Vstup do Skycourt Budapešť cez SLSP

petrassvk
16. sep 2023

Dobry večer,
Nemáte niekto prosím skúsenosť s letiskovým salónikom Sky court v Budapešti, konkrétne s kartou Visa gold od SLSP. Zaujíma ma, či sa do salónika dostanem iba ja ako držiteľ karty, alebo to platí ako 1+1.
Volala som do SLSP, pani mi povedala že s kartou sa dostanem do salónika iba do BA a do Prahy (je to blbosť, aj na stránke píše Budapešť)Pani mi teda nepomohla. Písala som mail do salónika, nezodpovedajú. Všetky kúty internetu som vymietla, no nikde sa to nepíše v tomto konkretnom prípade. V iných prípadoch (cez iné karty alebo spoločnosti) jasne píše, že vstup spoločníka zdarma a v niektorých 50% ceny a v niektorých treba za ďalšieho hosťa platiť plnú sumu. V Bratislave je hosť zdarma, to sa mi podarilo zistiť, ale Budapešť neviem.
Viete niekto prosím bližšie info?
Dakujem

ivka225
16. sep 2023

@petrassvk To zalezi od aliancie, ktorej salonik patri. Napriklad ja ked som mala striebornu kartu SkyTeam, tak som mohla ist do saloniku SkyTeam sama, ked uz zlatu, tak som si mohla vziat jedneho cloveka so sebou. Ale napriklad do saloniku Miles and More uz nie. O vstupe pomocou kreditnej karty zial netusim.

aaaa1111
16. sep 2023

na stranke slsp je k dispozicii dokument s nazvom Zverejnenie ku kreditnym kartam. V nom sa pise:
Držiteľ Hlavnej a Dodatkovej Kreditnej karty Visa Gold embosovaná má nárok na 4 bezplatné vstupy spolu s jednou spolucestujúcou osobou a využívanie služieb vybraných letiskových salónikov v období od 1. januára do 31. decembra kalendárneho roku.
pre budapest to plati v SkyCourt Lounge. cize z toho vyplyva, ze zdarma mas vstup ty a tvoj host 4x za kalendarny rok. pravdepodobne ti nauctuju poplatok za oboch, treba potom podat reklamaciu a vratia ho (bohuzial, bezne praktiky v slsp)

mirkam3
16. sep 2023

@petrassvk my mame tuto konkretnu kartu jednu a boli sme cez nu v tomto (aj inde) loungei s manželom obaja spolu. Ale nečakaj nic extra, ten salónik v Budapešti v porovnani s Viednou je fakt velkaaa slabota, je to tam pomerne malicke a natesno, pripadala som si ako v mekaci 🤨 alebo na ranajkach v 2-3* hoteli.

petrassvk
autor
16. sep 2023

@aaaa1111 ďakujem krásne za skúsenosť, aj ten stiahnutý poplatok - fakt vďaka za upozornenie, ušetrené nervy

petrassvk
autor
16. sep 2023

@mirkam3 ďakujem za info, veľmi mi to pomohlo. Nuž čo, idem sluzobne, letisko som si nevybrala, tak aspoň trošku spríjemniť čakanie. Vďaka ešte raz

mirkam3
16. sep 2023

@petrassvk ano, chápem, my tiež nevyberáme letenky podľa salónika, aj keď teda vždy keď sa dá lietame z Viedne radšej ako z Budapešti. Ale raz za pár rokov to vyjde aj na nu.. skôr som to myslela ako upozornenie , nech človek nemá nejaké veľké očakávania, ..ale zas lepšie ako nic 😉🛫