Prosím vás, je tu niekto, komu ešte cestovka nevrátila peniaze za zrušený zájazd? Zájazd sme kupovali v januári 2020 a odlet mal byť v máji 2020. Cestovka nám ponúkla voucher, ktorý sme odmietli a mala nám vrátiť v septembri peniaze. Avšak peniaze stále neprišli, cestovka sa vyhovára, že čaká na schválenie úveru.
Ktora cestovka to je ? Viem ze cestovky nemaju peniaze teraz na to aby klientom vyplatili voucheri
Cize mozes cakat dlhsie aj do buduceho roka ak si neuplatnis voucher alebo pojdes na to inou cestou
@lucik90 to ze cakaju na úver môže byt pravda... neviem si reálne predstaviť cestovku po takýchto ťažkých sezónach ktorá by mala na vracanie nevyužitých voucherov bez zobratia úveru 🤷♀️ ... aká je to CK? ... trosku mi nesedí, že Vám ponúkli voucher ktorý ste odmietli a peniaze Vám mali prist v septembri... pokial to bolo odmietnutie na základe výnimiek zo zákona tak ste mali peniaze dostať v tom čase ako ste voucher odmietli ... to by chcelo viacej informácií 🤔... ja som napr voucher dostala ale keďže som ho do septembra 2021 nepoužila tak v októbri prišli peniažky (CK DAKA) bol to ale menší zajazd len taký vikendovy
@julie19 mohli sme využiť voucher do konca augusta 2021, ale odmietli sme náhradný zájazd. Pokiaľ viem, v takomto prípade mala cestovka vyplatiť peniaze do 14.9.2021. Cestovku nechcem zatiaľ menovať, kým si nie som istá, ako to vlastne je... Možno naozaj ešte čaká na úver, ale neviem k tomu dohľadať žiadne informácie...
@lucik90 aha, tak, takze ste voucher neodmietli ale proste nevyužili (lebo dal sa odmietnuť hneď na začiatku, ak ste spĺňali nejaké podmienky, napr vek alebo tehotné ženy atd) ... v tom prípade áno, do 14.9.2021 mali byt vrátené financie v sume toho voucheru, ale viem že niektoré cestovky mali problém stihnúť tento termín, ako vravím, nám prišlo v októbri ... ale tak november už je dosť, obávam sa že informácie či niekto žiada o úver asi tak ľahko nedohladate ale minimálne by som ostala s cestovkou v aktívnom kontakte a priebežne sa pripomínala
@lucik90 neviem či by som tomu verila. Nam Satur vrátil v pohode, v septembri, sami sa ozvali. A vypláca to cestovkam poisťovňa, veď tie cestovky boli povinnne poistené.
A kontaktovala si ich? My sme mali rovnaku situáciu, cestovka nevrátila peniaze, ani sa neozvali (síce v auguste pýtali IBAN), tak som v októbri som žiadala vrátenie peňazí a poslali ich hneď v ten deň.
@lucik90 to bude nejaka neznama pofiderna cestovka, pretoze vsetky tie zname CK peniaze davno vratili. v zakone stalo do konca septembra, cize je jedno, ci im uver schvalili alebo nie, oni porusili zakon.
@lucik90 no tak asi na to nema a caka na schvalenie uveru.. bohuzial to moze byt pravda...