Zaplatená dovolenka a choré dieťa

eala
5. júl 2013

Dievčatá, máme zaplatenú dovolenku - na budúcu sobotu by sme mali letieť. Len neviem, či malý nedostane kiahne. Objavila som mu 2 vyrážky na brušku. Ako sa to potom rieši? Dá sa dovolenka aj preložiť na iný termín ?

bodka13
5. júl 2013

@eala to by bolo asi najlepšie informovať sa v cestovke 😉 ale myslím,že povinný nie sú - je to iba na ich dobrej vôli či Vám vyjdu v ústrety 😉

brisilda
5. júl 2013

veru .....skus sa informovat v cestovke popripade ak ste si letenky kupovali vy tak sa informuj na letisku ...mozno vam to budu vediet presunut na iny termin pokial sa u vas vazne potvrdia kiahne .....tak ci tak pokial ti dieta dostane kiahne tak ta do lietadla nepustia .....je to infekcne ochorenie 😒 mozes s tym mat potom problem 😔 .....inak pozeram, ze byvate v Trencianskom kraji ....to aby som si tiez davala na maleho pozor nakolko nas caka dovolenka o 3 tyzdne

sssimi
5. júl 2013

Ak si platila zálohu, tak tu nie sú povinný vrátiť. A ako píše bodka treba sa informovať v cestovke. Záleži iba od nej ako sa zachovajú. Ale mala by si to mať aj v papieroch ak si nejaké dostala-pokyny.

abbey1
5. júl 2013

Určite volaj cestovku. Predpokladám, že ste poistení a je tam aj taká formulka, že v prípade potvrdeného ochorenia člena rodiny, o ktorého je nutné sa starať, máte nárok na storno dovolenky. Asi nie úplne zdarma, ale aspoň niečo. Prípadne sa môžete dohodnúť na zmene termínu, ale to je už na ich ochote. Hlavne ich kontaktuj čo najskôr.

959touareg
6. júl 2013

@eala
pokial clovek,ktory ma letiet ochorie natolko, ze mu to brani v ceste, lekar vystavi potvrdenie, kde urci diagnozu a napise, ze vzhladom k danej chorobe neodporuca cestovat. pokial je to prenosne ochorenie, infekcne , ako ty pises kiahne, tak to uz vobec nesmiete letiet. keby ste aj isli nacierno, tak vas z lietadla vykazu. a mozete mat problemy. toto potvrdenie predlozite CK a ona vam vrati celu sumu.
nasi znami mali to iste, dieta im dostalo kiahne uz na dovolenke, tak tam museli ostat tyzden. ten tyzden navyse tam im poistovna preplatila, no iba dietatu a dospelej osobe,ktora sa o nu starala. ostatni, v tom pripade otec si musel vsetko zaplatit sam, kedze ostal s nimi a nesiel domov.

eala
autor
6. júl 2013

@959touareg ďakujem pekne za informáciu, zatiaľ nemáme nič, tak len dúfam, že to tak aj zostane. Chcela som len vedieť, či neprídeme o celú sumu dovolenky, alebo ako sa to v takýchto prípadoch rieši.

959touareg
6. júl 2013

@eala
na vasom mieste pokial mate podozrenie z tych vyrasok , zeby to mohli byt kiahne, isla by som urcite za pediatrickou, nech sa nato kukne. pretoze az by to dieta dostalo potom na dvl, nic prijemne pre vas. dopadnete ako ti,co som pisala. museli byt s dietatom cely cas na izbe,nakolko na slnko sa nemoze ist s kiahnami a ani domov nemohli ist. a doplatenie iba jednej osoby za dalsi pobyt tam + este letenku kupit...dakujem pekne. z dvl nemali nic. uzili si ju asi iba prvych par dni. 😢

959touareg
6. júl 2013

@eala
az vam to lekar potvrdi, ze su to kiahne, nech vam vystavi papier pre CK a oni vam stornuju zajazd a vratia vsetky eura spat.
pokial to kiahne nie su, tak budete mat aspon ciste svedomie a pokoj, pretoze ist na dvl a strpat tam, ci to naozaj neboli kiahne a co ak sa to tam prejavi v plnej sile,sledovat neustale dieta ...zbytocne nervy a stres.

eala
autor
6. júl 2013

@959touareg jasné, určite to tak urobíme, dnes tam už síce nemal nič, ale ak by sa niečo vyskytlo, tak to budem určite riešiť s lekárkou. ďakujem za pomoc 🙂

959touareg
6. júl 2013

@eala
ok, drzim palce nech to nie su tie kiahne a prajem krasnu dovolenku. 😉

reluska
7. júl 2013

my sme stornovali min. rok, dcéra skončila v nemocnici, syn silná herpesangína doma 😒 ...poiťovňa si nechala okolo10¨% z celej sumy dovolenky, ostatné vrátili cca. po mesiaci, doťahovali sme sa s dokumentamy, nakoľko sa posielali až do Prahy /AXA/ a pošta nám prep. správu stratila...