Vlak z Bratislavy do Splitu

jordynka
23. júl 2024

Ahojte, má niekto skúsenosti s cestovaním vlakom z BA do Splitu, ktorý chodí pravidelne v stredy, piatky, nedele?

katariiinkaa
23. júl 2024

@jordynka ahoj, išli sme asi pred 2 rokmi regiojetom, cestovali sme z BA do Zadaru, takže sme potom v Oguline prestupovali na autobus. Za nás to bola veľmi príjemná skúsenosť 🙂 Boli sme v tom otvorenom vozni, nemali sme ani lôžkové.

jordynka
autor
23. júl 2024

@katariiinkaa ďakujem. Dalo sa to vydržať bez lôžkového vozňa, prosím? a ako ste si hľadali ubytovanie? cez Booking? a potom následne spoje do cieľovej destinácie?

katariiinkaa
23. júl 2024

@jordynka áno, úplne bez problémov sme sa vyspali aj v klasickom otvorenom vagóne. Ubytovanie sme riešili cez booking. Čo sa týka spojov, tak my sme mali priamo kúpený od regiojetu spoj Bratislava - Zadar, čiže autobus z Ogulinu do Zadaru za nás riešili oni. Bolo to super, lebo museli nás spoje čakať aj keby vlak napríklad meškal alebo podobne. Zo stanice v Zadare sme sa na ubytko dostali už Boltom. V Oguline sa vlastne aj tak ten vlak delil na dve polovie - jedna pokračovala smerom na Split a druhá smerom na Rijeku. Kontrola v Maďarsku bola tiež veľmi rýchla a to sme išli v dobe covidovej kedy kontrolovali ešte covid pasy a neviem čo všetko. Ale bola to fakt rychlovka 🙂

jaga18
23. júl 2024

Ahoj, aj my sme takto boli regiojetom pred 2 rokmi. Cestovali sme s 11 mesačným synom, bola to najlepšia voľba. Boli sme traja v lozkovom kupé.

blackberrymt
23. júl 2024

Kamarátka s priateľom takto išli do Splitu a pochvaľovali si to, akurát mali meškanie na príchode 2 hodiny tak nestihli autobus ktorý plánovali. Ale samotná cesta vlakom vraj bola super