Šamorín a okolie - materské školy

31. jan 2024

Ahojte milé mamičky,

chcem dcérku prihlásiť do štátnej materskej školy, prosím Vás poraďte mi, ktoré materské škôlky sú slovenské? Je problém dostať sa na ne, ak bývame v maďarskej dedine a majú tu len maďarskú škôlku? My po maďarsky nevieme. Môžete napísať aj slovenské mš v okolí, prípadne aj v BA v Petržalke popozeráme po viacerých. Prosím Vás a ako to je ohľadom prihlasovania? Viem podať prihlášku do viacerých mš a vybrať si sama, ak by ju prijali do viacerých?

Veľmi pekne dakujem za info.

eskop
31. jan 2024

Ahoj. Podľa toho odkiaľ si.. v Šamoríne väčšinou berú podľa TP

autor
31. jan 2024

@eskop Báč 🙂

eskop
31. jan 2024

V baci mate škôlku kde väčšinou chodia slovenské deti.. ci niesi spokojná? Je ešte vo veľkej pake novootvorená. V lehniciach ale tam berú len s TP tiež. A v Šamoríne je to zložité, väčšinou co som počula len s TP berú alebo s obalkou😃 ešte ds ma napadla tam sú slovenské škôlky tam by nemal byt problém. Ved skúste si dat v máji viac prihlášok a uvidíte kam ..

autor
31. jan 2024

A v Báči nerozprávaju s nimi po maďarsky v školke? Ak by hovorili po slovensky nevadilo by mi to. Tu Veľkú Páku som nepozerala veru🙂 a v Šamoríne viete ktoré škôlky sú čisto slovenské? Alebo potom skôr smer Ba by sme pozerali nakoľko to máme aspoň cestou z práce🙂

eskop
31. jan 2024

Jasne ze rozprávajú ved choďte pozrieť.. mne napísali ze kľudne môžem prísť pozrieť ako to u nich funguje. Od nás chodí veľa detí do baču my bývame o dve dediny ďalej... a všetko sú to slovenský hovoriace deti.. ďalej k ba neviem ale samorin ,neverím a ba tiež nie všade je to podľa pobytu a v ba ani tie deti sa tam nedostanú co poznám mamičky...

autor
31. jan 2024

@eskop ďakujem za info;) mám ešte pár otázok, písala som správu, ak nevadí😊

nairobi
31. jan 2024

Ak by ste chceli MŠ v Ružinove, viem Vám s tým pomocť 🙂

autor
31. jan 2024

@nairobi Ďakujem ste milá🙂 ktorá škôlka presne?🙂) pozriem ju;)

jaavaa
31. jan 2024

Dediny v okoli Kvetoslavov, Miloslavov, Hviezdoslavov, Dunajska Luzna a Rovinka, nemusis ani skusat. Tam beru len deti s trvalym pobytom v obci a aj tie sa nezmestia.

autor
31. jan 2024

@jaavaa ďakujem za info🙂)

nekonecna_katastrofa
31. jan 2024

Áno, presne potvrdzujem, tie čo vymenovala @jaavaa je aj zbytočné skúšať bez TP.

mmrkwa
1. feb 2024

Ta skolka co je na gazdovskom rade v Samorine, je slovenska. Inak su to ak sa nemylim madarske alebo madarsko/slovenske. Ale na tu slovensku sa hlasi vic deti ako beru, tak tam ta zrejme bez TP nevezmu.

carcarla
11. jún 2024

Dobry den, otazka je mimo, chcem sa opytat vas, ktori byvate v Samorine, v blizkosti xBionic je prosim vas autobusova zastavka, odkial sa da dostat do Bratislavy na hlavnu zeleznicnu stanicu, alebo ake su najlepsie moznosti cestovat z XBionic do BA? DAKUJEM