Vrátenie peňazí z cestovky za zrušený zájazd

lucik90
19. nov 2021

Prosím vás, je tu niekto, komu ešte cestovka nevrátila peniaze za zrušený zájazd? Zájazd sme kupovali v januári 2020 a odlet mal byť v máji 2020. Cestovka nám ponúkla voucher, ktorý sme odmietli a mala nám vrátiť v septembri peniaze. Avšak peniaze stále neprišli, cestovka sa vyhovára, že čaká na schválenie úveru.

simca06022011
19. nov 2021

@lucik90 no tak asi na to nema a caka na schvalenie uveru.. bohuzial to moze byt pravda...

minesasubu
19. nov 2021

Ktora cestovka to je ? Viem ze cestovky nemaju peniaze teraz na to aby klientom vyplatili voucheri
Cize mozes cakat dlhsie aj do buduceho roka ak si neuplatnis voucher alebo pojdes na to inou cestou

julie19
19. nov 2021

@lucik90 to ze cakaju na úver môže byt pravda... neviem si reálne predstaviť cestovku po takýchto ťažkých sezónach ktorá by mala na vracanie nevyužitých voucherov bez zobratia úveru 🤷‍♀️ ... aká je to CK? ... trosku mi nesedí, že Vám ponúkli voucher ktorý ste odmietli a peniaze Vám mali prist v septembri... pokial to bolo odmietnutie na základe výnimiek zo zákona tak ste mali peniaze dostať v tom čase ako ste voucher odmietli ... to by chcelo viacej informácií 🤔... ja som napr voucher dostala ale keďže som ho do septembra 2021 nepoužila tak v októbri prišli peniažky (CK DAKA) bol to ale menší zajazd len taký vikendovy

lucik90
autor
19. nov 2021

@julie19 mohli sme využiť voucher do konca augusta 2021, ale odmietli sme náhradný zájazd. Pokiaľ viem, v takomto prípade mala cestovka vyplatiť peniaze do 14.9.2021. Cestovku nechcem zatiaľ menovať, kým si nie som istá, ako to vlastne je... Možno naozaj ešte čaká na úver, ale neviem k tomu dohľadať žiadne informácie...

ninusa221
19. nov 2021

@lucik90 nam vyplatili este v auguste Karthago ( neviem ako sa presne píše)

julie19
19. nov 2021

@lucik90 aha, tak, takze ste voucher neodmietli ale proste nevyužili (lebo dal sa odmietnuť hneď na začiatku, ak ste spĺňali nejaké podmienky, napr vek alebo tehotné ženy atd) ... v tom prípade áno, do 14.9.2021 mali byt vrátené financie v sume toho voucheru, ale viem že niektoré cestovky mali problém stihnúť tento termín, ako vravím, nám prišlo v októbri ... ale tak november už je dosť, obávam sa že informácie či niekto žiada o úver asi tak ľahko nedohladate ale minimálne by som ostala s cestovkou v aktívnom kontakte a priebežne sa pripomínala

ivana11155
19. nov 2021

@lucik90 neviem či by som tomu verila. Nam Satur vrátil v pohode, v septembri, sami sa ozvali. A vypláca to cestovkam poisťovňa, veď tie cestovky boli povinnne poistené.

kaktus87
21. nov 2021

A kontaktovala si ich? My sme mali rovnaku situáciu, cestovka nevrátila peniaze, ani sa neozvali (síce v auguste pýtali IBAN), tak som v októbri som žiadala vrátenie peňazí a poslali ich hneď v ten deň.

luccija
21. nov 2021

@lucik90 máš to písomne?ak nie napíš mail...ale verím, že nie všetky cestovky to majú lahke

matkahelka
21. nov 2021

@lucik90 to bude nejaka neznama pofiderna cestovka, pretoze vsetky tie zname CK peniaze davno vratili. v zakone stalo do konca septembra, cize je jedno, ci im uver schvalili alebo nie, oni porusili zakon.