Ahojte baby, dali by ste mi prosim nejake tipy a triky na cestu so syncekom? Zda sa, ze v juni poletime sami zo Chicaga do Kosic, maly je velmi aktivny, netusim, ako to zvladneme. Manzel ho chcel vlacit po navstevach, no ja si myslim, ze je potrebny klud medzi znamymi ludmi na jednom mieste.
Dakujem!
Vyber si nocny let nech to prespi. A tu suvislost s navstevami tiez nechapem, 4,5rocne dieta uz nie je take male aby potrebovalo klud medzi znamymi ludmi.
Ja lietam z Kanady sama s malou lebo mm v lete nemoze od 10m posledne toto leto mala 4r vzdy sa jej pacilo no posledne najviac kazdy den program niekde do aqua park navstevy .. z Ba sme sli aj na Liptov aj Košic kuknut malej sesternicku. Ale ona je zvyknuta cestovat po svete od malicka neviem co to dietatko drzite doma iba? Na Sk je vela atrakcii pre deti. V lietadle mam radsej cez noc let polku prespi .. mas tam aj filmy pre deti zober mu headphones 🎧 vymalovanku ipad nejaky oblubeny snack ., so 4r sa cestovalo ovela lepsie ako s 2r uz sa zabavi aj sama.
@miadi ahoj, jasne, ze planujem nocny let. Ibaze maly spi hole minimum, tak neviem, aku slavu da v lietadle. A je to dost aktivny chlapec. No a doma ho nedrzime, zazil toho viac, nez ine deti v jeho veku, no do Europy sme ho este netralagali.
no moj vzdy ked prideme na sk hned ako vstane sa pyta za bratrancami a sestrnicami, ani ho
neviem dost dlho v posteli udrzat, hned ako
zazrie prve svetlo uz je na nohach kam
pojdeme... tak uvidis ako tvoj, ale podla mna uplne v pohode po navstevach ;)
ipad, lizatka, plysove hracky ktore nerobia ramus, karty - naber hluposti ktore budes moct striedat a jedlo. Ked je dieta najedene tak je kludnejsie. Neboj, to bude v poriadku - pokial nevrieska ako zmyselov zbaveny, tak let bude v pohode 🙂
@ivec16 ahoj, manzel ak by isiel s nami, by ho tahal po jeho prefajcenych starych ujkoch, co dieta zaujimat nebude.
Ja sa nechcem predhanat kto mà akcnejšie dieta. Moja je živel neunavny. Ale to lietadlo ten hukot a dlha doba ti ho uspi. Nedavaj mu nic sladke zobud ho rano skor daj nejaku aktivitu unav ho, idete dvaja s muzom tak neni problem. K zafajcenym starym ujkom by som teda nesla to si musis ujasnit s muzom nech ide k nim Sam niekedy na vecer a moze vas osoravedlnit ze uz spite. My sme chodili ku kamoskam ktore maju tiez deti., radsej chodte do tatier atd
@miadi ibaze muz ma rodinu na zapadnom a ja na vychodnom Slovensku a ja chcem, aby sme sli k nasim a nebyvali u vyssie spominanych pre maleho neznamych ludi a az potom ku nasim, ktorych maly pozna a lubi ich. Bohuzial mam problem sa s muzom dohodnut, tak mozno pojdeme sami. A dakujem ti pekne za rady!
Ak je to mužova rodina, tiež ju chce asi vidieť. Rovnako ako by ju mohol poznať aj malý, aj keď sú to zatiaľ preňho neznámi ľudia. Či?
Na ako dlho idete? Ja chodim na 4T . Ti jeho pribuzni su širśia rodina? Nie jeho rodicia surodenci? Lebo tych by bolo vhodne navstivit ale dakych ujov tety netreba ak snimi nemate vztah. Prenajmete auto a mozete ist. Ja by som u cudzich ci pribuznych nespala okrem u mami na booking.sk najdes ubytko vselikde na Sk. Naj bol prave apartman v kosiciach. Lepsi ako hoteli. Tak si naplanuj vselijaky program a na zafajcenych ujkov nebude cas.
Sydney - Budapest s neposednou 3r a vrtulou v zadku (1x 13 h, 1x 5.5h let). Vybrala som nocny let, ze isto zaspi. No iste... isla spat az o 1 v noci lebo vsak vzruso .. nikde nie je zarucene ze budu spat lebo je noc. Tazko davat rady, lebo kazde dieta je ine ..neposedne deti zvladnu let na jednicku a tie kludne deti mozu robit cirkus. Ja som napeckovala tablet hrami, videami, postahovala filmy, pesnicky od vymyslu sveta. Nabalila som oblubene snacky, vselijake aktivity. Hlavne dlho pred letom som ju ucila ze v lietadle musime sediet, a byt pekne ticho aby sme nerusili ostatnych. Zase ma to caka v maji, ani nato nechcem mysliet.
@miadi 2 alebo 3 tyzdne. Jedna sa o sestru, s ktorou vola raz rocne a o ujov, s ktorymi nie je v ziadnom kontakte... maly ich jakziv neuvidi. S manzelom sa o tom hadame. On si postavil hlavu, ze treba byt tyzden u jeho sestry, ktora o nas nema zaujem a ja tam byt nechcem a maleho tam nechat len s muzom a ist napred ku nasim.tiez nie.
Tak chodte na par dni v okoli jeho sestry do hotela alebo apartmanu stym ze si urobite aj iny program nieco zabavne pre dieta a k tej jeho sestre pojdete na navstevu na par hodin. Prenajmete auto ( snad nechce ist k sestre len koli $ aby bolo ubytko zadara) a ta jeho sestra vas u seba chce tyzden? Na zapade Sk mate kopec moznosti ubytovania (aj s bazenom ci Spa) mozete ist na den do aqua park Dunajská Streda alebo v madarsku Lipot. Tam pri Ke nic okrem toho v Poprade nie je ( a ten je drahsi) proste urobte taky kompromis ze tam pojdete no nebudete u nej. Moze ist aj ona s vami k vode.,
Prepáč, ale malému je lautr jedno u koho alebo kde budete, pre neho je dôležité že je s rodičmi....4,5ročný je už veľký, to nie je ročné dieťa že sa bude báť ak sa mu prihovorí neznámy človek...predpokladám že do škôlky chodí, tam tiež bol sám a v neznámom prostredí keď tam nastúpil🙂rovnako predpokladám že chodíte občas k niekomu na návštevu a to tiež nie sú pre dieťa blízky ľudia....treba mu urobiť pre neho zaujímavý program aby nechodil len po "návštevách" po rodine ale do toho vsunúť aj ihrisko, ZOO, kúpanie...ale je uplne jedno či pôjdete najskôr k mužovej rodine alebo tvojej😉
Mńa skôr zaráža že nechceš síť s malým k mužovej sestre ale byť len u vašich......veď je to mužova sestra, jasne že chce byť aj s ňou a aby videla aj jeho dieťa, hlavne ak už má 4,5roka....a že sa o vás nezaujíma, no zaujíma sa toľko koľko vy o jej rodinu😉a veľmi ma zarazila tvoja poznámka že 4,5ročné dieťa potrebuje skôr kľud😂😂😂 už máš veľkého chalana pre ktorého je skôr nuda byť 2-3týždne na jednom mieste, pre neho bude oveľa zaujímavejšie ak pôjdete aj tam aj tam, lebo uvidí aj nové veci, bude mať iný program....ale aj na Slovensku máme mamičky čo si privlastňujú dieťa v zmysle - je len moje pôjdeme len k mojej rodine😉len je to smiešne, lebo ochudobňujú vlastné dieťa dieťa má širšiu rodinu z oboch strán od rodičov a malo by ju aj poznať
@mogaa nepoznas situaciu. Nikoho si neprivlastnujem, ak sa moj muz sestre neozve, ona nie, nikdy v zivote ho ona nekontaktovala za 25 rokov, co spolu zijeme! Jej dcera u nas bola mesiac, full servis a viac sme o nej nepoculi.
not o je potom tazke chapem... potom by som suhlasila len s kompromisom a to neubytovat sa priamo
u sestri ale radsej niekde v nejakom penzione, hoteli, a naplanovat si vylety po okoli a tych prefajcenych ujov a sestru navstivit tak na pol hodinku, popripade ak maju zafajceny byt tak ich radsej zavolat niekam von na kavu... drzim palce
@ivec16 ano, suhlasim, no moj manzel na tom nastoji... pritom s tymi ludmi roky rokuce nic nema a ja nechcen s nimi zabijat cas.
ale stále je to jeho sestra...tak ako máš ty svoju rodinu, tak tvoj mu má svoju a zrejme tie vzťahy také zlé nebudú ak k nim máte ísť na týždeň bývať...to že sa nekontaktujú, neznamená že sa nemajú radi...niekto nerád komunikuje cez telefon alebo skype a tiež nebývate vo vedlajšej dedine aby ste sa vedeli pravidelne navštevovať🙂otec mal brata v Čechách, tiež sa roky nevideli, lebo každý má svoju rodinu ale brat vždy keď išiel na Slovensko (raz na 5-10rokov) prišiel na návštevu, rovnako otec bol 2x za ním v Čechách, ale tiež sa stalo že sa nevideli aj 10rokov....je to jeho sestra, možno sa s nou nekontaktuje ale asi ju má rád keď ju chce vidieť....a dieťa je aj jeho , takže ak ty u nich nechceš strácať čas, nebud sebecká a dopraj to synovi aj mužovi, dieťa by malo poznať svoju širšiu rodinu...
@mogaa pri casovom posune 10 hodin a 24 hodinovom lete aj dospely sportovec ma co robit, aby sa dal dokopy, citis sa ako mrcina vyse tyzdna, len polihujes, takze pendlovat s dietom po vyletoch nie je velmi lakava perspektiva.
@mogaa originalne manzel ani nikam nechcel ist 😀 az potom zacal vymyslat, koho treba ponavstevovat, ak by tam uz bol. Ide o sypanie peral sviniam, to nie je o tom, ze niekto nema rad komunikaciu na dialku.
...sama si poznáš muža a vieš či to zoberie v pohode alebo ti to bude vyčítať ďaľšie roky, či ti to neodpustí do konca života....len som predpokladala že muž by chcel vidieť po rokoch svoju sestru a ak už nič iné, tak sa aspom pochváliť aké má šikovné dieťa😉
@mogaa rozumiem tomu, co pises. Vycitat mi nic nebude, kedze po poslednej navsteve mi povedal, pred rokmi, ze uz tam nema na co chodit. Jeho rodina tiez nie je najcistotnejsia, inymi slovami neumyvaju sa, jedia najlacnejsie svinstvo, naozaj tam netuzim byt.
24h let? To idete cez cinu? Ja zijem 5h autom od vas a hodku od letiska cesta z domu az do viedne aj s prestupom je 15h. Hodinu let Windsor Toronto a 8h do viedne. Druhy den rano šup do Lipot na cely den este k tomu tehotna. Mala chcela hnet prvy den niekam ist 😆a to spala v lietadle len posledne 4h cesty. Aj Teraz sme boli na floride a do 36tt sme mali akcny program kazdy den Ved koli dietatu sa premozea am nie? Rano 2h bazen potom šup Miami zoo dalsi den detske muzeum plaz restauracie atd. Na Sk mi vadila len Ta cesta z kosic do banskej stiavnice klukata kopcovita koli tehu. No boli sme kuknut aj kamosku s ktorou si pisem 2r s poznala som ju na MK a konecne videla aj naživo. Mne sa brat tiez neozyva iba ked je nejaky problem ale aj tak ho mam rada. Zbytocne sa s muzom hadas treba kompromis nech ste spokojni obaja inak to mà aky zmysel trepat sa len k vasim ked uz da tolko $ za letenku. Mne to pride ze ten klud a zname miesta potrebujes viac ty ako maly. Popripade pozvy rodicov k vam dve letenky vas budu stat menej ajo 3 a nebudes mat jet leg 😊
este ma napada, jasne ze ked priletite chvilu trva sa prepnut na iny rezim, tak budete potrebovat pospat aj cez den... no co tak naplanovat vylety hlavne pre maleho, ved muz musi chapat ze male dieta nebude bavit sediet s dospelakmi za stolom a rozpravat sa... co tak naplanovat napriklad vylet do zoo a setrubzavolat nech ide tiez sak ako sa maly bude pozerat vy orechadzat tak s aporozpravau s muzom... skusila by som pribuznych vytiahnut von... neviem ake su to tipy... viem ze su aj taky co ich nic nezaujima a sedia cele dni len doma, popijaju a fajcia, tak neviem ci toto je vas pripad... mas muza asi tazky oriesok, ale toto su tak zasadne veci, ze sak zdravie dietata na prvom mieste, do domu kde sa fajci by som ho vedome nevodila, ale idete v lete tak ak byvanu v dome tak mozete but vonku na zahrade, mozno sa bude dat opekat, grilovat... treba nejaky ten kompromis... asi ani ty nemozes tvrdohlavo tvrdit ze tam nevkrocis... mozno treba skusit a ked mu bude maly pistat ze uz tam nechce byt aj sammpochopi ze je cas oddist
@miadi dakujem za rady, no tu cestu myslim - door to door je to tych 24 hodin. Maly sa pyta k nasim, ich pozna, boli u nas, skypujeme, zaujimaju sa. Moji rodicia maju cez 80, uz nevladzu lietat sem. Ja tiez uz nie som mladucka stanba, aby som bola niekde v nepohode.
Ok chapem uz mas menej energie na taketo veci. Tak nech ide muz k sestre sam teda alebo niekde sa da stretnut na pol ceste. V prenajatej chate .. ked sa chce tak sa da. Ak sa nedohodnete budete mat obaja pokazeny vylet. Ked si presadis svoje bude ofucany chlap ked on tak ty.. ale tak do leta casu dost nejak to vyriesite.
@miadi dakujem ti velmi pekne! Za cas a rady.
Neni za co drzim palce nech je vasa cesta na Sk prijemna a vsetci spokojni treba si to užit.
To su dve temy? Jedna o cestovani a druha o navatevach?
Ci ako suvisi to, ze muz chce chodit so synom po navatevach s tym, ze ako zvladnes sama cestu?