mas to ako dvojkocik. skus hladat verim ze najdes zo srdca ti drzim palce. vau. a ak potrebujete peniaze zaloz vam insta youtube. 2×2 isto vas budu sledovat ;)
7m auto a da sa to. Dvojkociar. Dokonca aj 3kociar som videla. No a 4r uz budu aj tak len po svojich.. Mne to nepride nic strasne. Mam 3 deti do 3 rokov. Budes riesit problemy a prakticke veci za pochodu. ;)
@alexandra_julia synov by som uz supla do vlastnej izby do vacsich posteli a male postielky nechala uz pre babatka.aspon sa rychlejsie adaptuju kym sa dievky narodia.na kocik sa daju kupit stupienky,ak by nevladali chodit tak sa mozu viezt.a vlastne,do skolky sa nechystaju?
Poradiť v tomto neporadím, no určite gratulujem! 😃 Bude u vás veselo. Moja babka (88 r.) tiež mala dva krát dvojičky a okrem toho 2 ci 3x po jednom babu. 💕
Užasne mega super TOP len nech ste všetci zdraví nech všetko dopadne v poriadku a po pôrode nech si zdrava ty aj tvoje dcérenky.Obrovský naval radosti samozrejme na druhej strane aj veľa starosti a veľa penazi ale verim že to zvladneš a bude na pomoci aj manžel a nejaka mlada baba na vypomoc sa vždy nájde.Ked si to zoberieš tu veľa žien mladých na MK nemôže mať deti, snažia sa roky alebo ako aj ja mala som dcérku a zomrela mi a mala som len ju jedinu. Deň čo deň ju oplakavam. Nič neni najdôležitejšie zdrave deti sú diamanty.Nie peniaze majetok ale zdrave deti sú tým najväčsim pokladom.Teš sa ked si zvladla s prvými dvojičkami chlapčekmi zvladneš aj s dcérkami to iste. Ano naročne to je ale ty si poradiš nemaj obavu.Len nech ste všetci zdraví.Veľmi držim palce nech všetko dobre dopadne.
@juliet86 ďakujem pekne.
Áno, má mi kto pomôcť. Mám mamu, svokru a ešte aj moju relatívne mladú babku poblízku. Samozrejme zo začiatku budem rada, ak budú pri mne ale nie každý to pôjde. Mne skôr ide len o systém, či sa to dá nejako vytvoriť.
Nápad na Instagram je super, avšak pri mojich iných hobby je to nereálne. Zatiaľ.
Núdzu o peniaze našťastie nemáme 🙏.
Určite porozmýšľam nad nosičmi, ako ste mi poradila.
@evkamotka ďakujem aj Vám za odpoveď.
Zmena manželovej práce rozhodne neprichádza v úvahu, musím si na to nejako vystačiť "sama". Nebojím sa toho čo bude, pretože viem, že všetko sa zvládne . Išlo mi skôr o praktické otázky čo sa týka systému. 🙏
@iv007 pevne verím, že na to stále nie je neskoro. Mamina sestra v 41 rokov rodila a je stále viac a viac starších mamičiek 😊 dôležité je ako sa vy cítite.
@patha155 ďakujem. S tým autom máte rozhodne pravdu. Nechám výber na manžela, ale rozhodne žiadne varianty 5+7. Máme pracovné auto - zafiru a viem, že toto cesta nebude.
Chlapcov do svojej izby už čím skôr, aby si stihli zvyknúť do pôrodu.
Vďaka za podporu.
@alexandra_julia my mame v obci manzelov 60tnikov. Maju dvojicky 37rocnych chlapcov a 36rocne dvojicky dievcata. Teta sa mi narozpravala,ako to (ne)zvladala,lebo manzel mal furt pracu. A zvladla to. Ja mam 4 male deti a tuez veselo. A blahozelam. ❤
A ďakujem ešte raz všetkým za odpovede, rozhodne sa budeme držať a veru, je to šťastie. Som z toho nadšená, hoci si to práve teraz neviem predstaviť. Ale to som nevedela ani pred takmer 3 rokmi a neviem kto tu napísal, že veci a záležitosti, problémy sa budú riešiť za pochodu - úplne sa stotožňujem s týmto výrokom, lebo takto je to najlepšie.
❤️❤️
@mironka keď si predstavím, že v tej dobe neboli plienky. Ale len látkové, trebalo to prať, vyvarovať.
Chlapovi navariť. Štyri deti naraz, manžel preč - kto vie či ešte nejaký statok nemali, kravy dojiť, sliepky zavrieť. Na 4 kočiare v tej dobe rozhodne nebolo. A tetuška to zvládla. Respektíve tetušky to zvládali, naše babky (aj keď som počula už aj veľmi nepekné historky , niektoré so smutným koncom - o nich by som mohla samostatnú diskusiu napísať ) tak neviem ani prečo sa ja niekedy sťažujem 😀🙏
@alexandra_julia srdecne blahozelam v prvom rade. Velmi neviem zodpovedat na otazky...ale urcite chcem dat typ na auto. Manzel bude mat z prace o chvilu nove 7 miestne auto a na youtube som pozerala test auta a recenziu. Skuste pozriet. Toyota proace city verso long family. 7 miest ,plus kufor... skuste pozriet,naozaj som bola velmi milo prekvapena moznostami...a priestorom pre 7 ludi. Drzim velmi palce. 😍🥰❤
Je tu jedna mamina myslim ze boubatko. Ma 2xdvojky a teraz je tehotna