Chcem sa opýtať bol niekto na vlastnú zodpovednosť? Pás a víza sú potrebné? Prípadne ešte nejaké informácie o tejto krajine,ktoré potrebujem vedieť.
@s1234 víza na 90 dní jednovstupové, alebo potom sú drahšie aj viacvstupové
ak chceš požičať motorku, zober si medzinárodný vodičský na skupinu A
Dobrá stránka pre začiatok je aj https://www.vietnamista.cz/
@s1234 suhlasim s
@melanta, a este doplnim, ze vzdy cestujes na vlastnu zodpovednost, rozdiel je v tom, ze ak mas vsetko cez CK, ides v skupine a nic neriesis, ak ides na vlastnu past, vsetko si zabezpecujes sama (jedlo, prepravu), ale neskutocne ti to rozsiri obzory, niekolkokrat ta oj.. u, ale vezmes si z toho ponaucenie a do buducna ta to posilni.
Ja som bola tento rok na dalsej dovci na vlastnu past-Singapur a ostrovy Fiji, pecka cele 3 tyzdne, vsetko sme si riesili same, ale nebolo to prvykrat. Su to zazitky, ktore raz budes rozpravat vnucatam...
to keď sa pýtaš či je pas potrebný, tak radšej nikde nechoď. Lebo to vie aj analfabet, že pas mimo SR je potrebný všade
@s1234 My sme cestovali po Vietname 3tyzdne na vlastnú päsť. Nevidím v tom žiaden problém. ALE suhlasim s príspevkami vyššie - ak sa pýtaš takú primitívnu vec, že či treba pas, tak Ázia na vlastnú päsť zrejme nebude pre teba…
Keď sa pýtaš ma “ešte nejaké informácie, ktoré potrebuješ vedieť” - tak čo užitočné si si doteraz vlastne o krajine nastudoval(a)?
@maranco a ked nemá vodičák na skupinu A? Si to napísal akokeby tie medzinarodne vp u nás rozdávali zadarmo( 😃)
Vratil som sa pred mesiacom. Ale suhlasim s ostatnymi ked sa pytate zakladnu vec s pasom tak niesom si isty ci zvladnete vobec viza vybavit cez net.
Ale ked chcete a mate odvahu tak mi napiste.
Zaklad je kupit letenku smerom azia. Idealne napr prilet Hanoi a navrat Ho chi min ale vsetko podla ceny letenky. Kludne mozte ist aj do Bangkoku a odtial hoci kam.
Najpr si spravte zoznam co chcete robit vo Vietname
Skor by som na vasom mieste zacal s Thajskom. Bez viza vstup viacej poturistovane jednoduche.
@kvietok2012 keď nemá vodičské oprávnenie A, tak nemôže šoférovať motorku. Tak ako napríklad nemôžeš šoférovať autobus, ak nemáš oprávnenie D. Čo sa týka medzinárodného vodičského preukazu, je to záležitosť jednej krátkej návštevy polície.
@kvietok2012 tak za 10€ ho máte, v Česku za 2€.
samozrejme že jej nedajú medzinárodný vodičský na danú skupinu ak nemá slovenský vodičský
Ludkovia, boli ste niekto na Phu Qouc? Konkretne ma zaujimaju tie parky s "kolotocmi" - neviete ci tam je nejake vyskove obmedzenia na niektore atrakcie? Neviem to na ich strankach.
(Energylandia v Polsku ma na niektore kolotoce obmedzenie min. vysky 140 cm, tak ci aj tam to tak je) Dakujem.
@s1234 Pas aj viza su potrebne, to sa da zistit do 5 minut 😁 ja som bola na mesiac na vlastnu past, doteraz mam z tej krajiny zmiesane pocity. A co potrebujes vediet je to ze ak pojdes na vlastnu past tak treba si davat sakra pozor lebo odrbavaju skoro na kazdom kroku. Mna aj okradli , ziadne retiazky, naramky (zlato mam na mysli) tiez som o tom citala na forach 🙃
@lavender273 v ktorom meste ťa okradli?
@maranco Ho Chi Minh.
Sedeli sme v kaviarni, sme cakali pokial sa otvori nejaka pamiatka kdezto zrazu sa k nam prihovoril mily vietnamec. (sedel na lavicke hned pri nasom stole). Moj muz a jeho kamos debata vo velkom. Tomu dotycnemu zazvonil mobil a telefonoval tak ze sa zohol a hlavu mal medzi kolenami. Mne to prislo uz vtedy divne. No nic..rozlucili sme sa, isli sme smerom k tej pamiatke ta cesta po ktorej sme isli nebola oficalne otvorena, a vidim ze niekto na skutri si to mieri..a rovno na mna ide. Si hovorim co mu je*e? No sotil do mna a ja som myslela ze mi vzal tasku. Mi nedoslo najprv ze retiazku. Cely cas som ju mala pod trickom. Isli na istotu. Oni tak lubia okradat turistov.
@lavender273 čo som počul tak viac sa kradne na severe ako na juhu, ale tak dobre vedieť že treba si dávať pozor aj na to
mne policajt po okradnutí v tlačenici vravel že mám mať peniaze v peňaženke na krku pod tričkom a nie vo vrecku v nohaviciach
tam by mi to tiež strhli z krku
v Brazílii prídu na bicykli natiahnu sa cez otvorené okienko v autobuse a tak ukradnú a zdrhajú preč
@maranco Ako zvierata fakt. Bola som aj na policii (to bol zazitok) a sa ma policajt opytal na popis pachatela. Ja ze tmave vlasy, hnede oci a bol na skutri. Tak sa zacali smiat. 😁 Za mna juhu to bolo divokejsie ako na severe.
@katarinaba snad ti niekto poradi, ale tak mi napadlo, ze to by sa tam na tych kolotococh zviezol z Aziatov malokto, ak by boli obmedzenia, ved vacsina z nich su mensieho vzrastu. Ja mam celkovo zo sveta mimo EU pocit, ze neriesia nic, co riesime my, aj na ukor bezpecnosti
Napr lacne letenky do Vietnamu su z Budapesti.
https://www.skyscanner.at/transport/flights/bud...
484€ osoba
Pás nie je potrebný. Pas áno, keďže ide o krajinu mimo Európskej únie. Úprimne, pri tejto otázke mi napadá jediná správna rada pre teba a to necestovať. Ak si myslíš, žeby si mohol do Ázie cestovať bez pasu.
Inak všetky potrebné informácie k cestovaniu do Vietnamu nájdeš na stránke ministerstva zahraničných vecí.