Mám dať podnájomnikovi prechodný pobyt kvôli tomu, aby vedel parkovať v Dunajskej Strede?

lucia0211
26. nov 2023

Ahojte,prenajímam byt a mám problém..všade u nás v meste v Dunajskej Strede sú už len rezidenčné parkovania ..takže parkovať pred bytovkou vie len ten,čo tam ma trvalý pobyt alebo prechodný ..byt prenajímam oficiálne no nie som nejak stotožnená s tým,aby som kvôli parkovaniu dala podnajomničke prechodne bývanie ..čítala som totiž že ak ma náhodou exekúcie o ktorých ja neviem,môže exekútor prísť do môjho bytu kde ona býva a pobrať to,čo je v byte moje a ja by som mu potom musela všetko dokladovať …máte s tým prosím niekto skúsenosť ako postupovať ??

markusrasford
26. nov 2023

@lucia0211 tak na nete sa toho veľa popise treba si to tam overiť kde vedia dať odpoveď na sto percent. A čo keď v byte nebudeš mať nič. Zoberú ti záchod alebo umývadlo?

janai1
26. nov 2023

@lucia0211 v DS sa vydáva rezidenčná karta aj na prechodný pobyt?

markusrasford
26. nov 2023

@janai1 nie pobyt ale parkovanie

lucia0211
autor
26. nov 2023

@janai1 ževraj hej ..

eeffka
26. nov 2023

@lucia0211 uz si to taz riesila.. to je taky problem zavolat na urad a opytat sa resp pogooglit?

minenkak
26. nov 2023

@lucia0211 kľudne daj aj trvalý pobyt to je len pobyt

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranco
26. nov 2023

@lucia0211 v nájomnej zmluve nemáš súpis tvojho majetku/vybavenia v byte aj fotky? Ona keď odnesie niečo do bazáru, záložne alebo rozpredá ako dokážeš že si tam niečo svoje mala okrem holých stien?

laurita285
26. nov 2023

Trvalý ani prechodný pobyt vôbec neznamená že exekútor vykopne dvere a zoberie hrnce a panvice 😀

janai1
26. nov 2023

@markusrasford čo? pýtam sa či stačí prechodný pobyt na vydanie rezidenčnej karty na parkovanie. Lebo v BA nie, iba na trvalý pobyt

mistymay33
26. nov 2023

@lucia0211 si si ista, ze na rezidencne parkovanie staci prechodny pobyt? Lebo napr. v BA musi mat najomnik trvaly pobyt.

nikpa
26. nov 2023

@lucia0211 nie, nedala by som nájomcovi prechodný ani žiadny iný pobyt. Nech si kúpi parkovaciu kartu alebo parkuje ďalej od baraku na záchytnom parkovisku, ktoré bývajú zdarma.
Inak keď už nie si ochotná zdvihnúť telefón a informovať sa na mestskom úrade tak aspoň na googli asi vieš vyhľadávat...
https://dunstreda.sk/od-juna-je-zavedeny-rezide...

akrobrab
26. nov 2023

My sme dali podnajomnicke aj jej maloletemu dietatu prechodny pobyt. Bola to pre nas cudzia pani, ale odporucila nam ju moja byvala kolegyna, takze sme mali aky-taky pocit istoty, ale chvilu sme vahali. Este aj pani na urade sa na nas zvlastne divala a pytala sa, ci ako vazne chceme dat podnajomnicke prechodny pobyt a nech si to rozmyslime..

lucia0211
autor
26. nov 2023

@eeffka na čo si na modrom konikovy ked ti robí problém radiť ?Milujem ľudí múdrych ako rádio

lucia0211
autor
26. nov 2023

@janai1 už od januára žiaľ nie ..

dharmasanata
26. nov 2023

Skús si dotyčného človeka preklepnúť či sa nachádza medzi dlžníkmi, zisti si kde pracuje a tak. Keď ma exekúcie, väčšinou sú to aj dlžníci voči zdravotnej alebo mestu, a zamestnávateľ o exekuciach tiež vie. Do zmluvy napíš čo sa v byte nachádza.
Mne dali v podnájme aj trvalý pobyt, menila som si aj doklady a tak, vedeli kde pracujem, bola som s nimi na káve aby ma trocha spoznali.

maranco
26. nov 2023

@dharmasanata dá sa pozrieť Register poverení na vykonanie exekúcie
https://obcan.justice.sk/poverenia/rozsirene-vy...

melanta
27. nov 2023

@lucia0211 ak má exekúcie, nejde len o trvalý či prechodný pobyt. Ide o to, kde žije. Čiže aj keď u teba nebude mať žiadny pobyt, ale žije tam, exekútor tam môže prísť. Náš nájomník má trvalý pobyt. Kedykoľvek ho zruším a nevzniká mu tým žiadny právny nárok na nič.

puertorico
27. nov 2023

a hlavne ako s tou osobou vychádzaš, či ju máš ako podnájomníčku krátko, alebo dlhé roky. Možno by sa skôr dalo vybaviť parkovacie miesto na špz, či ? neviem , som z dediny 😅

maranco
27. nov 2023

Mestá "nútia" prihlásiť sa na trvalý pobyt pre tých čo v tom meste bývajú a žijú kvôli podielovým daniam. Ak tam niekto žije bez prihlásenia, nedostanú od štátu naňho nič, akoby neexistuje.
Od neho síce získajú pár €, ale tie sú určené výlučne na likvidáciu odpadu. Ak je tam prihlásený na pobyt, dostanú pár stovák € z podielových daní.

Čistenie chodníkov, opravu ciest, nočné osvetlenie, ihriská, parkoviská rovnako využíva aj ten za ktorého nemá mesto žiaden príjem.

Časom bude trvalý pobyt rovnaká nevyhnutnosť ako mať v byte internet. Ako by dnes vyznela otázka "nájomník si chce dať do bytu zaviesť internet, mám mu dovoliť prevŕtať a natiahnuť kábel a zapojiť router?"

A tiež s trvalým pobytom súvisí doručovanie pošty od úradov. Má mať nájomník poštovú schránku, alebo nech si chodí vyberať listy na poštu do trvalého bydliska?

dominika_sk
27. nov 2023

1. Na prechodny pobyt parkovaciu kartu nedostaneš
2. Trvaly ani prechodny pobyt ťa k ničomu nezavazuje, rovnako ako ho ohlasiš na mestskom urade, takisto prideš a zrušiš ho. Žiadny exekutor nema narok na tvoj majetok.

lucia0211
autor
27. nov 2023

@dominika_sk len mne ide o to že jeden právnik povie tak a druhý tak ..áno po novom už v Dunajskej dostane parkovaciu len človek s trvalým pobytom ..ide o to aby pri panelákoch parkovali ľudia v noci len čo tam bývajú keďže večer nemali kde ľudia parkovať ..

lucia0211
autor
27. nov 2023

@puertorico nedá sa len na ŠPZ lebo aj manžel keďže tam nemá trvalý pobyt nevedel si vybaviť parkovaciu kartu lebo že by muselo byť auto písané na mna ..cele zle

lucia0211
autor
27. nov 2023

@melanta exekútor ho nevie len tak nájsť bez toho aby sa niekde prihlásil ..ma to vtedy sťažené …vy tiež prenajímate byt ??To že som niekde čítala že pri odplašený s tým môže byť problém ale aj nemusí

lucia0211
autor
27. nov 2023

@nikpa keď máš blbe poznámky a nevies normálne odpovedať tak čo ty robíš na modrom konikovy ??To všetko som si zisťovala aj bez tvojich blbých komentárov ale potrebujem vedieť ako to majú druhý ľudia !!

nikpa
27. nov 2023

@lucia0211 ja som ti normálne odpovedala a ešte som ti aj dala link kde nájdeš info. Čo konkrétne blbé som ti napísala? Skludni sa a daj si niečo na nervy, evidentne to potrebuješ. Pekný deň

melanta
27. nov 2023

@lucia0211 áno, prenajímame byty, nie jeden a dlhé roky, veď píšem, že aktuálne sme dali nájomníkovi trvalý pobyt, nemám s tým problém, ak to potrebuje z nejakého konkrétneho praktického dôvodu. A to, že pri odhlásení nájomníka z prechodného či trvalého pobytu nie je žiadny problém, to nie je že niekto povedal. To je fakt a existuje na to zákon. Nemôžeš zrušiť trvalý pobyt manželovi počas trvania manželstva a nemôžeš zrušiť TP maloletému dieťaťu. Hocikomu inému môžeš kedykoľvek pobyt zrušiť.

lucia0211
autor
27. nov 2023

@nikpa prečítaj si ešte raz svoj komentár a ak to nepomôže tak si ho čítaj stále dookola …

lucia0211
autor
27. nov 2023

@melanta a nebojíte sa že keď ma exekúcie tak príde exekútor a aj napriek tomu že máte v zmluve uvedené čo sa presne nachádza v byte,zabaví vám to ?