Víkendový autobusový zájazd do Chorvátska

15. júl 2024

Kto ste absolvovali autobusový zájazd na otočku do Chorvátska, aký ste z toho mali pocit? Rozmýšľam, že by som išla s dcérou. Jediná z triedy nebola pri mori, a na klasický 10-dňový zájazd sa mi nedá momentálne ísť. Boli ste veľmi "rozbití" z tej cesty? Ako ste si to zorganizovali s vecami, všetko ste nosili celý deň so sebou alebo ste si mohli nechať niečo aj v buse? Ako ste to mali s cennosťami ako mobily, doklady, peniaze a pod., keď ste boli na pláži a chceli ste ísť do vody? Tým, že by som išla len s dcérou, ako si tie veci ustrážiť? Prosím o reakcie tých, čo niečo také absolvovali, prípadne majú sprostredkované info od niekoho, kto to zažil. Ďakujem.

marca12
15. júl 2024

Zjazdom som bola najdalej v CR a povedala som,ze nikdy viac. Ale ak clovek nema inu moznost,zvladne to. Veci sa mozu nechavat v buse,zoberies si len to najnutnejsie. Ja chodim na plaz s mensim obnosom penazi aj s mobilom a este sa mi nestalo,ze by ma okradli.

dzulli1980
15. júl 2024

Ani moja dcéra nebola nikdy pri mori ... no na "víkendový" zájazd do Chorvátska, kde strávi viac času v autobuse ako pri mori, by som ju určite nebrala.

januska12323
15. júl 2024

Taká cesta je fakt len na to aby mohla povedať, že bola pri mori. Radšej by som ju vzala k Balatonu na dva dni a šetrila na ozajstnú dovolenku.

jovka
15. júl 2024

Och neodporúčam a na tak krátko uz vobec nie , ja som bola s rodičmi ako dieťa a doteraz ma ta cesta mata.

jovka
15. júl 2024

A letiet nemozte? Cenu bolo niektore datumy ok..a ubytko arbnb ci cez booking poskladat.

anjelicek26
15. júl 2024

Nejako som nepochopila, ci su problem financie alebo ci je problem cas... ak cas - nemoze ju zobrat babka, dedko, svokra (?) a ty im to zaplatis? Skutocne vikend a xy hodin v autobuse tam a nazad budete obe na kasu...vikend jedine letecky otocit na mallorcu ci Benatky, Barcelonu... cenovo to neni take hrozne.

tinky2552
15. júl 2024

Ja som bola minulý rok v Pagu tiež takto na jeden deň keďže som nikdy nebola pri mori a skutočná dovolenka je pre mňa drahá tak aspoň takto. Prvé mesiace po sa mi to zdalo ako najväčšia somarina v živote no takto s odstupom času môžem povedať že to bolo super a teraz vymýšľam že by som išla zas 😀 z cesty tam som nebola taká rozbitá ako z cesty späť, to som dospávala ešte 2 dni, ja som si vzala všetky veci so sebou v buse som nič nenechala pretože som mala len kabelku. Sem tam som sa na ňu pozrela, či tam je 😀 a bola, nikto mi nič neukradol. Ak je dovolenka pri mori pre niekoho drahý chlebík (ako pre mňa) alebo časovo náročné ísť na dlhšie tak určite odporucam túto možnosť pretože zážitky budú tak, či onak.

bavlnka92
16. júl 2024

cesta trvala 12 hodín. sedadlá sa nedali sklopiť a ani wc tam nebolo. šoféri takmer žiadny základ ANJ že by sme sa dozvedeli kedy bude prestávka alebo kedy budeme stáť kvôli toaletám. (väčšinou sa stálo buď na pumpe alebo TOIky pri hraniciach) cestovali sme dvaja dospelí s 2 kuframi a ešte doplním bola som v 6.mesiaci tehotná...
cesta späť bola horšia po hodinovej kolóne nás v záhrebe vyhodili na autobusovej stanici bez žiadnych info že to nie je priamy spoj ale "hľadaj si svoj autobus" ktorý išiel cez rakúsko do Bratislavy a potom v noci hľadaj spoj domov... chvalabohu to teda ale nebol len víkend ale týždeň, lebo 24 hodín byť v buse počas víkendu by som asi vraždila.

lenja123
16. júl 2024

Za mňa určite nie, boli sme v Chorvátsku autobusom na 2týždňovej dovolenke a už to sa mi zdala tá cesta veľa, neviem si predstaviť ísť tak na otočku. Alternatíva by bola možno letný tábor pri mori, išla by len dcéra, ušetrila by si svoj čas aj peniaze. Prípadne by som skôr zvážila cestu vlakom, je to pohodlnejšie, a tam niekde 1-2 noci prespala.

slavomira236
16. júl 2024

Len na vikend tam a spat by som nesla. Moji boli tiez teraz pri mori 10 a 7prvy krart na 8 dni aj s cestami letecky a bolo to malo..na dalsi rok aspon 10/12 dni pojdeme .

engel76
16. júl 2024

Je dost destinacii s kratkym letom ryanair k moru a lacnym ubytovanim.

luccija
16. júl 2024

To by som určite nešla..ale často vidím ponuky na 2,3 noci a nie je to veľmi finančne nákladné a hlavne pozeraj nech to je čo najbližšie.

mk1111111111
16. júl 2024

@luccija dobre pises

Autorka: aspon 2 noci, to uplne staci, niekde hore, to bude cesta busom max 8-9h a myslim, ze sa cestuje na noc. My autom chodievame na otoc, ale od nas je to 6-7h, autobus musi viackrat stat.

victoriab
16. júl 2024

čistý des, len to čítam, nieto ešte zažiť. nebezpečné za mňa ísť tak dlho po diaľnici (ale ja mám paniku z jazdy v aute), zlámaná, ešte ani na wc nemôcť, kedy chcem? no nikdy! pozri dáke letenky na septemeber, na "otočku" vieš ísť za pár šupov a bude to určite pohodlnejšie.

roxanna
16. júl 2024

Ja by som kľudne išla, keď po tom dcérka túži. Takto na otočku som síce nebola, ale chodila som so synom autobusom na dovolenky s cestovkou, boli sme tak v Chorvátsku, v Taliansku pri mori, v Legolande v Nemecku a dokonca aj v Paríži a Disneylande a to sme po noci v autobuse mali prehliadku Paríža a na hotel sme išli až večer.
Teraz by som tak už nešla, bolia ma kolená pri dlhom sedení, ale to som bola mladšia a zvládla som v pohode.
Večer nastúpite do busu, ráno ste tam, prenajmete si lehátka so slnečníkmi, natiahnete sa trochu, okupete, dáte obed, zmrzku, zase okupete a večer naspäť. Tipujem, že pôjdete niekam hore na Istriu a to je tak 7 hodín cesty, v noci ani kolóny nezvyknú byť. Veci je možné nechať v autobuse, akurát sa k nim dostanete až večer. V autobuse sa dali kúpiť chladené nápoje aj káva. Hygienické prestávky zvykne mávať autobus každé 3 hodiny.
Syn bol teraz letecky, let trvá síce 45 minút do Zadaru, ale treba sa dopraviť na Schwechat, tam čakať, lety majú teraz meškania, zo Zadaru zase autobusom do destinácie. To už sa mi zdá pohodlnejšie tým autobusom, sadnem na nástupnom mieste a veziem sa na miesto.

luccija
16. júl 2024

@victoriab sme v 21 st už su aj v autobuse WC🙂
Vieš koľko ľudí denne cestuje za prácou po diaľnici?autorka, keď to je len kvôli tomu, aby zažila more tak to nerob choďte niekde na jazero na SK bývať sa dá v areáli kúpaliska, alebo ten Balaton, Neusiedlerske jazera, alebo úplne lacné ubytovanie v HR Istria, max Krk...ale takto na otočku určite nie.

victoriab
16. júl 2024

@luccija vieš čo, známi teraz šli do chorvátska, ale chlap ostal doma, povedali im, že v buse wc nie sú a autobus zastaví nepreavidelne. on má problémy s močením, takže povedal, že ostane doma.
viem, koľko ľudí denne cestuje a pri predstave, že by som to mala absolvovať každý deň, sa mi robí nevoľno :D neznášam byť ani spolujazdec, už musím sedieť vzadu, lebo som mala vždy pocit, že sa na nás z druhého pruhu rúti kamión a keď som videla vodičov, ako jazdia z pruhu do pruhu a akí sú neohľaduplní, musela som začať sedieť vzadu a snažím sa na cestu nepozerať. viem, že to znie iracionálne, ale žiaľ stále sa mi tá panika zhoršuje, nedávam to

lakebabe
16. júl 2024

Bola som tri krát autobusom na dovolenke kedysi aj s kamarátmi. Neviem si to predstaviť na otočku. Kamoši mali aj dcéru so sebou a veru ti poviem, ze sme sa ešte dva dni po príjazde dávali dokopy na pláži. To už radšej niekde na welnes víkend na sk alebo Balaton autom.
Wc ti používať nedovolia, lebo to nechcú čistiť, takže musíš čakať len na pumpu. Ani jeden raz nám wecka nechceli otvoriť. Len v úplnom akúte

zuzanaete
16. júl 2024

Za mlada by som to v pohode dala. Je velky predpoklad, ze aj dcera. Ale ja osobne by som to uz teraz nedala. Do Chorvatska chodi z BA na noc vlak. Pripadne zvazit tuto moznost s variantou prespat nejake noci.

belllinka
16. júl 2024

A hlavne vás asi vyhodia na nejakej verejnej preplnenej pláži, kde bude hlava na hlave a bude to tam vyzerať ako na jazere lebo tam nie je otvorené more a voda bude mútna od toho množstva ľudí 🙂

gaby22
16. júl 2024

Ja som tak bola aj s ex aj terajším mužom a dcérou2roky a za 2 týždne ideme zase na jednodnak s vecami zo riešim tak ze osuška tričko kratasy opalovaky plavky a stačí ozaj nutné veci áno cesta je zabijak ale aj na plazí sa dá prespať akože s odstupom času si človek vie ze do čoho som to išla ale tak neľutujeme mala si aj minulý rok užila more a neľutujem ale sto ľudí sto chutí niekto ide niekto nie je to na každom individuálne ale za mňa najlepšie je vyskúšať a už budete vedieť ci je tento typ výletu pre vás alebo nie

darina77
16. júl 2024

Ja som tak bola s dcérou pred 6 rokmi v Taliansku, v noci cesta autobusom tam, predobedom sme boli v Benátkach, poobede sme sa boli kúpať v mori v Lido do Jesolo, a večer autobusom späť, dali sme to úplne v pohode, a máme zážitok

erika5025
17. júl 2024

Ja som bola 2krat tak v taliansku
Prvý krát na futbalovy zápas ale to bolo 3-4 dní v autobuse. Medzi tým mesto.zapas.a potom pláž
Akože to bolo maseker ale tie zážitky stály zato🙂🙂
A potom s kolegyňami sme išli tiež tak na otočku
Dalo sa to zvládnuť 🙂

petrusa87
17. júl 2024

My sme tak boli minuly rok s detmi v bibione, akoze cestovanie nic moc druha nocv autobuse sme vsetci spali ako mrtvi 😀 dalo sa to zvladnut, cesta vlastne trvala cca 9 hodin s tymi ich prestavkami.. mali sme v autobuse aj takych co za leto isli aj dvakrat takto.. takze asi ako pre koho je toto narocne, doklady sme mali normalne na deke, vsak si to dajte tak aby ste videli z vody nato, doklady si mozte napr. Nechat v uzamknutom autobuse cez den

energit
17. júl 2024

Netreba ísť na desať dňový ,keď bolo menej penazi šli sme na 4 noci ,keďže ubytko je až od druhej vyrazil sme tak že sme tam už bolo ráno pri mori veci som odviezol na ubytko žena dcéra ostali pri vode posledny deň tiež návrat až v noci ,,ubytko ak hľadáš cca desať km od mora ústresiš dosť,takto sa dá skĺbiť ako menej peňazí ,čas ,ideal istrija ešte úsetrite aj na mytnom lebo tam údete cez celé Slovinsko skoro po prázdnej diaľnici ,autobusom k moru na víkend vyhodené peniaze a energia ,

dariaaa
17. júl 2024

@anjelicek26 a preco by ju mali brat babka s dedkom???To tako doba je nechutna.Rodic bude ruesit business,,nedokaze si na dieťa urobit cas a tak ho treba svacnut starym rodicom.
Nerobte si deti ked si s na ne neviete spravit cas!!!

janka95
17. júl 2024

Bola som.na 5 dňovej poznavacke v Paríži autobusom. A zážitok to síce bol ale taka znicena som nebola ani ked som mala 3 nočné po sebe.
Čiže len víkendový pobyt to budeš naozaj unavená, spotená, väčšinu času v autobuse , prídeš tam a žiadny oddych, sprcha . Ideš rovno behať, nikoho nebude zaujímať že v autobuse nevieš spať napríklad ako ja :D .
A letecky? Ušetríš čas. A dnes sa dajú tie letenky nájsť za super ceny 🙂