Čakám dvojičky, na čo všetko sa pripraviť?

katkami123
11. jan 2021

Ahojte, cakam dvojičky, jednovaječné a každé ma svoj obal. Už som kade-čo prečítala na nete, až sa mi oci krútia, na druhej strane maminy dajte tipy, triky ako si zjednodušiť život. A hlavne na co sa pripraviť počas tehotenstva, viem, ze jednovaječné sú rizikové a už teraz sa pripravujem na cisársky. Všetko co Vam pomohlo, sem s tým.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkami123
autor
11. jan 2021

@bambulienka25
Nie jednovaječné -mono-di či tak nejak sa to píše

katkami123
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkami123
autor
11. jan 2021

Monochoriales biamniales

ivangeline
11. jan 2021

Haha, držím prsty. Ja sa modlím, nech nemám dvojičky. 🤣🤣🤣

janulka2805
11. jan 2021

@katkami123 Ahoj, aj ja čakám dvojičky 🙂 V kolkom tt si??? Ja som 27+3 tt dnes a tiež mám poriadny stres z toho, ale tešíme sa 😊😊🥰🥰🥰

katkami123
autor
11. jan 2021
katkami123
autor
11. jan 2021

@janulka2805 a máš jedno/dvoj?

selu11
11. jan 2021

@ivangeline 🤦‍♀️

katkami123
autor
11. jan 2021

@ivangeline
Áno, aj ja som sa tak modlila pri prvej dcérke, teraz už mám na druhy krát 2 😀

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marrydreamkas
11. jan 2021

ahoj, nevedela som si predstavit mat dvojicky, a teraz si kazdy den vravim, ze nic lepsie sa nam nemohlo stat a nemenila by som za nic ;) rano sa zobudia a hned jeden na druheho pozeraju a rozpravaju, niekedy aj polhodinu ma nepotrebuju,ziadne vstavanie s placom.maju stale jeden druheho, je to neskutocny dar, maju 15mesiacov.Urcite sa setri, podla moznosti oddychuj.Hlavne, aby boli deti zdrave, drzim palce.

janulka2805
11. jan 2021

@katkami123 Ja mám dvojvajecne, každá má aj svoju placentu... Čakám dievčatká 😊🥰

jaass
11. jan 2021

@katkami123 síce nemám dvojičky ale zo srdca ti gratulujem 🙂 v minulosti som sa starala 2 mesiace o 4mesačné dvojičky. Bol to úžasný pocit a zážitok. Máš sa na čo tešiť 🙂 veľa zdravia prajem a pozitívne myslenie!!!

katkami123
autor
11. jan 2021

@jaass
@marrydteamkas
Ďakujem 🥰❤️

mamamalvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
atikab
11. jan 2021

@katkami123 pri tomto type tehotenstva urcite pozor na TTTS (transfuzny syndrom dvojciat)

adalmba
12. jan 2021

@katkami123 pripraviť hlavne nervy. Kým sú bábätká je to ok. No keď začnú behať...a ak sa podarí ďalšie ☺️ ja mám skoro 3 ročných a ročného. Ale nemenila by som nikdy.

katkami123
autor
12. jan 2021

@atikab
Čítala som o ňom, dosť sa toho obávam a druha vec, aby nemuseli ísť príliš skoro von.

katkami123
autor
12. jan 2021

@adalmba
Skôr sa bojím, kým budú ešte bábätka, tie neprespane noci...

ejkas
12. jan 2021

@katkami123 Ahoj, gratulujem. Hlavne hlavu hore, kľud a pokoj. Mám dvojičky - už teenagerov. Prežili sme všetci v zdraví. 👩‍👦‍👦
Viem ti dať pár praktických tipov, kľudne napíš.
Evka

janulka2805
12. jan 2021

@ejkas Ahoj, môžem sa aj ja opýtať? Tiež čakám dvojičky a len som chcela vedieť, že keď sa mi zobudí jedna, že je hladná a druha bude ešte spinkať, či mám zobudiť aj tú druhú, aby vlastne mali spoločný režim??? 😊 Robila si to tak aj ty či nie??? 😊

ejkas
12. jan 2021

@janulka2805 Ja som to tak zo začiatku robievala, pretože sa mi narodili predčasne s mali pod 2 kilá každý a odporúčali mi to v nemocnici. Potom po čase, keď priberali, som to nechala na deťoch a budili sa sami, aj zvlášť nastriedačku 😃
Ale každé dieťa je iné. Najlepšie sa riadiť tým, čo budeš cítiť, že je najlepšie. Budeš mamou, vycítiš to. 🙂

katkami123
autor
12. jan 2021

@ejkas
Keď ja ani neviem, čo sa pýtať ... 😀 asi hlavne ako zvládnuť to obdobie v nemocnici

janulka2805
12. jan 2021

@ejkas Dakujem ti 😊 Veď jasné, už potom uvidím čo a ako...

ejkas
12. jan 2021

@katkami123 Trpezlivosť a nečítať strašidelné pohromy, čo sa komu stalo a čo hrozí. U teba je momentálne všetko v poriadku, však?
Zvedomiť si terajší moment. Nádych s výdych. 😃

Ak sa chceš pripraviť na prípadný pobyt v nemocnici,
polož si otázky:
Ako najlepšie by som využila čas, keď budem ležať v nemocnici?
Čo by som mohla robiť?
Čo ma baví? Porozmýšľaj.
Každého napadne niečo iné. 😉

katkami123
autor
12. jan 2021

@ejkas
Zatiaľ je všetko Ok, ale som len koniec 14tt

bekanusenka
12. jan 2021

@katkami123 gratulujem 🙂 ja mam 6 mesacne dvojicky a poviem ti je to jazda :D ale uuzaasna ❤️ Najdolezitejsie je mysliet pozitivne...vsetko bude v poriadku, na sekciu by som sa zbytocne nepripravovala. U mna sa predpokladala sekcia kedze som drobna ale napodiv v nemocnici mi sekciu nikto ani nespomenul a porodila som prirodzene uplne bez problemov (takmer) a som za to strasne vdacna ! 🙂 aspon u nas v BB sa rodi prirodzene ak su hlavkami dole, alebo aspon prvorodeny hlavickou. Nestresuj sa ani tym ze musis vydrzat 3v1 co najdlhsie, mna strasili vydrzte vydrzte a nakoniec mi porod museli v 38tt vyvolat lebo sa im nechcelo :D inak som pocas tehotenstva bola aktivna, cvicila som vo fitku s trenerkou a nejako som neriesila to ze su tam dvaja 🙂
No a po porode je najdolezitejsie nabehnut hned na rezim, robit vsetko naraz (krmenie, budenie) a tak sa ti bude hned lepsie fungovat. Drzim palceky a keby si mala otazky kludne napis aj spravu 🙂

katkami123
autor
12. jan 2021

@bekanusenka
Ďakujem za podrobne napísane. Teraz som stále doma a už iba celé dni v kuse stresujem. Všetkého sa bojím od tehotenstva až po pôrod. Mne lekár povedal na 95% sekcia, lebo som riziková. Prvú dcerku som rodina prirodzene (ak sa nerátajú vyvolavacky a epidural 🙂) no a strašne sa bojím TTS aby sa nevyskytol, najradšej by sim už všetky vyšetrenia mala za sebou, nech mám dusu na mieste. Neviem, či by som dala cvičenie s trénerkou, prvé 3 mesiace som bola totálne vyčerpaná a iba spala. Ako som začala užívať vitamíny, zlepšilo sa to. Ale mám aj silne nevoľnosti, užívam za deň 2x až lieky na nevoľnosti, inak by išlo asi všetko von.

katkami123
autor
12. jan 2021

@janulka2805
Janulka a ako spavas v noci? Lebo vraj posledné týždne sú o nervy. Vraj sa už všetko tažko robí, každý pohyb boli...