Kvetoslavov a Hviezdoslavov - plusy/mínusy

januli89
10. júl 2024

Ahojte. Pozeráme nehnuteľnosti v týchto dedinkách. Tí čo tam bývate viete mi zhodnotiť možno nejaké plusy mínusy. Ako je na tom škôlka, či funguje kanalizácia a ako sa cestuje do Ba. Ďakujem

martinmmartin
10. júl 2024

odkial povodne prichadzate? podla toho na co si zvyknuta to bude problem alebo nie

tttbb
11. júl 2024

Cestuje sa od otvorenia R7 fajn, za 15 minut si v Ba autom.
Vlaky su fajn, lacne a teraz uz aj spolahlive, tyzdenny listok 6.50 cize cestujes vlastne zadarmo.
Plusy : ak chces dom a mas rada kludny zivot je to v pohode
Minusy: objektivne je to diera a vsade kam sa chces pohnut musis sadnut do auta, ak si zvyknuta na zivot v meste a ze mas vsetko po ruke neviem ci je to vhodne,je tam par obchodov a to je cele, obcianska vybavenost biedna, zas na skok je to do Samorina kde mas asi vsetko,ale tam to nepoznam, ja chodievam len do Ba.

Skoly a skolky neviem posudit. Ja som to kupoval cisto ze som chcel mat uz zahradu a trochu kludu a malo to pre mna vacsiu prioritu ako mat vsetko po ruke, kedze sa tam zdrzujem len pocas pracovnych dni a bral som to cisto ako miesto na prespavanie a relax po praci.

Kanalizacia ak ju mas (nie vsetky domy maju) tak funguje.

Za mna zalezi aky mas budget a co hladas. Ak chces silou mocou dom s obmedzenym budgetom je to v pohode. Ak chces byt tak ani nahodou, kvoli bytu sa neoplati sem trepat, to radsej ostat v Ba. A ak mas absolutne vela penaze taktiez by som hladal radsej nehnutelnosti v ramci Ba.

egonsk
11. júl 2024

@januli89 Dikhel nevo sused. Chaha balos. Džas te džijavel 😁😉

slovenka753
11. júl 2024

je to satelit. bez auta sa nepohnes a ked budes mat deti budes robit denne taxikara. zaroven budes mat dom s frckou zeme kde su susedia hned vedla teba (ak kupujes novostavbu).

h2
11. júl 2024

@slovenka753 A ty v niektorej zo spomínaných obcí bývaš?

luccija
11. júl 2024

@januli89 cestuje sa dobre, škôlka neviem ako je obsadená, v okolí jazera, hrádza, ak radi bicyklujete, korčuľujeme, bazén s fitkom neviem normálna občianska vybavenosť.Lekari na okolí aj zubári, v Dunajskej luznej zdravotné stredisko rehabilitácie, kardiológ, očná optika kardiológ zobral otca do týždňa, ja už ani nevybavujem lekárov v meste
@slovenka753 existuje aj možnosť, že deti majú krúžky v dedine či čo máš na mysli?dokonca aj základnú školu majú🤪na strednú budú dochádzať tak ako všetci aj v Ba môže dieťa bývať v Petržalke a školu mať v Dúbravke či v centre..
V Samorine v xbionic dráha na plávanie neviem my čo potrebujeme riešime len na okolí, ale nebývam v týchto lokalitach

januli89
autor
11. júl 2024

@tttbb dík, presne sa obávam toho že to bude diera ale tak snáď lepšia než kde bývame teraz 😁 momentálne nemáme ani kaviareň vždy treba ísť do mesta. Napr TT. a to je super že je to blízko do BA a alebo Šamorín. Ozaj a problém s vodou nemáte? Teraz kde bývame (novostavba bytovka) mávame hnedú vodu sem tam. Alebo problém so smeťami ale to ma asi potom každý vlastne smetiaky v domoch.

@slovenka753 áno boli sme pozrieť pár domov a z tých niektorých záhrad som mala skoro klaustrofobiu 🙈 ako nepotrebujem mať roľu za domom ale takú menšiu záhradku kde mi z každej možnej strany necumakuju susedi.

@luccija tá Dunajská Lužná sa zdá byť super kôli tým doktorom už som tam musela cestovať kôli kožnej. Aj ten pohyb je super.

Ozaj a predpokladám že aj cudzincov tam nájdeme viac? Aj keď anglicky hovoriaci už pomaly každý druhý Slovák

tttbb
11. júl 2024

@januli89 Problem s vodou nie je. Nie je problem s nicim, len to ze je to diera :D Ale aj to je relativne, mozes si kupit 50 rocny 3-4izbak v dubravke a ist do BA este dlhsie ako z Hviezdoslavova, byvat v starej bytovke s malymi oknami bez zahrady, alebo si mozes kupit novy bungalov s velkymi oknami, modernou technologiou (rekuperacia, klima, fotovoltaika, bazen) ,mensou zahradou ktora postacuje na relax a za 30 minut ju pokosis s tym, ze musis trochu dochadzat. Ja som si radsej zvolil 2 moznost, lenze ako pisem, ja na vikendy chodievam aj tak prec. Ale okolo mna su stovky rodin ktore tak normalne ziju a su spokojni.

Napriklad som vyslovene nechcel velku zahradu, chcem mat okolo nej co najmenej starosti, kedze som rozlietany a vela cestujem,. Na to mi to staci. Keby som chcel byvat v BA uplne ze stale tak si radsej zvolim krajsiu dedinu, aj krajsi dom a aj vacsiu zahradu, lenze asi vies, ze za 4izbak v BA v novostavbe si mozes nachystat tak 450+ tisic a na obdobny dom niekde v grobe s 800m2 pozemkom tiez tolko. V Hviezdoslavove kupis dom za 260 tisic a aj ta minizahrada ti staci na relax.Vsetko je o uhle pohladu a o tom co potrebujes a o tom aky mas zivotny styl..

A tym, ze su tam novostavby sa tam aj nastahovali mladi, slusni ludia, nemas tam socky co je tiez podstatne koho mas za suseda.
A este jedna vec, hlavne by som sa snazil vyhnut radovkam a spojenym domom.

slovenka753
11. júl 2024

@h2 ano rok som byvala v kvetoslavove ... potom sme to vzdali a vratili sa do BA.

h2
11. júl 2024

@slovenka753 Pýtala som sa preto, lebo ja bývam hneď vedľa, v Miloslavove. Síce som v Kvetoslavove/Hviezdoslavove nebývala, ale myslím, že sú to porovnateľné dediny. Nikdy som synovi taxikárku nerobila, chodil už na kopec krúžkov, na všetky u nás v obci, tak isto tu všetci máme lekárov (dospelí aj dieťa), dom máme veľký, pozemok tiež. Nemáme síce novostavbu, ale to neznamená, že novostavba nemôže mať veľký pozemok. Infraštruktúra je tu v pohode a do mesta na skok. Predtým som bývala 34 rokov v BA a nemenila by som.

januli89
autor
11. júl 2024

@tttbb radové tiež nechceme. Ale zase dom samostatný stojí tak 340. Takže keď aj pol bungalov väčší by sa dal zniesť. Záhradka tiež taká menšia stačí. Do auta sadnúť a niekam ísť mi tiež nerobí problém to robíme aj teraz. Priamo v Ba je to zbytocne predražené+ som počula že veľakrát ani okno nemôžeš otvoriť kôli autám a hluku. Dlhé roky som žila v UK a tam si zvykneš na všetko. A taká 200m² záhradka nám maximálne postačí. Vlaková stanica tam je po ruke teda tiež.

A nevieš je nejaký zásadný rozdiel medzi Kvetoslavovom a Hviezdoslavovom? Škôlky zatiaľ nemusíme riešiť.

majkakvet
11. júl 2024

@januli89 hviezdoslavov je asi najskaredsa dedina na Sk;). Hladajte skor domy v povodnej zastavbe. Hv-zahrady - pekne domy len otrasna lokalita. Ked uz hladajte s kanalizaciou- neverte slubom, ze bude do 2 rokov. Inac platite za1 vyvoz aj stovku.

nairobi
11. júl 2024

@januli89 pred 3r.sme chceli kúpiť tiez dom v Hviezdoslavove, ale tie male pozemky a kanalizácia v nedohľadne nas donutila hľadať ďalej,nasli sme v Lehniciach - 8arovy pozemok,v starej časti, všetko mame blizko na peši,,,denne dochádzame do práce do Ba, ja chodím starou cestou cez Štvrtok na Ostrove - kolony za 3r.neboli ani raz, muz chodí dialnicou,,,nic lepšie sme si nemohli nájsť,,

mmrkwa
11. júl 2024

@januli89 ja byvam kusok od hv/kv, ake v samorinskej casti. My sme napr nezvolil tieto dediny kvoli velkemu problemu so skolkami a skolou, plnka, dostane aa tam len minimum deti, ostatne musia do dediny inej cestovat, smerom dalej od BA. Kanalizacia tam je tusim len v niektorych castiach. To radsej Samorin pozerajte, ak planujes deti/mas deti.
Kazda kmoska co tam byva s detmi tak sa stazuje, ze je to diera a preferovali by BA alebo Samorin. Inak mne sa tam paci, v tych starych castiach… tie nove, to je dom na dome, fakt otras, nulove sukromie. Ale zase tam mas vacsiu komunitu. My byvame medzi povodnymi obyvatelmi a nemam tu zase maminy. Ale velke sukromie. Zalezi, co hladas.

tajfa
2. aug 2024

@januli89 ani my sme skolky, skoly neriesili ked sme sa sem nastahovali. Ani deti som nechcela v tej dobe a teraz mam jedneho skolaka a jedneho skolkara 😅 no a tu je to obrovsky problem. Az taky, ze uvazujeme nad odstahovanim. A viaceri uz tak urobili..

januli89
autor
3. aug 2024

@tajfa to fakt kôli dieťatu? Teda škole? A kam by ste chceli ísť? My ešte pozeráme po okolí a hľadáme ďalej

januli89
autor
3. aug 2024

@nairobi koľko vam to trvá do práce? Vlakom či autom?

nairobi
4. aug 2024

@januli89 chodím autom po starej ceste cez Štvrtok,Most studené a vyjdem vo Vrakuňa - vo Vrakuni som za 20 minút a v praci parkujem za 25 +- minút 😉 ked sme byvali v Chor.Grobe tak síce to bolo km bližšie ale cestovala som dlhšie, aj 45 minút

januli89
autor
5. aug 2024

@nairobi ešte otázka možno poznáš v dedinke Hubice sú nové domčeky. Ale my to príde odrezané od sveta. Ak poznáš túto dedinku aký máš názor

nairobi
5. aug 2024

@januli89 Hubice sme ani nepozerali, pozrite si hlavne parametre - ci maju kanalizáciu, občianska vybavenosť, spojenie do Ba
Ja som sa dosť obavala napr.maďarčiny v Lehniciach, ale nie je žiaden problém, vraj je tam uz viac Slovákov ako madarskej menšiny 🙂

tajfa
5. aug 2024

@januli89 ano kvoli skolke aj skole. Do skolky maleho nezobrali nikam. Takze ide do sukromnej za 550€ mesacne. A podali sme 7 prihlasok do zakladnych skol a nikde nebol prijaty. Tak sme riesili zmenu trvaleho pobytu ako mnohi dalsi.. a hubice to iste. Ludia si mysleli, ze im tam bezproblemov zoberu dieta do skolky, ale uprednostnili stvorrocne z Hviezdoslavova ako trojrocne z Hubic. Cele je to tu uz na hlavu postavene 😄

scila
5. aug 2024

@januli89 nie, nie a nie. Už roky je to tu celé zle. V Kvetoslavove problémy so škôlkou aj školou, aj s kanalizáciou. Chýbajúca infraštruktúra a všetko.
Z milých dedín sa stal centrum záujmu developerov, ktorým záleží len ako čo najviac zarobiť a nemajú problém rozbiť starostovi okno na aute či vyhrážať sa poslancom.
V Hviezdoslavove majú deti chodiť do škôlky v Eliášovciach, novostavby majú žumpy!!!!! lebo kanalizácia nestíha. Úplne choré čo sa tu z toho za posledných 15 rokov stalo.

januli89
autor
21. aug 2024

@nairobi nám teraz aj Lehnice ponúkali ale.tam je tuším dobrá vybavenosť. A videla som že tiež nové domčeky tam stavali. my teraz bývame v maďarskej dedinke a dá sa to v pohode. Aj rozhlas hlási aj po maďarsky😁

januli89
autor
21. aug 2024

@tajfa tak toto je dobre na hlavu postavené. Ked už stavajú a lákajú tam ľudí aspoň takéto základné veci by mali vybudovať 🙈 a mám pocit že to je už dlhoročný problém toto. Známa tiež nosí dieťa do ba z Miloslavova radšej...