Naše dievčatá - dvojičky majú akt. 27 mesiacov a nerozprávajú. Ako jedna povie aspoň pár slov ale dokopy je ich asi 10, ale druhá povie len mama, mám a ham, to je asi všetko. Prvá má aj porozumenie, druhá mám pocit ako keby ma ani nevnímala občas, aj na meno tá druhá reaguje zriedka. Vôbec neviem na koho sa obrátiť. Bola som pred dvoma týždňami v CVI, ale dodnes sa nám neozvali s termínom. Ja potrebujem vedieť, či im niečo je, alebo aký majú problém. Viete mi niekto poradiť- usmerniť ma.
Skus riesit neurologa, psychologa. Dvojicky su vacsinou viac sledovane v tomto smere. Tak od toho by som sa odrazila. Volala by som pediatrovi a rovno sa pytala na moznosti. Kamoskin je na tom podobne, ale porozumenie ma velmi dobre. Len im tazko nabieha rec
ja sice dvojicky nemam, ale je ich nemalo v okoli. Co na to pediater na poradni? Deti rozumeju ked od nich nieco chces, nieco povies? A ako to maju medzi sebou? Kamaratka mala problem v tom, ze oni mali akusi svoju vlastnu rec, rozumeli si, takze sa nejako dorozumievat s okolim "nepotrebovali" co posunulo rec. v kazdom pripade CVI je dobry napad, skus im zavolat, aj ked lehoty byvaju dlhsie a skus sa objednat k pedi a povedat jej o tom. Eventualne sa pytat na logo, este su mensie, ale tam byvaju strasne dlhe cakacie lehoty
@ribezlik objednaj sa do Dialógu v Žiline, tam ti poradia, my sme tam tiež boli, keďže malý nerozprával vo veku 2 rokov vôbec nič, ani slovo
@ribezlik čakačky u odbornikov su zial take, to ze si oslovila CVI je spravne. Skus tam zavolat a pripomenut sa, pripadne sa spytat aka je cakacia doba alebo ci ti neporadia na koho by si sa mohla do stretnutia este obratit