Zrušené letenky - Ryanair- nevrátenie poistného X Cover

zuzina1988
25. sep 2022

ahojte. mate skusenost s tymto??
mala som objednane spiatocne letenky. kedze let. spolocnost skratila moj pobyt, zrusila som lentenky uplne, bola moznost zmenit lety na ine datumy, alebo vratit. vybrala som si - peniaze vratit, dali mi peniaze len za letenky, okolo 100 eur zostalo v XCover za poistenie.

pisala som tam requesty, chatovala s nimi… stale bez odpovede uz asi dva tyzdne. mam na to nervy.
Nahodou nepresli ste tym niektora?? ako to mam riesit?? budem vdacna za priamu radu, dik. poslem aj darcek ak mi to pomozete vyriesit, lebo mam nervy uz fakt.

pondelok01
25. sep 2022

@zuzina1988 a poistene si mala co?

zuzina1988
autor
25. sep 2022

@pondelok01 letenky som riesila pre 7 ludi. preto taka vyssia suma. poistenie od XCover ktore ponukaju pocas nakupu leteniek. ta verzia v strede stranky. nakup priamo v ryanair. pri nakupe ponukali, pri vracani naspat mam pisat do VCover vraj ryanair s tym nema nic. parada

pondelok01
25. sep 2022

@zuzina1988 ved ale poistila si si co konkretne? Ak by ste chceli stornovat letenky, ze vam vratia peniaze? Lebo povacsine to chodi tak, ze poistenie je sluzba, ktoru si zaplatis, a bud sa nic neudeje, a zaplatila si svoj dobry pocit, ze si kryta, alebo sa stane poistna udalost, a poskytnu ti krytie podla poistnych pidmienok. V poistnych podmienkach je, ze ked sa zrusi let, tak ti vratia sumu poistenia? Nebolo toto poistenie presunute na dalsi zabookovany let?

zuzina1988
autor
25. sep 2022

@pondelok01 Nevedela som ci budem kupovat letenky znovu cez ryanair. preto- pytala som proste peniaze spat. a brala som to tak ze ked mam poistene storno letenky, tak celu sumu vratane poistenia, je pravda uplne do detailov som to poistenie nestudovala, dokonca som si dala to najvyssie co ponukaju. nestudovaka som hlavne preto, ze do 2 minut ma odtial islo vyhodit ,vsetky mena, sedadla…7 ludi… ale predsa nemozu ma hajzlici obrat o poistenie z vyletu ktory mal byt v marci 2023. ten vylet sa neuskutocnil. a dakujem za snahu ale nepomohli ste mi, hladam skor cloveka co toto riesil. otazky kladiete spravne, ale ja potrebujem odpoved nie otazky.

zuzina1988
autor
25. sep 2022

@pondelok01 fakt neurazte sa, ale hladala som osobu ktorej sa toto prihodilo, pozna ryanair aj ich xcover poistenie,…

pondelok01
25. sep 2022

@zuzina1988 k tomu poisteniu ale urcite mate nejake detaily, tie treba pozriet, ci vobec narok na vratenie je. https://www.xcover.com/en/login Tu si mozte nastudovat poistne podmienky, co tam pisu v pripade storna letu leteckou spolocnostou.

didi35
26. sep 2022

@zuzina1988 tu píšu, že si coverage viete zmeniť vo svojim účte. Keď budete kupovať cez Ryanair iné letenky.

https://www.xcover.com/en/help/partners/ryanair

zuzina1988
autor
30. sep 2022

@pondelok01
@didi35

ahojte. no takze. poistenie sa dalo zrusit do 14 dni co som pri prvom zakupenim uz nestihla. ani vobec by som to nestihla tak ck tak, lebo rajner zrusil let az po 14 dnoch.

kedze povodny let som zrusila, ale kupila som dalsi zase v ryanair, v rovnakych datumoch ( ale z ineho mesta), a znovu som si kupila to poistenie, tak toto nove poistenie sa dalo zrusit. cize teraz mam jedno poistenie, do francuzska, na 4 dni, s tym ze som zvedava ci to ryanair nejako prepoji - s tymto novym letom.

z tohto mi vychadza, ze ak by som neobjednala dalsie ketenky zas cez rajner, tak ma od””bu o skoro 100 eur.

pondelok01
1. okt 2022

@zuzina1988 tak ono treba citat podmienky vzdy dopredu, a ak ma tam tlaci nejaka ich casomiera, tak to urcite nekupovat, pod takymto natlakom. Poistit storno si vies vzdy aj po zakupeni leteniek, vklude, bez natlaku (ale s pravidla este v den, ako boli zakupene). Storno byva tiez zahrnute aj v celorocnom cestovnom poisteni. Ale tiez je tam milion vynimiek a podmienok. Nie je to odrb, je to produkt, ktory si musis nastudovat a bud kupit, alebo nekupit. Ak by si napriklad tie letenky chcela zrusit alebo zmenit sama (keby nebol let zruseny), vies, za akych podmienok to mozes urobit? Na ake situacie sa to tyka?

zuzina1988
autor
2. okt 2022

@pondelok01 ano, mas pravdu, bolo by lepsie to mat nastudovane este pred kupou samozrejme.

okej zial ja to mam tak, ze citam to citam, jej aj toto tam je aj toto, ale pokial sa mi neprihodi konkretna situacia tak sa v tom nesparam do uplnych detailov… a oni to velmi dobre vedia ako na tom zarobit.
ps neznasam poistovnictvo 😀😀🫣🫣

pripad ktory ty pises, nahodou mam nacitany, ten som tam mala prestudovany hlavne kvoli detom.