Wizzair a batožina

4. sep 2023

Ahojte, viete mi pordait?

O 3 tyzdne cestujeme s wizzairom k synovi, a mame 1 prirucnu batozinu, ale mozem si zobrat aj crossbody kabelku na telefon, penazenku a taketo veci? Ci mi ju spoplatnia?

autor
4. sep 2023

Takuto

tiezjedna
4. sep 2023

jasné

abbey1
4. sep 2023

Práve pri Wizzair by som bola opatrná. Pokiaľ nemáš zakúpenú batožinu na palubu, mala by si mať iba jeden kus batožiny. Práve táto letecká spoločnosť niekedy prísne kontroluje batožinu a zažila som, že ľudia balili a pakovali tašky jednu do druhej pred nástupom do lietadla, aby nemuseli platiť za batožinu.
Čestne priznávam, že sami máme zvyčajne nadrozmer, či tašku navyše, ale ako píšem, boli sme svedkami, keď ľudia museli doplácať batožinu, prebalovať.

abbey1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluemoon24
4. sep 2023

@abbey1 souhlasim. Pri wizzair nebo ryanair bych si to neriskla. Jedine v pripade, ze jsi schopna tuto tasku nacpat do batoziny, kterou mas povolenou, kdyz te budou kontrolovat.

vanilkovazmrzka
4. sep 2023

Maj radsej kabelku strcenu v kufri a v lietadle si ju uz mozes vybrat 🙂

ivkav5
4. sep 2023

Teraz sme leteli Wizz Airom a bol to problém. Kedysi to bolo dovolené, teraz už sú prísnejší a práve ten Wizz, ako už bolo aj vyššie spomenuté. Neriskovala by som pre jednu mini kabelku. Od nás chceli, aby sme ju vopchali do tej “zaplatenej” batožiny, no bol to celkom problém. Po nás baba mala 2 väčšie kabelky, nevopchala jednu do druhej a platila 50€ poplatok.

lucylaw
4. sep 2023

Pozorne si prečítaj,čo máš napísané pri letenke,ja som si napríklad nepriplacala teraz príručný kufor(letím s Wizz do Londýna budúci týždeň),mám len jednu tú batožinu 40x30x20 cm a okrem nej si nemôžem na palubu vziať nič iné,ani malú kabelku,proste musím mať len ten jeden kus a všetko musí byť v ňom..

autor
4. sep 2023

Dakujem, no nepotesili ste ma.... :(

hnedovlaska1234
4. sep 2023

Ja som mala jednu príručnú batožinu a aj takúto kabelku a v pohode. Nikto to neriešil

tiezjedna
4. sep 2023

normálne si tú kabelku vezmi...leteli sme s nimi teraz 4x za posledné dva mesiace a žiaden problém nebol👍 tieto veci fakt neriešia...

kacusik69
6. sep 2023

po spravnosti (podla podmienok) ak nemate priority tak nie… mozete byt poziadani dat ju do batoziny a teda treba ratat a rezervou v nej… na to ze niekomu preslo by som sa nespoliehala, v tomto smere nie ste v prave