Čakáme dvojičky

mamickalisticka
9. okt 2020

Ahojte mamky. Je tu 1000 diskusii na túto tému ale chcem založiť aktuálnu.. Včera sme sa dozvedeli že čakáme dvojičky. Šok, keďže pán doktor povedal na 2 predchádzajúcich kontrolách že je jedno.. Tešíme sa, to je isté, ale máme 2 rocneho chlapčeka (keď sa báby narodia bude mať 2r a 5m).. Prosím upokojte ma a napíšte mi sem vaše skúsenosti s dvojkami a zvládnutím celej domácnosti. Ďakujem.. ❤️❤️❤️ (som v 10tt)

kiki68
9. okt 2020

Moji byvali susedia to mali takto , mali 1,5 rovno dcerku a k nej pribudli dvojicky dievcatka. Ako financne to bolo narocnejsie, jej muz zmenil job kvoli tomu, ale inak to zvladali. Potom uz isli do skolky postupne a uz to bolo lahsie. Boli na to iba dvaja, bo rodina je v Grazi. Takze dost pomahal ten muz v rodine. Ale myslim ze nelutuju ani chvilku.

niiikaaa
9. okt 2020

Neboj sa, 😀 ja mám doma 5 ročnú dcéru 19 mesačného syna a čakáme dvojičky som v 20 týždni,.. Dajak bude, len nech sú zdraví,... Pán Boh dal, tak sa to aj zvládne 🥰 bude oveľa viac starostí ale aj radosti

tintini
9. okt 2020

Ahoj,nemas sa coho bat. Ja mam doma 13 mesacne dvojky a prvacku. Vsetko je len o systeme,ktory odporucam zavadzat uz na zaciatku. Drzim palce 😉

agatky
14. nov 2020

Ahoj, ja mam dvojicky aktualne maju 1 mesiac su to jednovajecny chlapci 💙💙 dalsie sice nemam ale da sa to zvladnut aj ked to neni jednoduche. Spinkavaju asi 3 hodinky a stihnem si aj upratat,navarit oprat,ozehlit 😁 v noci sa striedame s manzelom on sa stara do cca 2hej a ja potom pokracujem.Je to pecka mat mat dvojky. Ked sme sa to dozvedeli mali sme par dni tichu domacnost co sme nevedeli ci to dame. Neviem co je mat jedno babo ale viem co je to mat dve. Rodinu mam daleko takze ta mi nepomaha obcas pomoze zlata svokra zoberie kocikovat a mozem si zdriemnut 😊 ked uvidis tie dve krasne tvare toto uplne prestanes riesit ci zvladnes ci nie. Tehotenstvo som mala super od zaciatku sice na rizikovom koli veku (mam daleko po 30tke) a pribrala som 40kg. Rodila som akutnym cisarskym v 37tt koli velkym vaham babetiek ( 3400g a 3120g) aj ked obaja boli dole hlavickami 😊 zvladla som a zvladam ked ich vidim mam velku silu ist dalej a nepotrebujem ani spat. Mat dvojky je dar a velke stastie 🥰 drz sa zvladnes najdes si postupne s nimi rezim a budes si to uzivat. Prijemne tehotenstvo prajem a drzim palce nech je vsetko v poriadku hlavne nech ste vsetci zdravy ❤🙏

heymissg
19. nov 2020

My máme dcérku a čakáme dvojičky 🙂 A popravde sa toho nejako nebojím, len viem, že budeme musieť riešiť lepší manažment domácnosti a nerobiť veci "len na náhodu"

triana
19. nov 2020

Ja mám 3 ročné dvojičky baby a domácnosť šla bokom. Robíme len najnutnejšie veci, dôkladné upratovanie neexistuje. Sú dni kedy sa hrajú a sú dni kedy s nimi treba byť stále a otočenie sa znamená o prácu na viac. Keď chcem ísť na wc buď idú do mnou alebo ich stráži muž. Spálňu máme vystahovanu aj to sme nestihli zachrániť všetko. Pokiaľ som jednu prebalovala druhá s dinosaurom porobila dierky do parapetnej dosky 🤦 proste počítajte so zničeným nábytkom, podlahou atď. S obývačky máme skladisko ledva obchadzame sedačku, televízor sme nezapli 2 roky lebo je založený buď susiakom s prádlom alebo niečím iným. Detská izba ? Odporúčam vám privrtat k stene a zemi vsetko čo sa dá 😀 hlavne poličky 😂 je to ideálna horolezecká stena. Nočníky určite strážte 😀 ako nikdy nič. Naozaj stačí otočka či len odbehnutie a máte na hnedo vymaľované. Dvojičky sú úžasné rýchle a tak sa navzájom podporujú že sa ja nestačím diviť 🤷 . Čo je najdôležitejšie je ich režim ten musia mať inak to bude aj pre ne samé chaos. Spoločne jesť, spať, kúpať sa všetko. Inak sa môže stať že jedno druhé bude rušiť, budiť a tak sa vám to celé natiahne hoc samotné kúpanie na hodiny. A tá krajšia stránka veľa sa nasmejete 😊 dvojičky sa samozrejme hádajú aj bijú ale majú to najvernejšie puto a je nádherné ich pozorovať. Potrebujú sa a hľadajú keď sa vôní len chvíľku nevidia 😉 Držím palce a užívajte si tehotenstvo veľa oddychuje a pokiaľ ste vy ako rodičia v kľude budú aj deti 😊

mamickalisticka
autor
21. nov 2020

@agatky to je krásna správa, teším sa, že mam nadej to zvládnuť ❤️ no len teraz keď viem že maju len jednu placentu, desím sa čo bude do pôrodu, keď ich už budem mať doma, bude to najkrajší pocit na svete.. Mali ste jednu placentu?

mamickalisticka
autor
21. nov 2020

@triana ďakujem za odpoveď, popravde skôr sa bojim toho čo sa bude diať do pôrodu ako potom, to už nejak musíme dat 💪🏾 mam jedno dieťa, takže verím ze nejaku prax som nadobudla ale aj viem ze budem musieť byť rýchlejšia, obozretnejsia a mat 3 deti v 23ke bude riadny zahul 😂

agatky
21. nov 2020

@mamickalisticka ano mala som iba jednu placentu. Zvladnes!! Ja som na dvojicky momentalne sama a zvladam chce to svoj rezim ale zvladam 😊. Hlavne sa treba setrit je to rizikove tehotenstvo. Mas dva obaly alebo jeden? Ja som mala dva.

mamickalisticka
autor
21. nov 2020

@agatky jeden, obe sú v jednej bublinke bez steny :/ našťastie čakám dve baby k jednému veľkému bratovi, tak aspoň jedna pozitívna správa 🙏 desi ma to, ale upokojuju ma takéto spravy inych mám ❤️❤️❤️❤️

triana
21. nov 2020

@mamickalisticka pokiaľ je máte pokojné tehotenstvo nemusíte sa ničoho obávať 😊 ja som bola celé tehotenstvo riziková s neustálymi komplikáciami až nakoniec som začala rodiť v 33tt . Všetko sa zvládlo aj tá bezmocnosť keď baby už bojovali o život samé už som ich nechránila ja svojím telom. A ostatné už dáte bez problémov 😉 a tak ako píšete bude to chcieť rýchlosť 😊 prajem vám všetko dobré a hlavne buďte zdraví ❤️

mamickalisticka
autor
21. nov 2020

@triana ďakujeme ❤️ možno raz keď bude po všetkom a napadne mi to tak napíšem ako to zvládame 💪🏾

mamickalisticka
autor
5. jan 2021

@niiikaaa vrátila som sa k tejto diskusii a nejak počítam že máte tesne pred alebo po pôrode už, ako to dávate všetko? Zvládate? Som momentálne 23tt s dvojkami (nakoniec jednovajky chlapci), cítim sa veľmi dobre na počudovanie, ale už ma trochu viac desí to cele ohladom domácnosti a zvládania všetkého.. Napíšte mi ako sa cítite vy, nech ma trochu podporíte 🙏

niiikaaa
5. jan 2021

@mamickalisticka ešte nie som po akurát 33tt ale pomaličky sa to blíži,... V 23tt som sa tiež cítila dobre, teraz už na umrtie 😵🥺😂😂😂, ani sedieť, ani ľahnúť, bože chráň dlho stáť, či sa otočiť večer v posteli,... Keď je mi chvíľku dobre spravím čo najviac doma, aj okolo detí,... Počítam dni hádam ešte 3-4tyzdne 👣👣🤰,... Domácnosť potom keď tu budú asi pôjde samo, ide o režim hneď, no a keď nebude povysavane tak čo 😂😂😂

mamickalisticka
autor
5. jan 2021

@niiikaaa strašne mi dávate nádej že to bude všetko ok s takym vašim prístupom, musim asi tak nad tym uvažovať 😃 strašne držím palce, nech si ešte babiky pobudnu v brušku chvíľku a všetko bude v poriadku 🙏

heymissg
27. mar 2021

Ahojte dievčatá, ako sa Vám darí? Mam otázočku, akú veľkosť ste kupovali dvojičkám? Tie bývajú menšie.. a ja mám predbežne určený cisarák na ukončený 34 týždeň...teda rozmýšľam že či kupovať aj 44 veľkosť...

laura_laura888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz