Ahojte, cakam dvojičky, jednovaječné a každé ma svoj obal. Už som kade-čo prečítala na nete, až sa mi oci krútia, na druhej strane maminy dajte tipy, triky ako si zjednodušiť život. A hlavne na co sa pripraviť počas tehotenstva, viem, ze jednovaječné sú rizikové a už teraz sa pripravujem na cisársky. Všetko co Vam pomohlo, sem s tým.
@bambulienka25
Nie jednovaječné -mono-di či tak nejak sa to píše
Monochoriales biamniales
Haha, držím prsty. Ja sa modlím, nech nemám dvojičky. 🤣🤣🤣
@katkami123 Ahoj, aj ja čakám dvojičky 🙂 V kolkom tt si??? Ja som 27+3 tt dnes a tiež mám poriadny stres z toho, ale tešíme sa 😊😊🥰🥰🥰
@janulka2805 14tt
@janulka2805 a máš jedno/dvoj?
@ivangeline 🤦♀️
@ivangeline
Áno, aj ja som sa tak modlila pri prvej dcérke, teraz už mám na druhy krát 2 😀
ahoj, nevedela som si predstavit mat dvojicky, a teraz si kazdy den vravim, ze nic lepsie sa nam nemohlo stat a nemenila by som za nic ;) rano sa zobudia a hned jeden na druheho pozeraju a rozpravaju, niekedy aj polhodinu ma nepotrebuju,ziadne vstavanie s placom.maju stale jeden druheho, je to neskutocny dar, maju 15mesiacov.Urcite sa setri, podla moznosti oddychuj.Hlavne, aby boli deti zdrave, drzim palce.
@katkami123 Ja mám dvojvajecne, každá má aj svoju placentu... Čakám dievčatká 😊🥰
@katkami123 síce nemám dvojičky ale zo srdca ti gratulujem 🙂 v minulosti som sa starala 2 mesiace o 4mesačné dvojičky. Bol to úžasný pocit a zážitok. Máš sa na čo tešiť 🙂 veľa zdravia prajem a pozitívne myslenie!!!
@jaass
@marrydteamkas
Ďakujem 🥰❤️
@katkami123 pri tomto type tehotenstva urcite pozor na TTTS (transfuzny syndrom dvojciat)
@katkami123 pripraviť hlavne nervy. Kým sú bábätká je to ok. No keď začnú behať...a ak sa podarí ďalšie ☺️ ja mám skoro 3 ročných a ročného. Ale nemenila by som nikdy.
@atikab
Čítala som o ňom, dosť sa toho obávam a druha vec, aby nemuseli ísť príliš skoro von.
@adalmba
Skôr sa bojím, kým budú ešte bábätka, tie neprespane noci...
@katkami123 Ahoj, gratulujem. Hlavne hlavu hore, kľud a pokoj. Mám dvojičky - už teenagerov. Prežili sme všetci v zdraví. 👩👦👦
Viem ti dať pár praktických tipov, kľudne napíš.
Evka
@ejkas Ahoj, môžem sa aj ja opýtať? Tiež čakám dvojičky a len som chcela vedieť, že keď sa mi zobudí jedna, že je hladná a druha bude ešte spinkať, či mám zobudiť aj tú druhú, aby vlastne mali spoločný režim??? 😊 Robila si to tak aj ty či nie??? 😊
@janulka2805 Ja som to tak zo začiatku robievala, pretože sa mi narodili predčasne s mali pod 2 kilá každý a odporúčali mi to v nemocnici. Potom po čase, keď priberali, som to nechala na deťoch a budili sa sami, aj zvlášť nastriedačku 😃
Ale každé dieťa je iné. Najlepšie sa riadiť tým, čo budeš cítiť, že je najlepšie. Budeš mamou, vycítiš to. 🙂
@ejkas
Keď ja ani neviem, čo sa pýtať ... 😀 asi hlavne ako zvládnuť to obdobie v nemocnici
@ejkas Dakujem ti 😊 Veď jasné, už potom uvidím čo a ako...
@katkami123 Trpezlivosť a nečítať strašidelné pohromy, čo sa komu stalo a čo hrozí. U teba je momentálne všetko v poriadku, však?
Zvedomiť si terajší moment. Nádych s výdych. 😃
Ak sa chceš pripraviť na prípadný pobyt v nemocnici,
polož si otázky:
Ako najlepšie by som využila čas, keď budem ležať v nemocnici?
Čo by som mohla robiť?
Čo ma baví? Porozmýšľaj.
Každého napadne niečo iné. 😉
@ejkas
Zatiaľ je všetko Ok, ale som len koniec 14tt
@katkami123 gratulujem 🙂 ja mam 6 mesacne dvojicky a poviem ti je to jazda :D ale uuzaasna ❤️ Najdolezitejsie je mysliet pozitivne...vsetko bude v poriadku, na sekciu by som sa zbytocne nepripravovala. U mna sa predpokladala sekcia kedze som drobna ale napodiv v nemocnici mi sekciu nikto ani nespomenul a porodila som prirodzene uplne bez problemov (takmer) a som za to strasne vdacna ! 🙂 aspon u nas v BB sa rodi prirodzene ak su hlavkami dole, alebo aspon prvorodeny hlavickou. Nestresuj sa ani tym ze musis vydrzat 3v1 co najdlhsie, mna strasili vydrzte vydrzte a nakoniec mi porod museli v 38tt vyvolat lebo sa im nechcelo :D inak som pocas tehotenstva bola aktivna, cvicila som vo fitku s trenerkou a nejako som neriesila to ze su tam dvaja 🙂
No a po porode je najdolezitejsie nabehnut hned na rezim, robit vsetko naraz (krmenie, budenie) a tak sa ti bude hned lepsie fungovat. Drzim palceky a keby si mala otazky kludne napis aj spravu 🙂
@bekanusenka
Ďakujem za podrobne napísane. Teraz som stále doma a už iba celé dni v kuse stresujem. Všetkého sa bojím od tehotenstva až po pôrod. Mne lekár povedal na 95% sekcia, lebo som riziková. Prvú dcerku som rodina prirodzene (ak sa nerátajú vyvolavacky a epidural 🙂) no a strašne sa bojím TTS aby sa nevyskytol, najradšej by sim už všetky vyšetrenia mala za sebou, nech mám dusu na mieste. Neviem, či by som dala cvičenie s trénerkou, prvé 3 mesiace som bola totálne vyčerpaná a iba spala. Ako som začala užívať vitamíny, zlepšilo sa to. Ale mám aj silne nevoľnosti, užívam za deň 2x až lieky na nevoľnosti, inak by išlo asi všetko von.
@janulka2805
Janulka a ako spavas v noci? Lebo vraj posledné týždne sú o nervy. Vraj sa už všetko tažko robí, každý pohyb boli...