Ako dostať dvojičky na 3. poschodie bez výťahu?

nou
20. apr 2024

Ahojte, je tu nejaká mamina, kt. riešila ako dostať dvojičky na 3. poschodie bez výťahu?
Kočikáreň v bytovke je.

nikpa
20. apr 2024

@nou jedno pod schodami v kočíku počká kým vynesies druhé do bytu. Potom rychlo schovať kočík a šup hore s druhým. Alebo vo vajíčkach po jednom, podľa toho odkiaľ v čom pôjdete z vonku. Alebo my sme vždy aj susedia pomahali a ľudia z baraku keď videli, že ide s nimi suseda do vchodu, pomohli.
Takto som to videla u mamičky co bývala u nás v baraku bez výťahu.

egonsk
20. apr 2024

@nou nenapisala si vek deti. Ked uz vedia chodit po schodoch, vedia si to odslapat uz aj same.

really8
20. apr 2024

@nou nemam dvojicky ale rozdiel 17m, takze do schodov treba pomahat (idealne niest ked sa zatne). Neviem teda ake mas stare ale pre mladsie mam nosic alebo pocka kym prve vylozim.

kikusha2212
20. apr 2024

Ja som tak bola, prve 4 mesiace od narodenia v kazdej ruke jedno vajicko a isli sme. Potom sme sa prestahovali do domu nastastie. Neskor ked zacali chodit do jasiel a este nechodili, tak v kazdej ruke jedno dieta a po schodoch. Da sa to zvladnut ak mas dobru kondicku.

lienka.7
20. apr 2024

@nou ani by som nad tým neuvazovala

nikpa
20. apr 2024

@egonsk v takom prípade by asi nežiadala o radu, nemyslíš?! 🙄

majlo1234
20. apr 2024

Nemate pred domom auto, v ktorom by si nechavala kocik? Aby ti aspon ten odpadol. Ak nie, tak jedine postupne, najprv jedno, potom druhe a nakoniec kocar.

egonsk
20. apr 2024

@nikpa to, ze tebe netreba takyto podstatny udaj este neznamena, ze ho racionalne zmyslajuci clovek nepotrebuje vediet, aby vedel rozumne zodpovedat otazku. Na tvoju reakciu kludne ti mozem odpovedat, ze som videl neraz kracat po schodoch mamicku s vacsim dietatom na rukach, lebo nemala nervy s nim pekne krok po kroku absolvovat par minutovy vystup.

basska_b
20. apr 2024

@egonsk Deti vedia chodit po schodoch relativne samostatne asi v 2 rokoch, ja som inak videla dvojickove maminy, co pod jednou pazuchou jedno dieta, pod druhou druhe, take, co uz vedeli sediet....mali ca. 2 roky, zavisi aj od ich vahy.

egonsk
20. apr 2024

@basska_b pred par dnami som zazil ako mamicka zobrala odhadom 4 rocne dieta na ruky a slapala s nim od medziposchodia zvysok, lebo nemala nervy na to, ze dieta sa pri tom slapani po schodoch bavilo a nedrzalo s nou krok... a este mu samozrejme nalezite 'nadavala', ze furt vymysla.
Autorka tohto vlakna je 8 hodin bez odozvy, tak asi riesi nieco podstatneho 😉😁

nikpa
20. apr 2024

@egonsk 🙈😅😅

nou
autor
20. apr 2024

Deti ešte iba čakáme. Len sa pripravujeme na to čo bude a zvažujeme všetky možnosti vrátane sťahovania.
Samozrejme by som sa na to nepýtala keby sú deti už väčšie a vedia chodiť samé (aj keby to trvá 10 minút).

leazeziliny
20. apr 2024

@nou bývame na 3 poschodí bez výťahu. 6-7 mesiacov som fungovala tak, že som vyniesla/zniesla najskôr jedno dieťa, potom druhé. Bežala som po schodoch aby neboli dlho sami. Potom som si ich dávala na ruky, jedného na jednu, druhé na druhú. Teraz majú nejakých 20.mesiacov, jedno mi už vyjde, druhé vyjde 1 poschodie, zvyšok nesiem. Skúšala som vo vajickach keď boli maličkí, ale to bol extrém, strašne ťažké. A to som XXL osoba, vám ľahším to pôjde určite jednoduchšie 😉
Držím palce.

pomaranc24
21. apr 2024

Skúsenosť nemám. Starší zvládal ale vyjsť sám na 4 poschodie v 16 mesiacoch. Ale asi by som jedno do nosiča/šatky a druhé vyniesla vo vaničke z kočíka.

jahvoodka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jahvoodka
27. apr 2024

@nou Ahoj, ja nosim denne niekoľkokrát na 3.poschodie aktuálne polročné dvojičky. Jedno dieťatko mám v náručí a druhé na pleci v taške na dieťa. Pozri na bazároch značku Phil&Teds, ja mám z bazaru za 10€.

hiro
6. nov 2024

@nou Moja si ich vedela zaviazat dvomi satkami naraz - z predu aj zozadu, tak sa dali nosit naraz a ruky volne.