Zoznam vecí na dovolenku k moru

3. jún 2024

Ahojte mamičky, čírou náhodou nemáte niekde zoznam, co všetko ste balili pre 2.rocnr dieťa na dovolenku k moru ? Robím si zoznam a určite som polovicu veci zabudla, tak možno mi poradíte co nemám napísané 🤣

cookie29
3. jún 2024

Zalezi kam idete, krajina, ubytovanie a pod.

kulumulu123
3. jún 2024

V ramcu eu iba oblecenie, sandale, klobuk, zubnu kefku a pastu, krem na opalovanie, pripadne paralen syrup pre kazdy pripad a teplomer... Inak nic vsetko sa da kupit ak ti nieco chyba

jesenzima
3. jún 2024

Brali sme oblečenie,obuv, plavky,hračky na pláž, opaľovací krém, zubnú kefku,slnečné okuliare, šiltovku. Čo viac by vám trebalo? 😉🙂

viky_21
3. jún 2024

Ja keď som balila k moru syn nemal ešte ani 2r. Predstavila som si deň od rána do večera. Že čo všetko bude potrebovať a podla toho som balila. Našťastie nič mi nechýbalo :D väčšinu dna bol aj tak len v tričku a plienke

janinah
3. jún 2024

Odp.ciapku legionarku,zakryje aj krk.zakladne lieky a teplomer.a zopár stipcov na pradlo.hracky na pláž kúpite tam a príp.aj nafukovacie.

zuzubb007
3. jún 2024

Zoznam načo pre boha oblečenie a lieky to je vsetko, všade sa dá všetko kúpiť ak tak

luckajozko21
3. jún 2024

topanky do vody (zalezi od destinacie, ale podla mna super aj ako ochrana pred horucou zemou), uv stan/piknikova deka, termo taska? dozicky a nozik na ovocie k vode, mini nafukovaci bazenik? ponco (uterakove/muselinove)

greentrees
3. jún 2024

Sprej proti komárom, podľa pláže topánky do vody, klobúk, kvalitný krém, oblecko aj s dlhým rukávom, kartička poistenca. Keď balím na dovcu si predstavím situácie kde sa máme nachádzať a podľa toho hodím zoznam na papier a už len doplniť. Možno je fajn si pozrieť aj zástrčku akú bude mať v danej krajine koncovku aby sa dal nabiť mobil, pre drobca stoja možno na premýšľanie UV plavky, slnečné okuliare, pokrývku hlavy vrátane krku

moonlight1210
3. jún 2024

Predstav si jednotlive fazy dovolenky.

Vseobecne:
Doklady, cestovne doklady, poistenie a zakladne lieky (horucka, kasel suchy/vlhky, bolest hrdla, alergia, hnacka, zapal ucha a oci od vody, obvaz, dezinfekcny sprej na rany, leukoplasty (aj gelove na otlaky a pripadny herpes), maly elektronicky teplomer a noznicky) - to ta zvycajne zachrani v najhorsom, nez docestujes domov, ci k doktorovi.
Pero a blocik na pisanie. Peniaze, karty.
Mozno sluchatka. Nabijanie k mobilu, tabletu, a najlepsie univerzalnu zastrcku, aspon jednu.
Obal na cestovne doklady, nech nelovis v rychlosti po taske, kde to zapadlo.

Kozmetiku a drogeriu. Jedno mini balenie oblubeneho parfemu a aniperspirant. Neber si vela malovatok, zvycajne byva dost teplo, aby sa ti to roztekalo, ci vsiaklo. Zaklad staci (obcie, oci, usta). Hlavne nech maju kremy fakt vysoke spf. Neuveris, ake flaky a skvrny sa ti mozu vyhadzat po tvari, ak sa vystavis silnemu slnku, na ake pokozka nie je zvyknuta. Cim tropickejsia krajina, tym vacsi risk. Aj ked sa predtym doma priebezne opalujes, aby si uz mala nejaky melanin na ochranu.
Mne sa to trosku stalo aj napriek vysokemu spf a znamej take flaky zliezali z lic asi styri roky, nez uplne vybledli.

Cestovanie:
Co potrebujes na cestu. Pohodlne oblecenie, prirucnu tasku, v nejake veci, co chces po ruke, ako kapesniky, vodu, satku, (vo vlastnom aute deku), atd. Cestovne oblecenie odlozis a pouzijes na cestu spat. Takze staci jedno.

Kam idete, na kolko idete a co tam idete robit.
Podla toho balis typy oblecenia. najlepsie kombinovatelne. Zvycajne staci menej kusov spodnych dielov (nohavic, sukni, kratasov,... pouzijes viackrat za dovolenku) ako vrchnych.
Dostatocny pocet spodneho pradla a ponoziek, ale ak ste na hoteli, da sa preprat v umyvadle (pozor, v krajinach s vysokou vlhkostou vzduchu to bude schnut aj dva dni).
Mat aspon jednu sadu tepleho oblecenia a dazdnik. Take primorske europske krajiny vedia obcas prekvapit, ako sa ochladi, ked zacne prsat.

K vode - slapky, plavky, plazove uteraky, ci deku, mozno plazovy stan (ak idete svojim autom), nafukovacie vankusiky na lezanie, plazovu tasku na veci, nepremokavu kapsu na mokre veci, opalovacie kremy, chladivy krem po opalovani, ciapky, klobuky, okuliare, nieco na citanie, plavacie veci, hracky pre deti. Topanky do vody mozno.
Rychle oblecenie, ak si pojdete z plaze niekam sadnut, ci sa prejst, nech prehodis cez plavky (alebo uviazat satku na rozne sposoby ako saty).
Dozu na drobnosti na jedenie na plazi. Pokrajane ovocie, zeleninu, oriesky, keksy, ...

Jednu sadu pekneho spolocenskeho oblecenia, ak by ste si niekam z rozmaru vyrazili vecer do lepsej restauracie. Trebars jedny vkusne nekrcive saty a svetrik, alebo pled a malu kabelku tak max do velkosti A6 (na kluce, peniaze a kartu).

Pre dieta si urob sady oblecenia na kazdy den a zbal kazdu do kopky alebo do sacku. Kazdy den len vytiahnes pripravenu hotovu kopku (spodok, vrch, ponozky, mozno body a pripadne svetrik na vecer). K tomu par kusov oblecenia naviac, co sa najskor zaspini - ako tricka, body. Klobucik, plavky, jeho hracky, plienky, kozmetiku,.
Pripadne par kusov rychleho jedla a dzus ako poslednu zachranu, ak cestujete autom a ostanete trcat v zapche.
Veci na spanie. Oblubenu hracku na spanie. Mozno vak na spanie.

gondyo
3. jún 2024

Určite ťa množstvo vecí ešte napadne, stále zapisuj...a potom vytrieď to budeš naozaj potrebovať...