Ahojte milé mamičky,
chcem dcérku prihlásiť do štátnej materskej školy, prosím Vás poraďte mi, ktoré materské škôlky sú slovenské? Je problém dostať sa na ne, ak bývame v maďarskej dedine a majú tu len maďarskú škôlku? My po maďarsky nevieme. Môžete napísať aj slovenské mš v okolí, prípadne aj v BA v Petržalke popozeráme po viacerých. Prosím Vás a ako to je ohľadom prihlasovania? Viem podať prihlášku do viacerých mš a vybrať si sama, ak by ju prijali do viacerých?
Veľmi pekne dakujem za info.
@eskop Báč 🙂
V baci mate škôlku kde väčšinou chodia slovenské deti.. ci niesi spokojná? Je ešte vo veľkej pake novootvorená. V lehniciach ale tam berú len s TP tiež. A v Šamoríne je to zložité, väčšinou co som počula len s TP berú alebo s obalkou😃 ešte ds ma napadla tam sú slovenské škôlky tam by nemal byt problém. Ved skúste si dat v máji viac prihlášok a uvidíte kam ..
A v Báči nerozprávaju s nimi po maďarsky v školke? Ak by hovorili po slovensky nevadilo by mi to. Tu Veľkú Páku som nepozerala veru🙂 a v Šamoríne viete ktoré škôlky sú čisto slovenské? Alebo potom skôr smer Ba by sme pozerali nakoľko to máme aspoň cestou z práce🙂
Jasne ze rozprávajú ved choďte pozrieť.. mne napísali ze kľudne môžem prísť pozrieť ako to u nich funguje. Od nás chodí veľa detí do baču my bývame o dve dediny ďalej... a všetko sú to slovenský hovoriace deti.. ďalej k ba neviem ale samorin ,neverím a ba tiež nie všade je to podľa pobytu a v ba ani tie deti sa tam nedostanú co poznám mamičky...
@eskop ďakujem za info;) mám ešte pár otázok, písala som správu, ak nevadí😊
Ak by ste chceli MŠ v Ružinove, viem Vám s tým pomocť 🙂
@nairobi Ďakujem ste milá🙂 ktorá škôlka presne?🙂) pozriem ju;)
Dediny v okoli Kvetoslavov, Miloslavov, Hviezdoslavov, Dunajska Luzna a Rovinka, nemusis ani skusat. Tam beru len deti s trvalym pobytom v obci a aj tie sa nezmestia.
@jaavaa ďakujem za info🙂)
Áno, presne potvrdzujem, tie čo vymenovala @jaavaa je aj zbytočné skúšať bez TP.
Ta skolka co je na gazdovskom rade v Samorine, je slovenska. Inak su to ak sa nemylim madarske alebo madarsko/slovenske. Ale na tu slovensku sa hlasi vic deti ako beru, tak tam ta zrejme bez TP nevezmu.
Dobry den, otazka je mimo, chcem sa opytat vas, ktori byvate v Samorine, v blizkosti xBionic je prosim vas autobusova zastavka, odkial sa da dostat do Bratislavy na hlavnu zeleznicnu stanicu, alebo ake su najlepsie moznosti cestovat z XBionic do BA? DAKUJEM
Ahoj. Podľa toho odkiaľ si.. v Šamoríne väčšinou berú podľa TP