Víkendový pobyt v Sklených Tepliciach

sunshineka
5. mar 2015

Neboli ste niekto v kupeloch Sklene Teplice?Chceme ist niekde na stredne Slovensko,naposledy sme boli vo Vyhniach a zaujali nas aj Sklene Teplice.Aky je rozdiel medzi parenicou,banskym termalnym kupelom a kupelom Marie Terezie?Aky je tam termalny bazen?

kubik75
16. apr 2015

Ahoj, ja som bola v Sklených Tepliciach na víkendovom pobyte sama s mojim, vtedy 5 ročným synom, minulý rok v máji. Ubytovaní sme boli v penzióne "Zelený dom" (veľmi odporúčam). Mestečko je príjemné, ale vtedy v máji, tam bolo ešte dosť pusto. Chodievali sme len na prechádzky po kúpeľnom parku a okolí, boli sme sa dvakrát kúpať, raz v Márii a raz v Banskom kúpeli. Jeden bol v hoteli a jeden v samostatnom kúpeľnom objekte. Voda tam bola príjemná, termálna, ale bazény boli len také menšie, kúpeľné, na relax a vyhrievanie. Plávať sa tam dalo, ale boli tam väčšinou kúpeľní starší hostia, tak to nebolo veľmi na šantenie. Aj cenovo sa mi to zdalo dosť drahé, hlavne za dieťa sa platilo len o trochu menej ako za dospelého. A vstup bol len na hodinu. Do bazéna Parenica sme nešli, lebo tam je príliš horúca voda nevhodná pre deti do určitého veku. V Sklených Teplicach je aj vonkajšie kúpalisko, taká stará príjemná klasika, ale vtedy ešte nebolo otvorené. Inak by me určite chodili tam (ak by bolo dostatočne teplo). Takže zhrniem: pekné prostredie, "kúpelné centrum" , klud, dookola samá príroda,...možnosti na kúpenie s deťmi obmedzenejšie. Dá sa ísť autobusom na výlet do B. Štiavnice (cca 20 km).

macocha
16. apr 2015

@sunshineka Bola som tam na 3-t. liečení pred 2 rokmi a párkrát v banskom kúpeli ako spestrenie pobytu v Banskej Štiavnici.

Parenica = jaskynný kúpeľ je najteplejšia. Fakt horúca. Ale je to ozaj unikátne kúpanie v jaskyni. Neodporúča sa pri srdcovo-cievnych ochoreniach, ale mamina ako normálny senior s bežnými kardio problémami tam bola v pohode. Po kúpeli nasleduje suchý zábal.

Kúpeľ Márie Terézie je klasický liečebný termálny kúpeľ v sedacom bazéne, po kúpeli nasleduje suchý zábal. V cene vstupu je možnosť vybrať si vonkajší či vnútorný sedací bazén. Moju vtedy 5- ročnú dcérku tam nechceli pustiť, tak neviem, či sa niečo zmenilo, keďže @kubik75 píše, že tam bola so synom.

Banský termálny kúpeľ je jediný prístupný pre deti do 8 rokov. Drobcom dovolia aj nafukovacie koleso a pod., aby si trochu "zaplávali". Ale ako písala Kubik75, malý bazén, veľa nenaplávaš. Skôr relax, aj vodné delo a nejaké tie vírivky tam sú, príjemne teplá voda.

Všetky majú blahodárny vplyv na pohybový aparát, osobne dosvedčujem. Aj všeličo iné liečia, ale moja vlastná skúsenosť je o vplyve na kĺby a chrbticu.

Aj s tým súhlasím, že s deťmi tam až tak veľa zábavy nie je, kým sa neotvorí vonkajšie kúpalisko. Ubytovaní hostia majú možnosť využiť detský kútik bez opatery, čiže ísť sa tam s deťmi zahrať. Dobré na pár minút až hodinku, prípadne keď total leje... on je výborne zariadený, ale tak nie je to že atrakcia, skôr také že kde s deťmi počkať do večere a pod.
Pre dospelých tam robievajú nejaké kultúrne večery a pod. Ale teda skôr pre staršiu generáciu, žiadna mega zábava či ako to nazvať...