Základná škola Smetanov háj verzus Jilemnického

bessdonna
16. aug 2022

ahojte.mate skusenosti so slovenskymi zakladnymi skolami v ds?dcera je zapisana do skoly na ul.Jilemnickeho ale planujem prestup na Smetanov haj.prosim piste skusenosti.prestup planujem zo sukromnych dovodov.dakujem

mira0611
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tdominika
29. aug 2022

Moj syn ide do 5ho rocnika a mensi do 1.rocnika,ja sa zatial nestazujem az na jednu ucitelku na 1 stupni vo mal starsi syn 🙈 inak som nemala zatial ziadny problem

bessdonna
autor
30. aug 2022

@mira0611 bolo na skole zaznamenane sexualne obtazovanie?

bessdonna
autor
30. aug 2022

@bessdonna a smetanov haj je lepsi?mate niekto skusenost?sice uz je priskoro prepisat.

mira0611
31. aug 2022

@bessdonna ja som to pocula od znameho, ktory pracuje na upsvar, ze vraj v skole prirode bolo nejake sexualne obtazovanie a skola sa to snazi ututlat. Este predtym som pocula, ze nejaky chlapci nutili slabsich chlapcov, aby im ukazali bimbika a to si fotili mobilom a vysmievali sa im, to bolo vtedy ked bol moj syn prvacik, jedna mamicka mi rozpravala, lebo aj jeho syna odfotili potom o 3roky neskor som sa dopocula toto, ze vraj tam bolo sexualne obtazovanie, ale ze konkretne co, to ani ja neviem.

bessdonna
autor
1. sep 2022

@mira0611 strasne...su taki nekompetentni ucitelia a hlavne vedenie skoly.uplna neschopnost.

palicka
1. sep 2022

@mira0611 som počula a už prezentuješ ako hotovú vec. A autorka, jasne že sú zodpovední učitelia! Hlavne, že rodičia detí sú kompetentní len na rozmnožovanie! Veď si už musíme uvedomiť, že vychovávame doma, v rodine! Teda ak môj syn bude iného strkať, biť, nie je to nasa vina, fuj, na vine je nekompetentný učiteľ, alebo ich riaditeľka!

mira0611
1. sep 2022

@palicka prave preto som pisala, "ze vraj" lebo neviem ako bol ten cely pribeh ohladne sexualneho obtazovanie a co sa tam konkretne stalo, ja viem len o tom foteni bimbikov od inej mamicky a pre mna aj to je sexualne obtazovanie.Tak ako v kazdej skole sa najdu aj tu dobry aj zly ucitelia, ale kedze som nezabudla ako bolo ked som ja bola ziacka, ten system bol iny. Ucitelia nas brali ako ludi, nie ako stado oviec...mne sa tu fakt zda, ze cakaju od dietata, aby vo vsetkom bol naj a ked nie je, alebo ma iny nazor, tak to ucitelovi nevyhovie a dieta je ako chybny tovar.
Napr.ked som ja bola ziacka, a ucitel videl, ze sa ucim a snazim sa, tak dostala som sancu opravit si znamku, dostala som velakrat aj lepsiu znamku. Nebola som dobra z chemie, ale teoriu som vzdy vedela a dostala som 2 na vysvedcenie, ucitel si ma vazil, aj ja som si vazila ucitela, ktory vedel, ze diktaty z chemickych vzorcov mi neidu, a neponizoval ma preto. Behali sme po chodbe a triede este aj v 8.-9.rocniku a nedostali sme zapis. Chlapci hrali s hokejkami futbal v triede a nedostali zapis.
Tu si spravia deti z papiera loptu a je z toho taky cirkus ako keby nekoho zabili.

palicka
1. sep 2022

@mira0611 nie, ty pises, že vraj a ďalej sa už píše o bezcharakternych učiteľoch… vidis, ja mám rovnaký pocit z niektorých rodičov- majú príliš vysoké očakávania od detí napriek tomu, že nie každé sa môže stať kardiochirurgom. Ak náhodou je dieťa trojkár, štvorkár, vybavia mu papier, a už ide s nálepkou nejakej diagnózy. Polovica ADHD v školách sú deti nevychované, nie deti s poruchou pozornosti a aktivity. Rodic často radšej vľavo svoje dieťa po poradniach, psychiatriách, len aby sa mu nemusel venovať, učiť sa…. Že kedysi stačilo vedieť teóriu chémie na dvojku? Hold, pokrok. Niekedy zas bolo treba vedieť násobilku v 2., teraz stačí v 3. ročníku. Myslím, že každý predmet má stanovený výstupový štandard, ktorý žiak musí splniť na to, aby dosiahol istý kvalifikačný stupeň. A nevymýšľa si ho učiteľ. Mám asi trosku viac rokov ako ty, ale my sme sa teda nemohli naháňať ani vo 8. ročníku (preto si myslím, že mám asi viac, deviatku som neabsolvovala). Nemyslíš si, že to deťom zakazujú kvôli ich bezpečnosti? Ak by nezaťažovali, stal sa úraz, zas by boli na vine ti bezcharakterní chrapúni za katedrou, ktorí to dovolili a nezabránili tvojmu dieťaťu zraniť sa!

bessdonna
autor
3. sep 2022

@palicka vidim je tu aj ucitelka,ktora ani citat nevie.

bessdonna
autor
3. sep 2022

@palicka a laskavo tu neurazaj.taketo nikto netvrdil.co si ty za vztahovacnu mrchu pre boha.odkial vies kto ako vychovava z komentujucich deti????no tvoji rodicia sa ani rozmnozovat nemali!!!!!bolo sexualne obtazovanie a chceli to otutlat.a stavalo sa to na viacerych skolach.a vtedy nie je na vine dieta alebo rodic ale ucitel,ktory to spachal(ano boli taki) a ti co to umoznili.

mira0611
3. sep 2022

@bessdonna ani preto som nereagovala, lebo mam pocit, ze piseme o uplne odlisnych veciach.
1.-2. Rocnik bol pre nas v pohode, 3.-4.rocnik bolo vela ucenia, ale to preto lebo sme dostali taku triednu. Od 5.rocnika kazdy predmet uci iny ucitel. A vidim, ze moj syn ma problem s tymi predmetmi kde aj ucitel je zaujimavej povahy, ked je ucitel nestranny a sprava sa aj voci detom uctivo, tak aj on rozprava o ucitelovi s uctou, ale ked ucitel je ako pocasie a zosmiesnuje deti, berie ich ako soplave detska a tak sa s nimi aj rozprava, aj syn sa o nom tak vyjadruje doma. A zaujimave je, ze aj od ostatnych deti pocuval staznosti na toho ucitela.
Syn sa zoparkrat vyjadril na ucet ucitela tak, ze nech sa uci hocikolko v najlepsom pripade dostane 2. Teraz cez leto mi povedal, ze si nanho sadla ucitelka SJL v minulom rocniku, lebo sa nenaucil poucky, ale kedze mu nedala pokoj, tak sa doucil a potom uz mal pokoj.
Ja z toho vyvodzujem, ze syn si je vedomi toho, preco nieco robi ten ucitel, a vie aj to velmi dobre ako to napravit. Ale aj ja vidim, ze su ucitelia ktory davaju znamky na ksicht a nie na vedomosti.
Velakrat ta znamka absolutne neodzrkadluje, vedomosti dietata, v mojom case to tak nebolo. Dostali sme znamky na vedomosti a nie na to, aku ma naladu ucitel.
Este by som doplnila, ze mu aj ked v sebe si myslim, ze ucitel je kysla uhorka, ktora sa hneva na zivot nehovorim mu to. Hovorim mu, je to ako keby tvoj sef a musis robit to, co ti ucitel povie. Len v puberte je to aj s tymi hormonmi tazke.
Ani ucitelom nezavidim, lebo ma 6.-7.hodin s 25-30 detmi z roznych rodin, prostredi s vychovou. Vie nema to lahke, aj rodic castokrat zbehne, a zautoci na ucitela, ale niektory ucitelia by potrebovali par vychovnych faciek, aby sa spamatali, ze dieta nie je hracka, ktore mozem ponizovat a zosmiesnovat, vsak nema diplom. Kazda minca ma 2 strany.
Som trochu znechutena, ze skutocny ucitelia uz pomalicky vymieraju. Myslim, si je smetanov haj, je skromnejsia skola a tam je iny princip, dieta sa tam este pocita. Tu je to iba statistika a strasne sa ide na vykon, v 4.rocniku ked bolo komparo sa to velmi dalo vidiet, deti boli na nervoch, vsak im ide o zivot, pritom sa to neratalo.

palicka
3. sep 2022

@bessdonna nikoho som neurazila, na rozdiel od teba. Nebudem viac komentovať tvoje primitívne výkriky do neznáma.

bessdonna
autor
4. sep 2022

@palicka primitivna si ty.