ahojte,
ma niekto skusenosti s cestovanim vlakmi, na vacsie dialky?..napr Taliansko,Nemecko,Rumunsko,Polsko atd..zaujima ma aj nocne cestovanie,s lôžkovými vlakmi, skratka všetko zaujímavé na túto tému.Budem vdačná za každú skúsenosť.
dakujem 🙂
My sme sli z Grazu do Zürichu nocnym vlakom. Tam sme mali lozko, spat iba miesto na sedenie=to bola najhorsia cesta vlakom v mojom zivote!
Na lozku sa dalo, ale moc sme nespali, lebo na tej trase je velmi vela zastavok, vyhybiek a zakrut, tak nas stale nieco budilo. Ale inak prijemne, lahnes si vecer a rano si na mieste 🙂 A aj ranajky sme dostali 😉
Kolega siel Transsib, ale az do Ciny! Ale zase on je zeleznicny maniak 😀
Inak cestujem "iba" 500km, co "vdaka" stavbe Hauptbahnhofu vo Viedni a zruseniu ICcka z Kosic az do Viedne trva dobrych 8 hodin a musim 3 krat prestupovat ☹
Inak ak zadas do googlu Interrail, malo by ti to vyhodit dost skusenosti 😉 Ten listok je sice iba pre ludi do 25 alebo tak, ale dokonca vysli o cestovani tymto sposobom aj knihy.
@janielikk
@ichbinich my planujeme Nemecko Norinberg a Berlín..snazim sa najt nejak rozumnu trasu,ako by sm tam boli co najrychlejsie a najlepsie by bolo nejakym nocnym spojom kvoli malej..ona mi vo vlaku vydrzi maxi tie 4 hodinky,potm uz zacina robit zle..rozmyslali sme z BA do Plzne,tam prespat a potom ist IC na Norimberg,tam ostat jeden den a potom na Berlin smer..a tam pobudnut aspom 2-3 dni a naspat ta ista trasa..no som zvedava co vykumam..kazdopadne dakujem baby za typy,niekedy v buducnosti iste vyskuame aj tieto varianty 🙂
@kikina84:
Ten plan znie dobre 🙂 Z Nürnbergu do Berlina by ale mali ist dokonca ICE, nie?
V Nürnbergu sa nezabudnite zastavit v obchode Lebkuchen Schmidt, pecu stale a vzdy certsve pernicky, mnaaaam. My sme museli cakat, kym sa dopecu, a potom sme sa tam vratili 😉
Do Berlina pojdeme asi na jar letecky, manzel vyhral letenky 🙂 😀
Inak ak budes kupovat listky dostatocne popredu, casto maju listky s velkou zlavou. Ale tie su potom viazane na urcity den a vlak. Ja som dosla z Grazu do Ziliny za 39€, pricom iba do Viedne stoji listok skoro 30€ 😉 V Rakusku tomu hovoria SparSchiene, ale nemecke drahy by mali mat nieco podobne.
Mam za sebou dve taketo cesty, BA-Berlin v noci, bez lezadiel, len sedadla, este sa aj pokazil vozen, takze sme skoncili ako sardinky vo vozni I. triedy, celkom sranda, ludia pospali aj na podlahe, ale dalo sa 😀 vylet super, pokojne by som zopakovala, ale asi uz radsej lozkovym.
a potom BA-Krakow, v noci, lozkovy vozen, vecer sme lahli, rano nas prisla sprievodkyna cca 30 min. pre dojazdom na miesto zobudit.
Ale znami cestuju bezne aj dalej, napriklad do Talianska, ci Chorvatska a uplne v pohode. 🙂
jeeej, moj sen, ja keby som mala ist vlakom, tak urcite na Transsibirsku magistralu 😵 😵 😵
MM stale otravujem, ze by som na nu rada sla, nech mi kupi vylet k 10 vyrociu 🙂
Stoji okolo 600 Eur, trva asi 7 dni, da sa ist az do Vladivostoku, hod si do guuglu a prestanes dychat z tych fotiek.
aaaah, ja by som sla aj hned 🙂