O pár dní odchádzame k moru, presnejšie do Talianska. Idem s štvroročnými, šestročnou a dospelou neterou. K apartmánu máme grátis dve lehátka. Ešte sme pri mori nikdy neboli. Poraďte čo zabaliť, na čo nezabudnúť? Na lehátku beztak nevydrží ani jedno, na čom sa lepšie sedí, leží na pláži?
Napadlo mi skladacie plážové ležadlo (niečo ako karimatka len to máva poťah), možno pre decká plážový stan.
@zuzubb007 to by ma ani nenapadlo. Je tam veľa komárov?
Zvyknu byt, ale vecer zvykne par lietat ale to ja mam fajnu krv, ze mna dosekaju najviac z celej rodiny takze u nas vzdy povinne spreje kazdy vecer
V Taliansku má zožrali komáre, kúpila som tam olej v spreji citronela, pekne voňal a zároveň nesusil kožu, a nestipali ma
Plazovy stan, pretoze pod slnecnikom sa toci slnko, kremy s vysokym faktorom, siltovky alebo klobuky a dobre slnecne okuliare pre kazdeho, topanky do vody, lebo behat po horucom piesku nie je ziadna polahoda. Chladiaca taska na napoje a jedlo, alebo box. A pre deti rukavniky do vody
na plaz nepotrebujes v podstate vela, tie dve lehatky su super, predpokladm ze v strede ma slnecnik, deti sa budu hrat v piesku a vo vode.. Takze najnutnejsie co potrebujes je rukavniky do vody, nafukovacky ak tak, uterak, dvoje plavky, tricko z lanu, na pitie voda, nejaky snack, ochrana hlavy a koze, max jedno skladacie vedierko s loparikom, vsetko ostatne sa da tam kupit.. deti maju svoju fantaziu a zahraju sa
@viestta podľa predpovede má byť tak 27-28 stupňov, dokonca môže aj zapršať, to u nás nie je až tak veľa, bude piesok fakt tak horúci?
Ano, piesok je vzdy horuci ak na neho svieti slnko
Tak po návrate môžem skonštatovať, že repelent, biolit na komáre ani odpudzovač do zástrčky, vôbec nebolo treba. Stan som brala iba prvý deň, lebo ho odfukoval vietor tak isto dáždnik. Aj na osušky som musela kúpiť veľké štipce aby neodfúklo. Chladničku tašku som našťastie zabudla doma, pre mňa úplná zbytočnosť. Obuv do vody dom plánovala kúpiť tam, nakoniec som nekúpila, keď bolo veľmi teplo a mohol byť piesok teplý tak sme boli na izbe, deti sa najedli a pohožila som ich spať.
Najväčším šťastným bolo že sa dala nafukovačka, loptička aj vedierkom a formičkami nechať v pohode aj cez noc na pláži.
Dazdnik, osusky bezne v Taliansku lezime len na osuske a piesku ten totiz bude vsade, formiciek stavanie z piesku, a co da tyka ineho urcite na stipance od komarov spreje aj do izby do zastrciek a lieky a oblecko vsetko co treba, v Taliansku su ceny ako u nas takze dokupite co bude treba pripadne