Žienky, ja som začala 28 tt a som úplne hotová... Posledné dva, tri dni je mi hrozne! 🤔 Úplne silná ťahava bolesť brucha, mám pocit, že sa ide roztrhnúť, hlavne keď chodím tak ako pred vybuchnutim, tvrdé je od pupka hore ako kameň, bolí ma chrbát a aj v podbrušku.... Ale to brucho napnuté.... 🤔🤔🤔🤔🤔 Mali ste to/Máte to tak aj vy?????? Neskutočné tlaky.... Nájsť si polohu už nadľudský výkon.... 😏 Mám strach samozrejme, či je to normálne.... Podeľte sa prosím o svoje skúsenosti 😊
@janulka2805 je to normálne a bude to este horšie, proste to telo nie je na to stavane, gravitacia funguje, vsetko ti ťahá dole. Tu nepomôže nič, uz len oddychovat, ležať. Chôdza minimálne, max po byte trošku a magnezium na uvoľnenie svalstva. Ja som rodila v 34tt a posledný mesiac som presla najdalej zo spálne do kuchyne lebo som mala pocit, ze mi roztrha brucho a spodok. Takze sa šetri aby ste to dotiahli čo najdlhšie.
@nikpa Dakujem ti 🙂 No tak len vydržať dáko musím 🤭 Veď toto sa bojím hlavne, aby sme vydržali čo najdlhšie....
Som v 35 týždni, a ver bude oveľa horšie, v noci je mi do plaču keď sa musím otočiť, na záchod 4-5x, pichá, bolí celý spodok 😵 rátam dní, sekciu mám mať koncom 38tt
@niiikaaa A tiež ti tak tvrdlo brucho a pri chôdzi pocit, že brucho vybuchne????? Och, dúfam, že aj ja potiahnem aspoň dovtedy 🤭
@janulka2805
@niiikaaa
Baby, vydržte, dvojičky sú super, zabijete dve muchy jednou ranou, hlavne ak čakáte párik....ale asi je to jedno.
Ja mám už takmer dvojročný párik.
Ale teda ženské telo má riadny brutál zaberák. Čo najviac si vykladajte nohy, lebo zvyknú byť aj opuchy v tých týždňoch 34 a vyššie. Aj váš tlak krvi zvykne byť vyšší. Všetci tie tehotenské neduhy sú proste väčšie, žiaľ.
Ale dá sa to prežiť, celkovo tu registrujem veľa tehotných s dvojičkami. Sa to nejako rozmohlo 😀
@11iva11 Veď ja som to zatiaľ ako tak zvládala, ale posledné dni sa ledva hybem, čo mám brucho ako pred výbuchom.... Ja len či je to ok, či mám na pohotovosť bežať... 🤭🤭Ale samozrejme, že sa tešíme moc! My sme tiež boli v šoku, keď nám doktori povedali, že sú tam 2 detičky, čakám 2 dievčatká 😊🥰
@janulka2805 juj toto ťahavé brucho a napínanie svalov ešte teraz si viem vybaviť a tiež som ledva chodila i keď je to už 19 rokov odvtedy , ale stojí to za to vydržať pretrpieť . 🙂
Tiež mám 2 už dospelácky.
@ctrl No ved ja sa veľmi teším na naše dievčence 🥰 Len človek má niekedy strach, keď už také veľké bolesti...
@janulka2805 zatiaľ netvrdne, ale už riadne veľké brušiskoooo
Tahanie a pichanie je normalne, a ako bude brusko rast, tak to bude zial horsie. Oddychuj, vykladaj si nohy, ak ti opuchaju. Na tvrdnutie bruska super zabera magnezium. Moji maju uz 4 roky, trapila ma skor nespavost, nizky tlak a syndrom nekludnych noh, inak som sa citila fajn. Este den pred planovanou sekciou som behala v podpatkoch po Auparku🤣.
@bubinko1506 No posledné dni je to ťahanie hrozné, a to som len v 28 tt, ale viem, že musím vydržať 😊 Joj nespavosť to trápi aj mňa, každú noc od tej 2 do dákej pol 5 nespím, nízky tlak taktiež mám a nohy tiež... 🤭🤭🤭A v kolkom tt si rodila?
@janulka2805 38+0. A presne, od 2ej do 5ej som bola hore - pocas tehotenstva som pracovala z domu, tak som v noci pripravovala projekty a analyzy do prace🤣. Na nohy skus detralex a natieraj si ich mentolovymi gelmi, davaj si studenu sprchu na ne. Pomoze to aspon trosku, ale uplne som sa toho zbavila az asi mesiac po porode.
@bubinko1506 Tak to si pekne potiahla dovtedy až 😉Dúfam, že aj moje baby vydržia co najdlhšie 😊..... Ďakujem pekne, skúsim 🙂
@janulka2805 Janka ja zajtra začínam 27tt a mám presne to ísť vnútorné by som povedala že som až ubolena ... Včera som mala poradňu a vravela som o tom lekárovi, pri chôdzi mám taký pocit že má brucho samo ťahá do predu a mám pocit že každú chvíľu výstrelim .... Tak on mi povedal že sa mám pripraviť že už bude len horšie lebo takto majú aj niektoré ženy s jedným babom že ide o roztahovanie maternice no a že nám pri dvojičkách je to dvojnásobne takže je to normálny pocit ale aj ja mám pocit že asi výstrelim tak ma ťahá to bruško 🙈🙂
@kajka4949 A prosím ťa, máš brucho aj tvrdé?????? Ja vždy, vždy, vždy od pupka hore ako kameň..... A neviem či je to také silné tvrdnutie brucha alebo len to, že sa nám bruško naťahuje..... 🤔🤔🤔🤔🤔 Lebo včera mi povedali, že keď mi bude tvrdnut brucho mam prísť na hospitalizáciu a teraz neviem co robiť, lebo je tvrdé stále.....
@janulka2805 neviem presne aké ho máš ty ja to tiež neviem definovať iba viem že od pupka dolu jebrusko výrazne makksie ako nad pupkom. Mne môj lekár tvrdí že to nie je tvrdnutie vravel.mi že ak by mi tvrdilo tak stvrdlo by celé ako čelo že tam nedáš ani prst že je to skôr telicko bábätiek plus to naťahovanie svalov a maternice keďže už sme v mesiacoch kedy rastie oveľa viac ...ale zas každé telo je iné neviem ako to máš ty tak nechcem dávať milne informácie ja sa riadim tým že ak cítim niečo čo mi nesedí a obávam sa minimálne telefonicky sa obrátim na lekára pre vlastný kľud 🙂 ale tie pocity úplne veľmi dobre viem aké máš mne bruško tiež tak nenormálne ťahá a čakám tiež dve bambuľky 🙂
@kajka4949 Aj ja mam podbruško mäkké a od pupku hore tvrdé a vždy..... Tak neviem ci je to tvrdnutie, či nie.... Zmätená som z toho 🤔🤔🤔🤔🤔😊 No si zažívame počas tehotenstva, čo? 🤭 Brucho ako pred výbuchom, tam ťahá, tam pichá, chrbát bolí, ledva funim.... 😳😊😊😊😊😊😊 Áno? Tiež 2 princezné?????? Gratulujem 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰Mená už máš? 😊
@janulka2805 no ja to mám tiež tak 🙂 a mám pocit že v tej hornej časti brucha ho mám tvrdé už od nejakého 18tt ale lekárka tiež vravela že to môže byť taktiez spôsobené zápchou a nafukovaním s čím mám momentálne veľký problém takže aj tu je možnosť 😊ale som prekvapena lebo behom týždňa sa mi otočili mala som ich priečne a myslela som si že je to najhoršia poloha ale vidím teraz že ak sú nožičky tesne pod žalúdkom nie je to o nič lepšie 🙈😀😀 nevadí tá bolest určite stojí zato a dáme to pekne až do cieľa 💪💪
@kajka4949 Ja som mala jednu tesne pod rebrami hlavičkou, tak rebrá ma tak boleli.... 🤭🤭A druhú zas úplne dole.... A teraz tá horná je už nižšie,tak je lepšie trosku 😊😊Jasné, že dáme! 💪🥰🥰🥰
@janulka2805 ja som mala podobne asi v 20.tyzdni, cely vikend som mala velmi tvrde brucho a krce, velmi som sa zlakla, tak sme utekali potom na pohotovost. Vysetrili ma a vsetko bolo v poriadku, lekar vravel, ze to mozu byt zaseknute vetry a zapcha. Dal mi cipky a predpisal magnezium 4x denne. Cipky mi velmi pomohli, zakupila som si zasobu aj domov. Od vtedy som si davala vacsi pozor na to, co jem, aby ma zbytocne nenaduvalo. Ak beries zelezo, tak aj to sposobuje zapchu, preto som presla na kvapky, tie su fajn. Momentalne som v 34.tyzdni s dvojickami a magnezium odvtedy beriem 4x denne a lekarka vravela, nech pijem aj neperlivu Magnesiu k tomu. A taktiez treba vela pit, aspon tych 2,5 litra denne, lebo ak pijes malo, aj to sposobuje tvrdnutie brucha. Drzim palce, aby sa polepsilo 🍀🍀🍀
@tinus16 Dakujem za povzbudenie ale ja som nakoniec skončila v nemocnici, mam krátky krcok.... 😒
@janulka2805 jooj, tak to ma mrzi 😔, drzim palce, aby vsetko bolo v poriadku 🍀🍀🍀 na kedy mas termin?
@tinus16 Dnes som len 29+3... Termin 9.aprila tak sa veľmi bojím.... Snáď vydržíme 🙏🙏🙏
Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, akurát mi začali drobce kopať, na jednej strane je jeden drobec veľmi aktívny, kopcuje často a pravidelne, na druhej strane druhý drobec raz za čas kopne (keď som bola na prehliadke ešte nekopali ale ten jeden čo menej kope, že tam bol nejako skrčený) - inak práve ma kopol :D. Máte aj vy rozdielnu aktivitu detí?
@janulka2805 držím veľmi palce, nech všetko dobre dopadne. A určite vydržíte, budem držať palce
@heymissg Ďakujem krásne ❤️ no snáď... 🙏Už sme doma ale prísny kľudový režim...
@janulka2805 drzim palce, neboj sa, vsetko dobre dopadne, len sa tak musis sama psychicky nastavit 😉 hlavne pokoj a nestresovat. Ja vzdy nasim malym vravim, ze nech sa este neponahlaju, ze este musia pekne rast a vyvijat sa a az ked pride spravny cas, tak budeme spolu 🤗
@janulka2805 Je to normálne a bude ešte horšie. 2 deti v jednom bruchu neoklameš. Všetko bude dvojnásobné, aj bolesti.
Choď do skupiny Dvojčatá a viacerčatá, tam ťa poľutujú viac než tu na všeobecnom fóre 🙂