Vlakom do Chorvátska

ollynka
7. jún 2022

Aké máte skúsenosti? kam sa dá pekne docestovať vláčikom, aby to nebolo ďaleko na ubytovanie. Ak by ste mali aj nejaký kontakt overený,..ďakujem. A v akej sume to vyjde približne.

janettdamian
7. jún 2022

Treba si vybrať destináciu, kde ťa vlak privezie,podľa cestovného poriadku. Potom tam vybrať ubytovanie a pozrieť na mape, ako ďaleko je ubytovanie od zastávky, kde ťa dopravca vyloží. Ja som to takto riešila minulý rok. Boli sme v Podaci. Ubytovanie som vyberala cez booking, mali sme to 5 minút od zastávky autobusu, a 2 minúty od pláže.

blaazi
7. jún 2022

@ollynka boli sme minulý rok takto na svadobnej ceste, cestovali sme do splitu, odtiaľ trajektom na ostrov Brač do Supetaru. Bolo by to ideálne, keby sme nemali smolu na veľkú vlakovú nehodu a tak polovicu cesty sme nakoniec museli ísť autobusom, meškanie bolo viac ako 8 hodín. Cesta späť už bola lepšia, ale tiež meškanie, Regiojet nestíhal otáčať súpravy, ktoré jazdili denne tam i späť. Spomienky však máme krásne, chceli sme ísť opäť, ale som tehu a tak sme radšej vybrali kratšiu cestu lietadlom.

blaazi
7. jún 2022

Ešte dodám, že sme mali vlastné kúpe s ležadlami, čo bolo drahšie, ale úžasne komfortné. S cestou autom, ktorú som párkrát absolvovala, sa to nedá porovnať. Po tejto skúsenosti by ma len ťažko nahovorili na cestu autom, tá mi príde veľmi vyčerpávajúca.

ollynka
autor
7. jún 2022

@janettdamian ešte ako ste cestovali? Ráno alebo na noc, ako sa chodí autom.

katulienkax
7. jún 2022

@ollynka tam nemas moc na vyber, ci rano alebo noc, vlak odchadza okolo 15 v piatok a ide celu noc, iny cas odchodu sa vybrat neda

ollynka
autor
8. jún 2022

@katulienkax ešte sa spýtam, či sa dá v tom kupé s tými ľu´dmi, keď aj cez noc sa ide,...alebo je lepšie ležadlové vozne,..ale tam je tá cena raz toľká na jedného.

ollynka
autor
21. júl 2022

@79viktoria79 nič mi tam nechce zobrať, ako vlastne chodí vlak? Môžem aj z Trenčína?? Ďakujem

zuzanockamt
21. júl 2022