Wizz Air príručná batožina

misssulik
8. júl 2024

Ahojte , prosím vás o týždeň letím na dovolenku cez leteckú spoločnosť Wizz air . Beriem si iba príručnú batožinu . Viem že kozmetika nemôže byt nad 1liter . Ale neviem ako sa to môže zbaliť . Dočítala som sa že v priehľadnom sacku by mala byt kozmetika . Takto to môžem mať ? Ďakujem všetkým za rady 🙏🏼

lin_a
8. júl 2024

ano, uplne ok

sissy27
8. júl 2024

@misssulik môžeš. v priehľadnom uzatvárateľnom vrecku musia byť hlavne tekutiny / krémy / gely - napr. ten štetec tam nemusíš mať aby ti nezaberal zbytočne miesto (ale samozrejme môžeš). A všetko musí byť max 100ml balenie (ale to máš).

sherynkamalinka
8. júl 2024

isla som pred tyzdnom a bola som sokovana ako mali vsetko v trubke ...ludia na kontrolu isli s taskami jedla, vodami, tasky vobec nerozbalovali len presli scanerom po pase. Akurat si jedna colnicka vyhliadla stihlu a vysoku damu a vzala ju na osobnu prehliadku. Inak co sa batoziny tyka nikto nic. Ja som si v zahranici tiez nabalila veci do prirucnej ako cokolady, chrumky, dokonca som zabudla v taske colu...Nikto nic.

simsalabim
8. júl 2024

@sherynkamalinka tak toto nie je vobec pravidlom. ja som za posledny mesiac letela 4x a kontroly boli zakazdym dost dokladne. Dokonca som zazila vazenie prirucnej batoziny, co som doteraz nevidela.

misssulik
autor
8. júl 2024

@sissy27 ďakujem vám moc 💛

sherynkamalinka
8. júl 2024

@simsalabim ja nevravim ze je to pravidlom, ale pisem ze som sokovana ako to niekedy flakaju

simsalabim
8. júl 2024

@sherynkamalinka no a ja zas pisem, ze sa na to vobec neda spoliehat, pretoze su letiska, aerolinky aj jednotlivi pracovnici, ktori to vobec neflakaju.

sissy27
8. júl 2024

@sherynkamalinka to nie je flákanie - oni na monitore veľmi dobre vidia, čo máš v batožine. Jedlo môžeš v pohode prevážať až na niektoré výnimky (v rámci EU je to ok, problém je napr. Austrália, USA...), voda takisto nie je všade problém. Ale tašky sa nerozbaľujú už hodne dlho, nie je to potrebné, od toho sú tam skenery, ktoré sú čím ďalej modernejšie. Na osobnú prehliadku si vyberajú priebežne, ja idem tak 8x z 10 😀

sissy27
8. júl 2024

@misssulik za máličko a prajem príjemný let ;)

ivka225
8. júl 2024

Len pre úplnosť, bezpečnostné kontroly sú záležitosťou letiska a nie leteckej spoločnosti, sú teda rovnaké, či už cestujete s WizzAir alebo Emirates (ak teda na dané letisko obe lietajú).

simsalabim
8. júl 2024

@sissy27 praveze sa rozbaluju, ja som minuly rok rozbalovala 2x a hoci sa mi to tento rok nestalo. videla som rozbalovat inych. Oni na skeneri nieco vida, ale co sa im nepaci, chcu vidiet fyzicky.

sissy27
8. júl 2024

@simsalabim zalezi od letiska a ano, aj ked sa im nieco nezda, tak samozrejme chcu vidiet. Ale urcite nie je potrebne rozbalovat kazdu jednu batozinu, to by bolo sakra vela zmeskanych letov 🤣

nelka93
8. júl 2024

Záleží od letiska. V BA sa tekutiny už nemusia vyberat. Maju najnovšie skenery a stačí To mat pokope v taške

sheila72
8. júl 2024

V BA pohoda , vo Viedni sme naposledy museli prekladať tekutiny a natlačiť ich do menších sáčkov ktoré nám tam dali a kde sa reálne zmestilo 500 ml, nechápali sme. Záleží od personálu.

strop23
9. júl 2024

@sherynkamalinka jedlo so sebou mat mozes. Ta cola ouz asi nie, ale mne sa podobny pripad tiez stal, ked som zavudol po vreckach nejake plniace pera