Ahojte, je možné, že ráno policajti zobrali z pláže uteráky a nechali tam nafukovačku? Ráno som bola zaniesť veci na pláž cca o 7:00, kvôli tomu, že deti mi vstávajú 7:30, vychystám ich a o 8:30 sme na pláži. Robím to preto, lebo vláčiť tie veci s dvomi malými deťmi, je úplný otras. Tam kde som vykladal veci na pláž nebol nikto zatiaľ, bolo tam pár uterákov na zemi a spali dvaja chlapi vedľa auta na zemi. Prišli sme na pláž a veci nikde, už tam boli aj ľudia, ale naše veci+ nejaké čo tam už ráno boli zmizli. Jediné čo tam zostali bolo jedna nafukovačka. Myslíte, že to mohol zobrať niekto? Alebo ukradnúť? Lebo viem, že je nezákonné nechávať si veci cez noc na pláži, možno to ráno chodia kontrolovať a zberajú to, ale prečo by potom nezobrali aj tu nafukovačku.
Tiež nerozumiem tomu obsadzovaniu. A už vôbec nerozumiem celodennému vylihovaniu pri teplotách 35+na pláži,či bitkam o to "svoje" miesto.
Treba si na vlacenie veci zohnat vozik urceny presne na toto. Ja uplne kvitujem, ze sa to zacalo robit. Snad sa o par rokov vytrati uplne.
vo viacerých destináciách ráno zbierajú veci a vyhadzujú ich. Ak si niekto obsadí lehátko ešte večer u bazéna, osušku nájde v bazéne. Už som videla, že aj keď nikto nebol dlhšie na lehátku, tiež to odložili. Včera som videla video z bitky o lehátka. Pre mňa nepochopiteľné. Raz som ráno prišla k bazénu, veci som si položila na lehátko. Bola som na ňom pomaly celý deň a podvečer mi nejaká babka vynadala, že je to jej lehátko, lebo si tam včera večer nechala osušku a nech jej ju okamžite vrátim....
V Chorvatsku v mnohych lokalitach zbieraju rano uteraky… ono kopec ludi si obsadi miesto a objavi sa az poobede. Je to nefer. My si chodievame rano o 8 zaplavat a vela uterakov je uz tam a nikde nikoho. My mame veci zlozene na kopke (uteraky, kluce, slapky, klobuk) a robi to tak vela ludi, co ide iba plavat. Ked plaz rano upratuju, kopky nechaju tak, ale rozlozene uteraky hadzu na kopu. Asi budes musiet veci nosit spolu s detmi…. Nie ste dvaja dospeli? Jeden veci, druhy deti?
tomu som neverila, až kým mi známa hovorila že toto praktizuje už dlho v Turecku. Ráno ide obsadiť lehátka pri pláži alebo pri bazéne uterákmi...
To je ako u nás ale smutnejšie....idú pre časenku k lekárovi už pomaly o 4 hod. ráno aby sa im ušla časenka, ktorú vydá sestra o 7 hod.ráno...:dizzy_face:
Tak ti treba.Co iné nato povedať?
@terezka1947 tak vieš, nie všetci iba vylihujú, my sa napríklad kúpeme a dosť plávame. A keď vyjdem z vody, chcem si niekam ľahnúť a prečítať si knihu. Ja zas nerozumiem, ak sa niekto v 40-tkach škvarí pri pamiatkach a v meste. Ešte že to má každý inak 🙂
@doriiis akože za čo mi treba? Keď ideš z pláže na kávu alebo na obed, beriete si so sebou všetky veci? Od slnečníka, uterákov až po chladničku? Ja tam tie veci nenechávam pol dňa, ja si idem nachystať deti a ideme na pláž
Ano, to je dovolenkova realita a dobre, ze sa to riesi. Ludia si na dovolenke kvoli tomu aj privstanu a potom cely den nevyuziju. Ak je menej lehatok, tak je to dost nefer.
Pre toto nerada chodím do Chorvátska. Malé pláže. Som úplne rada, že sa toto už robiť nesmie, ak tam nie som, nemám predsa to miesto rezervované. Myslím, že tie uteráky jednoducho niekto zahodil, aby Ťa vyškolil. Policajti by asi počkali, či si prídeš po pokutu. Ja chodievam na pláž skoro ráno, už okolo šiestej si zaplávať. Mám uterák a som vo vode, len raz išli okolo policajti a keď zbadali mokré plavky na uteráku, odišli - bola som si v pekárni po buchtu akurát. Nič nezahadzovali.
@veverickav a viem prosím ten vozík zohnať aj niekde v Chorvátsku? Videla som, že ho zopár ľudí malo
Žiadna novinka, dávno som o tom počula, že uteráky a obsadzovacie lehátkové ,,finty,, dovolenkárom len tak neprejdú...
My sme 2 rodiny - 4 deti, nafukovaci cln, 2 velke nafukovacky, 2 stany, deky, uteraky, veci na hranie na plaz, potapacska maska asi pre kazdeho, obcerstvenie + ostatne veci a nikdy sme nesli na plaz skor obsadit miesto. Deti mali 2, 4, 7 a 8 rokov, teraz su uz vacsie a namiesto clna berieme 2 paddle boardy. Kupili sme vozik na plaz tak to bude jednoduchsie a som rada ze ked dojdeme na plaz tak uz nie je polovica obsadena ludmi co este vstavaju/ranajkuju
Ja som tie voziky videla aj v plazovom obchode s topankami, snorchlami, plavkami, klobukmi….
Na tvojom mieste by som sa ani nečudovala že mi tie uteráky zmizli a hanbila by som sa. Obsadzovať si miesta uterákmi je dosť komické. Treba sa nejak prispôsobiť počtu vecí a nosiť či už košík alebo vozík.
v Chorvátsku to tak robia na viacerýchmiestach, aj nám tak odniesli veci. Bolo to také autíčko, asi z mestských služieb, ráno o 7.00 prebehli pláže a všetko pozbierali, slnečníky, uteráky, deky, všetko, kde nebol majiteľ na mieste, raz do týždňa to robili. Poučili sme sa a viac sme tam nenechávali veci bez toho, aby sme tam boli. A to je tomu už takmer 10 rokov.
Konecne to niekde funguje, kvitujem.
Pre vas poucenie, bohuzial.
Ti co to vzali, mozno nevedeli, ci to tam lezi hodinu alebo od polnoci... Ja si niekedy nechavam deku na ihrisku pri dome a aj nejake knihy, ale vsetko su to take veci, ze ak by tam neboli, ked sa vratim, nebude to dovod zakladat diskusiu, ratam s tym, ze sa to moze stat
normalni ludia vstanu idu na ranajky po ranajkacj na izbu zbalit veci zastavit sa po ciste uteraky a tak na plaz. Bolo trapne min roky v chorvastku boli sme v hoteli blizko plaze na 2 m. medzi tym bol ale bazen okolo ktoreho sme chodili rano na ranajky a kooopec uterakov komplet skoro vsetko obsade a hej ludia co to tam davali sli potom s nami na ranajky 🤷♀️ trapne ze? skoro tyzden sme stravili na plazi nastastie o 9:00 sa dalo najst miesto pre troch (dve lehatka a jedna uterak ) sli sme okolo bazena ze reku aspon jeden den tam stravime dceru som chcela ucit plavat v bazene 3 deti a na lehatkach 45 uterakov 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️ prazdnych my sme si dali uteraky na zem.
Vďaka Bohu, že takéto chujoviny sme nikdy na dovolenke nemuseli riešiť. Kde si veci nechám, tam si ich po 2 hodinách v mori, alebo obede nájdem
Ďakujem za takú dovolenky, kde by som musela riešiť, či nájdem voľné lehátko, alebo či nájdem svoj uterák, keď odídeme na hodinu na obed.
Ja nechápem načo sa niekto trieska do chorvatska keď ma malé deti a môže využiť že deti bývajú väčšinou zadarmo… a ten komfort keď máš stravu. Dovolenka na ktorej musíš riešiť chladničku na pláž je dobrý prežitok to nieke vlastne dovolenka..
@ninusa221 keď máš malé deti,mozes si vybrať ubytko blízko pláže a stačí ti minimum veci. Cez obed s mini deťmi by som na pláži nebola.
@katika85 my sme boli na dovolenke pred 4 rokmi na Makarskej keď bol covid… ja som bola taká vytočená dominali sme peňazí na ceny sme hľadieť museli lebo ceny nenormálne. Pláž daleko do kopca. Pláž taká že dobre že ma ľudia nepreskakovali.. ja som prial hrozne unavená odtial 5 dni som spala a tešila sa že sme doma…
Možno sa niekto priplavil a potreboval sa utrieť 😂 tak spravil výmenný obchod