Dobrý deň máte niektorá skúsenosť s pôrodom v nemocnici DS? Negatívna -pozitívna? Alebo ste si zazmluvnili svojho gynekológa k pôrodu ?lebo čítala som rôzne recenzie na nemocnicu DS ...
@miamilove ďakujem za reakciu 🙂 dopredu vyzisťujem ako to tam chodí na čo sa pripraviť .. čaká ma prvý pôrod v januári zatiaľ prirodzený neviem ešte čo ešte po konzultácii s ortopedom ( skoliozu mám ťažký stupeň neoperovanú)...pre mňa horšie že po maďarsky neviem 🙂 takže budú asi všelijaké🙂 len nemám inú možnosť ísť inde 🙂 snáď zvládnem
@monika44444 ja mam tiez skoliozu +aj problemy s platnickami, mala som odporucanie od neurologa na sc. Ked som bola na predoperacnom vysetreni u anesteziologa tak sme sa dohodli, ze bude lepsie riesenie celkova anesteza kvoli tej chrbtici.
Ak budes chciet kojit, tak odporucam aby si vyhladala laktacnu poradkynu, lebo nemocnica sa prezentuje, ze podporuje dojcenie, ale to co ti tam ani nie ze poradia, ale ukazu a povedia je na prd fakt. Co sa tyka jazyka ja viem madarsky, ale podla mna by nemal byt problem so slovencinou
Da sa to tam vydrzat 😁
@miamilove na tú laktacnu sa informujem radšej lebo nebola by som rada keby som prišla o mlieko a musela dávať umelú výživu🙂ja som myslela že je to také prirodzené kojit že stým nemôže byť problém len teraz čoraz viacej detí je na umelej výžive
@monika44444 a ja som bola pri prvom tak, presnejsie pred narodenim maleho , ze ved urcite to pojde, nic som nemala ani nastudovane a bohuzial neslo to, nebolo to lahke 🥲 ale tebe drzim palce 😊 uži si toto prve tehulkovanie 😊
@miamilove ďakujem ♥️♥️♥️♥️
Ja som rodila v novembri 2021. Na lekárov nemôžem mať krivého slova. Všetci sú väčšinou mladí, milí ľudia. Sestričky sú iná káva. Ale samozrejme nie každá, rutina asi robí svoje (možno aj syndróm vyhorenia). Ale žiadne urážanie ani nič podobné. Negativne hodnotím ešte stále rutinny nástrih hrádze. Nemala som zazmluvneneho lekára ale každý sa ku mne správal pekne, ľudsky. Ešte by bolo dobré popracovať na komunikácii voči pacientovi, od komunikovať veci, na ktoré som sa musela sama pýtať, trosku lepšie informovať pacienta. Inak hodnotím všetko pozitívne 🙂
@monika44444 presne, ešte určite skontaktovať laktačnú poradkyňu, lebo v nemocnici odporúčajú dosť klobúčiky, čo nie je najlepšie.
@monika44444 rodila som tam tento rok vo februári a chod rodiť kamkoľvek inam len nie do DS. Ak uvazujes nad epiduralom tak na to rovno zabudni. Tam ho dostaneš len keď sa asi zázrak stane, bolo nás tam 8 po pôrode a epi dostala len jedna co mala CS pritom všetky sme chceli aj papiere sme.mali vybavene. Už pri poučení o epi mi dala Dr takú poznámku ze mi ju dajú ak bude niekto v službe. Epi pichaju len ak si otvorená do 5 cm (v iných nemocniciach sa dá aj neskor) a teraz topka, epi pichaju len na chvíľu na kontrakcie, keď tlacis babo von všetko cítiš, to som zistila až na pôrodnej sále. Ruzinov ma určite epi aj pri tlačení bábätka von čiže si treba vyzistit. Lieky od bolesti po pôrode? Tak na to zabudni a ak náhodou niečo.dostanes ze si to vydupes tak ti dajú 1 paralen. Absolútne neúčinné. Ja som.mala po pôrode 30 stehov a vyslovene som si musela vyhľadať lieky od bolesti lebo som myslela ze vyskocim z koze. Ako vravim doniesli mi jeden paralen. Pôrodné asistentky nepríjemné, nie som vôbec náročná išla som tam bez očakávaní ale toto bol extrém. V porovnaní s kamoškami co rodili kdekoľvek inde je toto najhoršia nemocnica akú si môžeš vybrať. A ešte jedna vec mi napadá ani ja nehovorím po maďarsky co som im niekoľkokrát povedala a napriek tomu sa v pôrodnej sále nehovorilo po slovensky, stále iba po.madarsky. čiže o tebe bez teba. Najhoršie je ze ja držím hubu v nemocnici lebo mam rešpekt pred nimi. Čiže ak si nejaký priebojnejsi typ v nemocnici tak možno sa ti bude lepšie dariť.
@monika44444 skusenost mam z decembra 2021, na prijme je jedna velmi neprijemna stara sestra, má vselijake pripomienky, je arogantna, od kamaratok aj znamych som tiez pocula, ze aj s nimi bola neprijemna nie len so mnou, takze to bude jej povahou.. dr som mala zazmluvneneho, malam som planovanu sekciu, na sále anesteziolog a sestricky mile. Vrchna sestra je zas kapitola o sebe, ako rodila som pocas kovidu, muz mohol vidiet maleho, ale poslala ho prec, ze tam nema co hladat uz, takze ked ma premiestnovali na sesto tak sme sa uz ani nevideli. Na sestonedeli bola jedna tiez dost neprijemna sestricka, ale ked sa so mnou rozpravala tak arogatne a ja uz som sa skoro rozplakala tak sa ma spytala ci mam prve babo, tak trosku zmenila ku mne postoj a uz sa to dalo potom vydrzat, inac ostatne naozaj mile. Budem tam rodit aj tento rok , ale uz som vytrenovana a nenecham sa len tak ponizovat nikym 😄😇