Zajtra máme letieť na dovolenku, no dieťa nám ochorelo takže to musíme zrušiť. Vraj je to cez poistenie, že treba doručiť tlačivo od doktorky že dieťa nie je schopné vycestovať a uznajú to, no vrátili niekomu aj nejaké peniaze?
Ak máte skúsenosť, napíšte, ďakujem
musis riesit cez poistovnu, kde mas uzavretu poistku +storno,
Teraz som riesila syna, ale mal ist sam letecky do zahranicia (skolsky vylet). Poistovna vratila celu sumu.
V pripade rodiny to bude asi ine. Popytaj sa v poistovni, pozri aj poistnu zmluvu a podmienky storna.
Pokial mas cestovne poistenie, ktore pokryva poistenie storna, tak poistovna ak uzna, tak Ti vyplati peniaze naspat (moze Ti strhnut spoluucast). Nemusi ist o celu ciastku, je to aj podla diagnozy, preco rusis dovolenku a druhu poistky. Zrusis v CK a nasledne si uplatnis poistnu udalost v tvojej poistovni, kde mas uzatvorene cestovne poistenie pre tuto dovolenku (alebo mas celorocne, neviem). Musis urcite dolozit aj potvrdenie od lekara.
Ak máš poistenie storna tak vrátia podľa podmienok, buď plnú sumu alebo len časť. Ale na toto sa informuj v poisťovni kde máte uzavretú poistku, nie na koňovi.
To mi je strašne ľúto. To teda vie naštvať. Odkiaľ mate letieť? Nedá sa niekomu ten zájazd predať?
Ďakujem za odpovede, už to mám zistené, vrátia peniaze za mňa aj za dieťa, otca nie. Čo už stáva sa aj horšie
najhorsia varianta je ochorenie dieta na dovolenke.
to je riadny podraz, že vratia len dieta a matku...aj my sme mali to poistenie, ktore vobec nie je lacne...zozente si potvrdenie, že aj otec je chory a nemože vycestovat
Nemôže ísť na miesto Vás niekto iný z rodiny napríklad?
Aku mate poistovnu? Mate snad zajednanu dovolenku ako rodina a ked ochorie jeden clen rodiny ke samozrejme, ze nepojde nikto. Viem, ze u nas sa vzdy riesi, ci si su na jednej zmluve o zajazde a tym sa akceptuje storno zajazdu vsetkym na zmluve. Akceptovalo sa aj ked isli len kamaratky, ale jedna z nich ochorela, tak sa akceptovalo storno zajazdu aj druhej, lebo boli spolu na zmluve s cestovky.
Na hlavu postavené, že otec nie. 🤦🤦🤦🤦🤦🤦
Zalezi od poistovne a poistky. Nam vratili za vsetkych, ked dieta ochorelo. Ale mame dobru storno poistku, zrusenie dovolenky nas stoji iba cenu poistky.
@guudy aka poistovna?
Zalezi ako je uzavreta storno poistka, my mame cestovne poistenie nastavene tak, ze ked je to rodinna dovolenka a ochorie 1 clen , vratia celu sumu za vsetkych.
,
@bublinka1426 vies co, aj podla toho kedy ochorie, najhorsie je v dni ked treba letiet.
Stalo sa nam uprostred dovolenky a uplne v pohode sme sa pri nom vystriedali, lekarka prisla na izbu, predpisala lieky, a do odletu domov bol ok.
@koniarova Asi sme sa nepochopili. Chcela som tym poukazat, ze v pripade choroby maloleteho dietata, je len jeden rodic s dietatom na OCR. Taktiez nemoze clovek ocakavat, ze v pripade choroby dietata, poistovna bude automaticky plnit poistne plnenie.
Btw ja nesplietam, ja pisem zruzuminelne. Len sa treba zamysliet, co si precitala. Pekny den 🙂
niekedy davno riesila znama, peniaze vratili ale len cast lebo podla cestovky otec a zvysok deti mohol cestovat, uznali len dieta a matku
niektori to riesia tak, ze zmenia termin posunu na neskorsi ak sa da a je volne