Ahojte, chystam sa s detmi a svokrou do Viedne a zvazujem tam lodou a spat vlakom. Neviem zistit, kde je ponton na lod vo Viedni (Ponton HUMA, Wien) ale potrebovala by som ak ma niektora skusenost:
1. ci je daka stranka na MHD, kde mi vyhlada spojenia
2. dake tipy kam s nimi (mala som predstavu Sacher tortu a kavu - svokra a deti napr.Haus De Meeres) - aby som si nekomplikovala presuny napr sa dostat dako len na Mariahilfer Stasse
3.ako sa dostat na hlavnu stanicu vlaku, napr. toho Haus De Meeres...inak to je zastavka s nazvom "Hauptbahnhof"?
4. co sa metra tyka, citala som, ze deti od 6-15 jazdia cez prazdniny zadarmo...ja si kupujem listok na cas alebo len jednu cestu?
5. Ak niekto cestuje vlakom, mozem si cez www.zssr.sk kupit listky z Viedne do Bratislavy?
Dakujem !
Ahoj, na presuny mhd odporúčam google mapy. Vyhľadá ti aktuálne spojenia, stačí vedieť odkiaľ kam ideš. My sme si s tým vystačili.
Lístok na vlak si vieš kúpiť cez slovenské železnice, denne chodí niekoľko spojov expres a tiež 1x za deň IC z Viedne až do KE.
Inak v meste je na ten sacher vždy čakačka, takže si rozmysli či v tom teple budete čakať. Ja odporúčam cukráreň Heiner - výborná káva, zákusky, rodinný podnik už 6-ta generácia.
Co ja viem, ked si kupis na zeleznicnej stanici u nas listok - pytaj si aj s listkom na MHD - je o cosi drahsi, ale mas v nom zahrnutu celodennu MHDcku. Neviem, ci to platilo len pre obojstranny listok, nie som si ista - ale je taka moznost. Svagrina byva vo Viedni a ak sme sli za nou, vzdy sme to takto riesili, ze sme si hned na vlakovej stanici priplatili a uz sme sa nestarali potom. Ostatne poradit neviem.
@sono2, ale áno, lístok na mestskú dopravu stojí pre dospelého 2,40, na hodinu, jedným smerom, co je na tom divne? Deti cez prázdniny zadarmo.
Inak, keď vystúpite z lode a uličkou popri McDonalde (námestie oproti pristavisku) pôjdete stále rovno za nosom, prejdete cez centrum popri Stephansdome, okolo hotela Sacher až k opere (ale je to plus mínus kilometer peso). Spred opery (rovno pred ňou) stojí elektrická číslo D (áno, číslo D je správne) a ta vás dovezie na hlavnú stanicu (alebo opačným smerom na Mariahilferstrasse, ale tam je to zase kus peši si to odslapat k Haus des Meeres.)
Appka na cestovanie po Viedni je Wien Mobil.. kedysi Quando..funguje dobre🙂
co mi vyhodilo, ponton vo Viedni je na Schwedenplatz Hafen Wien City, 1010 Wien,
(tam ti stoji metro U1 a U4)
1. ja hladam na oebb.at , alebo wiener linien
2. od toho Schwedenplatz na Mariahilfer Stasse
3. ano, je to Hauptbahnof, od Haus des Meeres je to Bus 13A https://fahrplan.oebb.at/webapp/?context=TP&SID...
a stoji tam aj metro U3 Neubaugasse a ta je blizko Mariahilfer Strasse
4. listok stoji 2,40 € a môzes pouzit na jazdu v jednom smere, s prestupami (len nesmies opustit metro) a nezabudni ho oznacit pred vstupom do metra (my sme sli skoro 35 min. U1 prestup na U4) , len pozor U2 medzi Schottentor a Karlsplatz je zatvorena, prerabaju ju, tak je nahradna doprava elektrickou (teda to bolo minuly tyzden)
5. ano, môzes si kupit listok https://predaj.zssk.sk/search