Ahojte,chcem sa opýtať či niekto z Vás plánuje dovolenku v Maďarsku?Ak áno, meníte na ich menu alebo si necháte eurá?Čo je lepšie?Dakujem
Ja chodím každý rok na predĺžený výlet do Siofoku, vždy beriem forinty, s eurami sa platiť moc nedá a nie vždy sa dá všade platiť kartou.
Určite si zmeň forinty. Nie všade sa dá platiť kartou.
My sme forinty vybrali z bankomatu na mieste a co sa dalo, platili kartou...ale určite treba mať aj hotovosť.
@rainbow82 mením vždy vo svojej banke tu na SR. Ceny v Siofoku (je považované za hlavné mesto Balatonu, je tam veľa mladých Nemcov) asi ako u nás. Záleží či ideš na kebab, grilovanú klobásku či rybu alebo do normálnej reštiky. Ale konkrétne Siofok má dlhú promenádu popri pláži, kde je množstvo aj reštaurácií aj grilov (ryby, klobásy), takže dá sa vybrať lacnejšie aj drahšie. A potraviny ako u nás.
@rainbow82 ved raňajky z potravím vás vyjdú ako doma, pri vode ak si dáte langoš, tak nech nech stojí max 2 eurá, pivo detto, káva 1 eur, vodu si zoberieš z obchodu, cena minerálok je ako u nás. A večer môžete ísť na kebab za 3 eurá, alebo na pizzu za cca 6 alebo na pečenú rybu za cca 3-4 eurá. Takže skús si to narátať, jasné, že ak nebudete piť koktaily a drahé drinky a nepôjdeš na steak, tak cenu budeš mať oveľa nižšiu.
My sme sa teraz vrátili z predĺženého víkendu a peniažky sme nemenili, skoro všade sa dalo platiť kartou a keď sa nedalo, po meste bolo veľa veľa bankomatov 😊😊 boli tam aj rôzne meničky, ale tie neodporúčam, pretože kurz v nich bol diametrálne odlišný než pri výbere z bankomatu
@rainbow82 podla mna rataj na trojclennu rodinu tych 50 € na den na stravu, mozno aj menej, ale radsej nech je rezerva, aj s napojmi. Dieta ak je male, sa vystravuje s vami, nepotrebuje nejaku vlastnu porciu, resp. kupis jemu a dojes ty, aspon ja to tak robievam, lebo moja krpata vela nezje. Inak ceny v HU su porovnatelne, aj ked o Balatone sa vravi, ze je dost predrazeny, ale ako citam tu, tak mozno ani nie... ja som tam nebola, Madarsko poznam skor inak.
Boli sme na 4 dni v Nyíregyháze, v zoo len hotovosťou, na kúpalisku väčšinou tiež. Eura nechceli, treba zmeniť.
Boli sme 2dosp 3deti,na den sme na stravu minuli okolo 13000 az 16000 forintov. To je okolo 50eur.plus samozrejme zvlášť na atrakcie, zmrzka, vstupy do zoo, kúpalisko.
Ahoj, my vždy zamiename peniaze v kn v zmenárni pred mostom, 😉 tiež väčšinou platíme kartou, ale platili sme aj €, no vydajú už forinty. Keď chodievame na predĺžené víkendy na balaton tak zamenime okolo 150€
S eurami veľmi nepochodíš, to nie je Turecko. Platiť kartou a čo-to zmeniť za forinty, nie všade musia mať terminal. Aj asi záleží kam pôjdeš.