Ahojte. Pozeráme nehnuteľnosti v týchto dedinkách. Tí čo tam bývate viete mi zhodnotiť možno nejaké plusy mínusy. Ako je na tom škôlka, či funguje kanalizácia a ako sa cestuje do Ba. Ďakujem
Cestuje sa od otvorenia R7 fajn, za 15 minut si v Ba autom.
Vlaky su fajn, lacne a teraz uz aj spolahlive, tyzdenny listok 6.50 cize cestujes vlastne zadarmo.
Plusy : ak chces dom a mas rada kludny zivot je to v pohode
Minusy: objektivne je to diera a vsade kam sa chces pohnut musis sadnut do auta, ak si zvyknuta na zivot v meste a ze mas vsetko po ruke neviem ci je to vhodne,je tam par obchodov a to je cele, obcianska vybavenost biedna, zas na skok je to do Samorina kde mas asi vsetko,ale tam to nepoznam, ja chodievam len do Ba.
Skoly a skolky neviem posudit. Ja som to kupoval cisto ze som chcel mat uz zahradu a trochu kludu a malo to pre mna vacsiu prioritu ako mat vsetko po ruke, kedze sa tam zdrzujem len pocas pracovnych dni a bral som to cisto ako miesto na prespavanie a relax po praci.
Kanalizacia ak ju mas (nie vsetky domy maju) tak funguje.
Za mna zalezi aky mas budget a co hladas. Ak chces silou mocou dom s obmedzenym budgetom je to v pohode. Ak chces byt tak ani nahodou, kvoli bytu sa neoplati sem trepat, to radsej ostat v Ba. A ak mas absolutne vela penaze taktiez by som hladal radsej nehnutelnosti v ramci Ba.
je to satelit. bez auta sa nepohnes a ked budes mat deti budes robit denne taxikara. zaroven budes mat dom s frckou zeme kde su susedia hned vedla teba (ak kupujes novostavbu).
@slovenka753 A ty v niektorej zo spomínaných obcí bývaš?
@januli89 cestuje sa dobre, škôlka neviem ako je obsadená, v okolí jazera, hrádza, ak radi bicyklujete, korčuľujeme, bazén s fitkom neviem normálna občianska vybavenosť.Lekari na okolí aj zubári, v Dunajskej luznej zdravotné stredisko rehabilitácie, kardiológ, očná optika kardiológ zobral otca do týždňa, ja už ani nevybavujem lekárov v meste
@slovenka753 existuje aj možnosť, že deti majú krúžky v dedine či čo máš na mysli?dokonca aj základnú školu majú🤪na strednú budú dochádzať tak ako všetci aj v Ba môže dieťa bývať v Petržalke a školu mať v Dúbravke či v centre..
V Samorine v xbionic dráha na plávanie neviem my čo potrebujeme riešime len na okolí, ale nebývam v týchto lokalitach
@tttbb dík, presne sa obávam toho že to bude diera ale tak snáď lepšia než kde bývame teraz 😁 momentálne nemáme ani kaviareň vždy treba ísť do mesta. Napr TT. a to je super že je to blízko do BA a alebo Šamorín. Ozaj a problém s vodou nemáte? Teraz kde bývame (novostavba bytovka) mávame hnedú vodu sem tam. Alebo problém so smeťami ale to ma asi potom každý vlastne smetiaky v domoch.
@slovenka753 áno boli sme pozrieť pár domov a z tých niektorých záhrad som mala skoro klaustrofobiu 🙈 ako nepotrebujem mať roľu za domom ale takú menšiu záhradku kde mi z každej možnej strany necumakuju susedi.
@luccija tá Dunajská Lužná sa zdá byť super kôli tým doktorom už som tam musela cestovať kôli kožnej. Aj ten pohyb je super.
Ozaj a predpokladám že aj cudzincov tam nájdeme viac? Aj keď anglicky hovoriaci už pomaly každý druhý Slovák
@januli89 Problem s vodou nie je. Nie je problem s nicim, len to ze je to diera :D Ale aj to je relativne, mozes si kupit 50 rocny 3-4izbak v dubravke a ist do BA este dlhsie ako z Hviezdoslavova, byvat v starej bytovke s malymi oknami bez zahrady, alebo si mozes kupit novy bungalov s velkymi oknami, modernou technologiou (rekuperacia, klima, fotovoltaika, bazen) ,mensou zahradou ktora postacuje na relax a za 30 minut ju pokosis s tym, ze musis trochu dochadzat. Ja som si radsej zvolil 2 moznost, lenze ako pisem, ja na vikendy chodievam aj tak prec. Ale okolo mna su stovky rodin ktore tak normalne ziju a su spokojni.
Napriklad som vyslovene nechcel velku zahradu, chcem mat okolo nej co najmenej starosti, kedze som rozlietany a vela cestujem,. Na to mi to staci. Keby som chcel byvat v BA uplne ze stale tak si radsej zvolim krajsiu dedinu, aj krajsi dom a aj vacsiu zahradu, lenze asi vies, ze za 4izbak v BA v novostavbe si mozes nachystat tak 450+ tisic a na obdobny dom niekde v grobe s 800m2 pozemkom tiez tolko. V Hviezdoslavove kupis dom za 260 tisic a aj ta minizahrada ti staci na relax.Vsetko je o uhle pohladu a o tom co potrebujes a o tom aky mas zivotny styl..
A tym, ze su tam novostavby sa tam aj nastahovali mladi, slusni ludia, nemas tam socky co je tiez podstatne koho mas za suseda.
A este jedna vec, hlavne by som sa snazil vyhnut radovkam a spojenym domom.
@h2 ano rok som byvala v kvetoslavove ... potom sme to vzdali a vratili sa do BA.
@slovenka753 Pýtala som sa preto, lebo ja bývam hneď vedľa, v Miloslavove. Síce som v Kvetoslavove/Hviezdoslavove nebývala, ale myslím, že sú to porovnateľné dediny. Nikdy som synovi taxikárku nerobila, chodil už na kopec krúžkov, na všetky u nás v obci, tak isto tu všetci máme lekárov (dospelí aj dieťa), dom máme veľký, pozemok tiež. Nemáme síce novostavbu, ale to neznamená, že novostavba nemôže mať veľký pozemok. Infraštruktúra je tu v pohode a do mesta na skok. Predtým som bývala 34 rokov v BA a nemenila by som.
@tttbb radové tiež nechceme. Ale zase dom samostatný stojí tak 340. Takže keď aj pol bungalov väčší by sa dal zniesť. Záhradka tiež taká menšia stačí. Do auta sadnúť a niekam ísť mi tiež nerobí problém to robíme aj teraz. Priamo v Ba je to zbytocne predražené+ som počula že veľakrát ani okno nemôžeš otvoriť kôli autám a hluku. Dlhé roky som žila v UK a tam si zvykneš na všetko. A taká 200m² záhradka nám maximálne postačí. Vlaková stanica tam je po ruke teda tiež.
A nevieš je nejaký zásadný rozdiel medzi Kvetoslavovom a Hviezdoslavovom? Škôlky zatiaľ nemusíme riešiť.
@januli89 pred 3r.sme chceli kúpiť tiez dom v Hviezdoslavove, ale tie male pozemky a kanalizácia v nedohľadne nas donutila hľadať ďalej,nasli sme v Lehniciach - 8arovy pozemok,v starej časti, všetko mame blizko na peši,,,denne dochádzame do práce do Ba, ja chodím starou cestou cez Štvrtok na Ostrove - kolony za 3r.neboli ani raz, muz chodí dialnicou,,,nic lepšie sme si nemohli nájsť,,
@januli89 ja byvam kusok od hv/kv, ake v samorinskej casti. My sme napr nezvolil tieto dediny kvoli velkemu problemu so skolkami a skolou, plnka, dostane aa tam len minimum deti, ostatne musia do dediny inej cestovat, smerom dalej od BA. Kanalizacia tam je tusim len v niektorych castiach. To radsej Samorin pozerajte, ak planujes deti/mas deti.
Kazda kmoska co tam byva s detmi tak sa stazuje, ze je to diera a preferovali by BA alebo Samorin. Inak mne sa tam paci, v tych starych castiach… tie nove, to je dom na dome, fakt otras, nulove sukromie. Ale zase tam mas vacsiu komunitu. My byvame medzi povodnymi obyvatelmi a nemam tu zase maminy. Ale velke sukromie. Zalezi, co hladas.
@januli89 ano kvoli skolke aj skole. Do skolky maleho nezobrali nikam. Takze ide do sukromnej za 550€ mesacne. A podali sme 7 prihlasok do zakladnych skol a nikde nebol prijaty. Tak sme riesili zmenu trvaleho pobytu ako mnohi dalsi.. a hubice to iste. Ludia si mysleli, ze im tam bezproblemov zoberu dieta do skolky, ale uprednostnili stvorrocne z Hviezdoslavova ako trojrocne z Hubic. Cele je to tu uz na hlavu postavene 😄
@januli89 nie, nie a nie. Už roky je to tu celé zle. V Kvetoslavove problémy so škôlkou aj školou, aj s kanalizáciou. Chýbajúca infraštruktúra a všetko.
Z milých dedín sa stal centrum záujmu developerov, ktorým záleží len ako čo najviac zarobiť a nemajú problém rozbiť starostovi okno na aute či vyhrážať sa poslancom.
V Hviezdoslavove majú deti chodiť do škôlky v Eliášovciach, novostavby majú žumpy!!!!! lebo kanalizácia nestíha. Úplne choré čo sa tu z toho za posledných 15 rokov stalo.
@januli89 Zdravim, byvali sme v Hviezdoslavove( Hviezdne byvanie) takmer 10 rokov. Tam to bolo fajn, ale ak hladas zahradky tak bočne byty maju asi max 130-140m2. Zumpu neriesis ako v dome. Parkovanie rovno pred bytom. Asi 5 rokov je to lepsie s občianskou vybavenostou aj skolstvom, ale moje deti chodili/chodia do Šamorina. Kludne si mozme napisat ak by si chcela viac vediet 🙂
@katarinka1986 preco ste odtial odisli, prosim ta?
odkial povodne prichadzate? podla toho na co si zvyknuta to bude problem alebo nie