Používanie Aniballu a nástrih hrádze

bom123
30. máj 2020

Ahojte, je tu niekto kto cvičil s anibalom a rodila v DS a brali nato ohľad a nenastrihali, keď nemuseli?

nika8491
30. máj 2020

@bom123 ja som s nim cvicila a nepotrebovala som nastrih...ale je pravda, ze mi povedala lekarka, ze to kontrolovala a keby bolo treba , strihne . Rodila som v NZ

00ivi00
31. máj 2020

Aniball ti nezaručí že ťa nenastrihnú. Ak lekár vidí že potrebuješ pomôcť, tak ťa jednoducho pre tvoje dobro nastrihne, či si cvičila alebo nie. Ja som mala nacvičených 29cm, s lekárkou som nástrih neriešila, ale po dvoch zatlačeniach usúdila že mi pomôže s nástrihom a tak aj bolo👌🏻

straka17
1. jún 2020

Nástrih je u nás bohužiaľ bežná prax. WHO ho už dokonca ani nedoporučuje.
Napíšte si pôrodné prianie, v ktorom uvediete, že si neželáte, aby vás nastrihli bez vášho výslovného súhlasu. Predloha sa dá nájsť na nete

katka2505
1. jún 2020

Ja som necvicila s ničím a porodila som bez nastrihu a aj bez roztrhnutia na 2 zatlacenia.

ajka0207
1. jún 2020

@bom123 toto velmi zalezi na doktorovi, v kazdej nemocnici sa najdu taky co strihaju "preventivne"

00ivi00
1. jún 2020

@katka2505 tak zrejme si aj bábätko mala menšie, nie?

katka2505
1. jún 2020

@00ivi00
Tak aj ja som malá,čiže k mojej výške také normálne.Malá mala 2900g a 48 cm.

natasha1988
7. júl 2020

Kazda zena moze porodit bez nastrihu, len to lekari nemozu urychlovat. Aj bez nacviku s aniballom sa da bez nastrihu, len sa netreba bat.

lusika33
7. júl 2020

@00ivi00 ja som tiez z necvicila a maly mal 4570 g a 52 cm a hlavicka 38 cm a nenastrihovali ma mala som iba 3 zevraj kozmeticke stehy a este myslim v ten den som sedela ako keby som ani nerodila... :D pri malej sa ma pytali ci som cvicila ci nie tiez som necvicila vtedy ma nastrihovali aj ked mala iba 4050g lebo nejako zle zostupovala do porodnzch ciest a neviem co este cele to bolo komplikovane... @bom123 to ze budes cvicit nezaruci ze tam nebude komplikacia a nebudu ta musiet nastrihnut...

alikal
7. júl 2020

nastrih nemusi byt strasiak, mne ho spravili (opytala sa a ja som suhlasila) lebo kamaratka zdravotna sestra na gynde mi vysvetlovala ze castokrat sa lepsie hoji jeden premysleny strih ako nahodne trhliny kade tade. strihnuta som bola aj tri styri cm a uz na druhy den som sedela, ziadne bolesti, na treti den mi vypadli stehy, uz mesiac po porode som ani nevedela kde mi to strihla - jazvu nemam. asi vela zavisi od doktora ale ja si kludne dam aj druhy krat

alikal
7. júl 2020

a dodam ze dcerka mala 4kg

natasha1988
7. júl 2020

@alikal to je zvlastne, prave opak tvrdia lekari - lebo tkanivo kde sa samo natrhne lebo bolo najslabsie, to sa lahko zahoji ale ked strihnu poriadne na akomkolvek mieste moze sa to dlho a komplikovane hojit. Asi mate velmi dobru regeneraciu tkaniv 🙂

alikal
7. júl 2020

@natasha1988 no neviem, bezne ranky sa mi hoja dlho, ale asi to ozaj dobre urobila ta doktorka, kazdy nastrih iny, aj kazda skusenost, kamosku zas syncek potrhal tak ze skoro vykrvacala lebo ju doktorka nechcela nastrihnut, hodinu ju zasivali a este rok mala bolesti (v trencine). virm ze vela nastrihov je pokazenych ale nie vzdy, ja mam proste dobru skusenost