Ahojte. Myslíte že mi bude stačiť do Dubaja "vreckové" po výletoch 2500 € ? Ďakujem
A my ako mame vediet ake "suveniry" chces nakupovat, ake vylety absolvovat, kam chces ist na veceru a pod.? Moze ti stacit a mozes to oplieskat za jeden den 🤷♀️
tam nie su bankomaty?
Jedna prechadzka po dubai mall a mas malo 🤷♀️
@lianka123 Nepočítam do tej sumy suveníry alebo oblečenie. Jedná sa čisto len o tie výlety
A ktore vylety teda myslis? Lebo vsetko sa da vygooglit…ci? 🙂
Ved si pozri ceny vyletou na ktore chces ist a + = budes vediet ci to staci .😉
Väčšinu cien vstupného majú na nete. Treba si to spočítať.
Osoba, ktory si vie sama zarobit na trip do dubaja, si urcite vie sama aj vyratat, kolko bude spendovat na vylety 😀
Mne by nestacilo.
To zalezi od toho, co chces vidiet, ved ked idem na taky trip, tak si dopredu zistim, co kolko stoji, co vsetko mozem vidiet a podla toho sa zariadim.
@duppka13 podla mna tam je toho viac ;) Nie vsetko sa da nazvat vyletom, ale ani Bufj Khalifa nie je ze vylet, je to skor atrakcia, ktora v prime time (vacsinou zapad slnka) je dvakrat drahsia, ako v inych casoch, plus to najvyssie poschodie je tiez o dost drahsie, cize potom uz autorka musi ladit svoj harmonogram podla toho.
Ale je tam okrem uz spomenuteho tiez Miracle garden, Museum of future, Sky view, Dubai frame, Global village (neviem, ci uz je ale ak ano, oplati sa), Sky pool, stary Dubaj - Deira so svojimi trhmi, moze ist na rozne vylety lodou - ci uz s vecerou, alebo motorovym clnom okolo Atlantisu, moze ist na jeden den do Aquaworldu pri Atlantise, na vodne skutre, zoskok padakom, brutalny zipline maju ponad Marinu... a ja kebyze mam vacsi rozpocet, isla by som aj do Abu Dhabi pozriet tu ich nadhernu mesitu, pripadne F1 world atd. Podla mna je v Dubaji vela moznosti, mat neobmedzeny rozpocet, juj to by bol zazitok 😀
Záleží kam chcete ísť a koľko vás bude. Môže stačiť 500 a môže byť málo aj tých 2500.
@vikusjk Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 😀 Podľa tohoto určite 2500 stačiť nebude 😄 Chcem vidieť všetko čo sa len bude dať 😁
@vikusjk 👍
@vikusjk ano viem ze je tam toho viac, bola som tam ale niektore tie atrakcie ani nestoja za to. Aj sme isli lodou okolo starej casti aj na trhoch v Deire sme boli ale ved tie trhy su zadarmo tam ziadne vstupne nebolo a ta lod kolko stala neviem uz si nepamatam ale viem ze ma cela dovolenka stala menej ako chce pani mat vreckove a to sme byvali na palm jumeirah. Takze ano verim tomu ze sa tam da bez problemov minut 2.500€ ale to by musela ist snad na vsetky atrakcie co tam su.
a spýtal sa vôbec niekto že na koľko dní? 😀 modrý koník 🙈
Na FB su stranky Dubai zadaj a nájdeš v nich všetko, aj naplanujes. Dubai nie je drahý, len tie vstupné su na nas dost vysoké. Fastfood, mekač, KFC, Subway ceny ako u nas, tak isto v obchodoch pečené kura, ryza...
@nixie144 ale niekto ide do Dubaja s tým, že nebude sa stravovať vo fastfoodoch, lebo napríklad takú stravu vôbec neje. Ak chceš chodiť do dobrých reštaurácií a dať si šampanské či alko drinky, tak to lacné nie je. Ja úprimne nerozumiem chodiť do Dubaja a jesť v mekáči či kúpiť si v potravinách pečené kura.
@duppka13 tak napríklad ak sú 2 dospelí + 1 dieťa, vstupné na Burj Khalifu na tú najvyššiu vyhliadku At tje top Sky je 120 eur, čiže už sme na sume 360. Dubai Frame 3x cca 15 eur je 45, Museum od the Future 3x 40 eur je 120, Safari do púšte 3x cca 70 eur je 210. Dubai Aquarium 3x 30 je 90, ľoďkou počas hrania Dubai Fountain 3x 20 je 60, Aquapark (Adventure alebo Wild Wadi) 3x 80 je 270, Legoland 3x 60 je 180, ZOO 3x 30 je 90, Ski Dubai 3x 70 je 210.
Už sme na sume 1600 eur len za vstupy na pár atrakcií.
A to ešte neplávali s delfínmi, čo je cca 200 eur na osobu. Let balónom nad Dubajom cca 250 eur na osobu. Ešte by mohli chcieť ísť potápať či na výlet ľoďou, vodné športy pár krát. A ešte nešli na výlet do Abu Dhabi a Ferrari world, kde je vstupné nad 100 eur na osobu plus doprava. A budú vysoko nad 2500 eur. Ak budú večerať nie fastfood, ale dobrá reštaurácia, kde si dajú aj prosseco či coctail, potrebujú na týždeň ďalších 1500 eur. Ďalšie eurá na taxíky a metro. Niekto chodí do Dubaja preto, lebo má peniaze a chce si to tam užiť. Nie preto, aby bol v Dubaji, ale jedol fastfood a prepočítaval, čo si môže dovoliť.
Autorka na ako dlho ides? Lebo na to treba aj dostatok casu, ak sa nechces nahanat. Ja som mala rozplanovane vsetko pekne na kazdy den a mali sme co robit, nieco sme aj vynechali, lebo proste sme nestihali a to sme nakoniec chodili len taxikmi, lebo to bolo ovela rychlejsie, ako metro a chceli sme postihat co najviac.
A ako pise @melanta, zalezi tiez samozrejme, ci je to rozpocet len pre teba, alebo celu rodinku.
My sme len za jeden den v Adventure Aquaparku pri Atlantise minuli 800 € traja, lebo sme tam isli kvoli dcere a proste sme si chceli uzit, tak sme vzali aj lehatka v oddelenej casti a hlavne som doplatila za express pasy, aby sme boli na co najviac toboganoch, lebo tie rady tam to bol des... Ale stalo to za to a dcera mala nakoniec top zazitok prave z toho dna a este zo stretnutia s tucniakmi v Aquariu 🙂 Ach, hned by som tam isla zas 😍
@vikusjk Ideme tam na 2 týždne 😊 A ten Express pass sa dá kúpiť priamo tam pri pokladni ? Ďakujem
Ano, ja som kupovala listky dopredu cez net (ako na takmer vsetko, lebo je to lacnejsie a zaroven mas istotu, ze ten listok proste mas) a tieto veci som dokupila az na mieste, maju na to specialnu pokladnu. Drzim palce, uzite si to tam 🙂
Neviem kam by som tam za 2.500€ isla na aky vylet 😂 sak tam okrem obchodov akvaria a burj khalifa nic nie je. Este mozno na pol dna na vylet do puste, ano to ti bude stacit.