Žena + 2 deti - dovolenka v zahraničí

lindusss2016
28. dec 2024

Mamky, ktoré ste na deti samy, trúfate si na dovolenky v zahraničí? Mám deti 7 a takmer 9 ročné, sú obaja rozumní, ale akosi sa neviem rozhýbať ísť s nimi na dovolenku sama 🤷 Chodievate v podobnom zložení, zvládate to v pohode? Kde všade ste takto boli? Rada by som opäť cestovala ako zamladi 🤭 a samozrejme by som chcela dopriať mojim deťom, aby spoznávali svet. Financie mi problém nerobia, ani vlastne neviem, čoho sa bojím, ale rada by som si prečítala vaše skúsenosti s cestovaním s deťmi bez muža či rodiny. Ďakujem 🙂

nellyuana
28. dec 2024

@lindusss2016 ja som chodila bežne s deťmi po sk a pred 2 rokmi keď mali 6 a 10r som ich zobrala do Bulharska. Boli oboznámení, ze keby sa dačo stane, čo majú robiť. Užili sme si ju neskutočne. Vyskúšaj a isto sa bude deťom i tebe páčiť 😊

slavomira236
28. dec 2024

@lindusss2016 ahoj tohto roku som tak bola prvy krat. Ja a 2deti..9 a 7 . Moje deti su zivsie a stale v sebe tak som sa bala. Dali sme najprv kratsi let bulharsko.zvladli sme to bez ujmy vsetci .bolo super . A zopakovali sme tohto roku este 2krat. Deti videli more prvy krat toto leto a hned 3krat. A teraz dostali pod stromcek na leto dalsiu. Nic sa neboj. To das .🙂

lindusss2016
autor
28. dec 2024

@slavomira236 no moje deti su tiez zivsie 🙈 a teda bud su v sebe, alebo sa velmi miluju 😂 ale toto uz zvladam.

@nellyuana obe ste napisali Bulharsko, tam som bola (bez deti) minuly rok, tak skor by som uvitala nejaku inu destinaciu, ale kazdopadne dakujem za povzbudenie, asi len potrebujem pocut, ze aj takto je to v pohode.

Baby a taka otazka, ze neotravovali vas tam domorodi chlapi? 😂 Lebo ked som cestovala bez deti, vsade sa na mna lepili, ale hadam, ze aspon tie deti by ich mohli odradit, ci sa mylim?

slavomira236
28. dec 2024

@lindusss2016 my sme boli este na juznom cypre 2krat toto leto. Nie nikde problem nebol s otravovanim. Na kazdej dovolenke si deti nasli kamosov ja tiez kamosky aj v kontakte som s jednou ostala aj moj syn z jej synom. Vzdy bolo s kym pokecat s kym vypit drink vecer..

sisaka
28. dec 2024

Ja chodím sama so synom do rezortov. Prvý krat som s ním bola, keď mal 10 rokov. Chodievame do Karibiku, zväčša Mexiko. Domorodí chlapi ma neotravovali, syn je zvyknutí cestovať, vie sa spravať, žiadne problémy sme nemali. My chodíme radi spolu, lebo sme rovnako nastavení, môj muž nemá rád rezorty, tak s ním chodíme na dovolenku len mimo rezortov

vroni
29. dec 2024

Chodím úplne v pohode. Teda, už menej, lebo jedno dieťa už je dospelé a chlap má po zmene práce niekolkonasobok dovolenky, takže už chodí s nami. Ale boli sme v Taliansku, Turecku aj Francúzsku, autom, lietadlom aj vlakom, všetko úplne v pohode, jedine, kam som odmietla ešte raz ísť bol Egypt, ale zase tam miestnych otrapov nerušil ani (vtedajší) manžel.

lindusss2016
autor
29. dec 2024

@vroni 🤭 omg, tak to je uz vazne moc, ano, v Egypte su riadne otravni...

lindusss2016
autor
29. dec 2024

@sisaka tak s jednym staraim je to predsa len ine. Tak daleko by som ja s detmi urcite neletela. Ak by som sla sama so starsou, este si to viem predstavit, ale s dvomi ozaj nie. Ale inak zdielam nastavenie tvojho muza, za mna tiez rezorty nie. Pride mi, ze sa o vela ukracujem.

katarinaba
29. dec 2024

Ked som bola este vydata, ex zacal prqcovat vo FR. A cez leto som za nim cestovala s detmi 8 rokov a druhym 6 mesacnym na trase: BA-Vieden-Pariz-Bordeaux a tam este 150 km. A samozrejme spat. Tam sme boli ubytovani v dome, ex chodil normalne do roboty, ja som ho rano odviezla a cez den som s deckami labzovala po okoli - parky, zabavne parky, muzea aj k moru sme zasli. Takto podobne som travila leto dalsich 6 rokov.
Potom sa mi narodil treti syn, rozviedli sme sa a ja som vzala deti 15, 7 a 1 rok do Tunisu. A odvtedy sme takto chodili kazdy rok. Naposledy sme boli v tomto zlozeni v Tunise v 2018. V 2019 sme boli uz len traja - ja, 10 a 4 rocni v Egypte. 2020 bola korona, tak sme boli doma. 2021 sme boli v Turecku, odvtedy kazdy rok v Egypte. A dnes letime v tomto zlozeni do Vietnamu. Vzdy som isla cez cestovku, aby tam v pripade potreby niekto bol, keby sa mi nieco stalo, vzdy som starsiemu vysvetlila co ma robit, kam volat. Nastastie bolo vzdy vsetko v poriadku.
Zabezpec si zadne dvierka - mozno sa dohodni s inou rodinou, co bude v rovnakom hoteli, ze v pripade potreby deti nasmeruju, nahraj telefon na delegata dietatu do mobilu, napis meno hotela a cislo izby. Napis listok v AJ pre recepciu aby volali delegata, ak by nievo, moze ho dieta zaniest. Aby si bola pokojnejsia. Drzim palec, si silna zenska, zvladnes to lavou zadnou.

lindusss2016
autor
29. dec 2024

@katarinaba vau, tak ty si odvazna,super ❤️ vdaka za motivaciu

lienka9
29. dec 2024

@lindusss2016 ked sa bojis,mozno by som prvykrat zvazila ist cez cestovku.keby cokolvek mate tam nejakeho delegata.mozno taliansko,tam je aj vela slovakov,nieje to daleko..ale ked su poslusni,nebala by som sa 🙂

milanemila
29. dec 2024

@lindusss2016 ano moja mama s nami chodievala letencky na letne dovolenky sama. Ja mam 1,5r a 4,5r a sama by som s nimi nesla, ale vo veku tvojich deti to uz je pohodicka. Ak mas obavy, tak skus najprv s cestovkou, to mas vsetko zabezpecene a pohodicku 🤷🏼‍♀️

andrejka2424
29. dec 2024

Mňa aj sestru takto brávala k moru starká asi od polovice 90.rokov. Bola sama- rozvedená a v pohode.

lindusss2016
autor
29. dec 2024

@lienka9 ano, ano, uz zacinam veru zvazovat aj tie cestovky. Kym som bola sama, cestovala som vacsinou na vlastnu past a vobec som sa nebala. Popozeram nrjake first minute

kulumulu123
29. dec 2024

@lindusss2016 ahoj moja dcéra mala 5r a ja v 7mes teh keď sme boli 1x sami ma malorke, potom keď mala 9 a syn 3.5r sme boli na roadtripe sk, Maďarsko, Srbsko a čierna Hora, o 2mesiace plánujeme Maroko decka 5r a 10r... Chodíme na vlastnú päsť sú to najlepšie zážitky keď nie si na nikom a ničom závislá (rozumej harmonogram CK), ideš si kam chceš a kedy chceš... Ubytko cez booking alebo airbnb kúpim letenku a vyrážame... Žiadne resorty, ale zato spoznáš kopec nových ludi, deti si nájdu všade kamarátov.. Je to super ak ta ne držia peniaze určite choď 👍

lindusss2016
autor
29. dec 2024

@kulumulu123 no ja mam takto precestovanu europu celkom slusne, len letenka a booking. Ten roadtrip si soferovala ty? Budem musiet s nimi zacat jazdit aspon autom veru, nech sa osmelim. Ale na taku dlhu cestu by som sa asi nevydala. Malorka znie inak tiez fajn, vdaka za tip.

kulumulu123
29. dec 2024

@lindusss2016 áno šoférovala som ja ale ja som zdatný šofér mesačne najazdím 2500-3000 km.. Bol to super zážitok aj pre deti.. Ale nešli sme na supu proste kde sa nám páčilo tam sme zastavili a kde nie tak sme išli ďalej... Deti máš veľké pouc ich co robiť v prípade núdze, budete v pohode a verím ze si to riadne užijete 👍

lindusss2016
autor
29. dec 2024

@kulumulu123 no ja som kedysi tiez tolkoto soferovala (pracovne), ale veruze sa mi uz coraz menej chce. Budem sa musiet naozaj prekonat a nieco robit, aby mali zazitky. Dakujem za vase motivacne pribehy 🙏

bielasovicka
29. dec 2024

@lindusss2016 najprv som myslela ze máš 7 detí 🤭

lindusss2016
autor
29. dec 2024

@bielasovicka so 7 detmi by som nesla ani len na nakup, nieto na dovolenku 🤭