Dobrý deň prajem. Vedeli by ste mi prosím poradiť dovolenku kde si viete aj oddýchnuť aj niečo pozerať? Bola som len v Egypte a tam sa dá len oddychovať ale nemáte kam ísť. Také pol na pol, napríklad ako chorvátsko, že máte aj čo pozerať, aj na hoteli. Ale All inclusive. Neviem sa dočítat, v akej destinácií by toto všetko bolo.
toho je veľa, napríklad niektorý z Gréckych ostrovov, tam vždy požičiame auto a pobeháme všetko alebo aj Malorka sa mi takto páčila 🙂 a také a lá Chorvátsko máš tiež Bulharsko, tam som sa cítila podobne 😀
@cookie29 toto mi vôbec neukazuje na tých cestovných kanceláriách. Španielsko som našla inak mi tam takéto neukazuje ani poriadne
@lindous také niečo, že vieme aj pobehat aj všetko. Tá Malorka by mohla byť dobrý nápad. 🙂 Rozpočet 1200-1400 na osobu maximálne
My sme boli tento rok 10 dní na Kose (Grécko). 5 dní sme mali prenajaté auto a obehali sme ostrov, 5 dní sme boli pri mori tam, kde sme bývali. Pol na pol vieš robiť vo väčšine európskych destinácií, nechápem, že takú nevieš objaviť. Taliansko, Grécko, Grécke ostrovy, Španielsko, resp. Kanárske ostrovy, v Chorvátsku sme minulý rok boli mesiac. Tam môžeš kukať donemoty aj pri mori byť. Keď chceš vidieť “všetko”, tak treba ísť na malý ostrov aj to máš čo robiť. Lebo všetko sa vidieť nedá 🤷♀️.
no my sme boli v Egypte a išli sme na celodenný výlet do Káhiry, pyramídy ... väčšinou sa to rieši priamo tam na mieste, máš tam delegáta a zistíš si výlety, alebo sú mieste informácie tam tiež vedia povedať kde a ako
Teraz to už asi nestíhaš, ale my sme kupovali letenky na Kos v marci, ubytko sme tiež vtedy bookovali. Sme 5členná rodina, bývali sme vo veľkom dome s bazénom a záhradou, k plážo 2minúty, do centra minútu. 5 dní sme mali prenajaté auto, stravovali sme sa len v reštikách. Celá dovča nás vyšla 3800€. Keby ideme cez cestovku sme na 6000€ minimálne. Cez cestovky je to oveľa drahšie.
@yoxinka my ideme na KOS v auguste, ale cez cestovku, presne som toto čítala, že sa oplatí požičať auto a popozerať ostrov 😉 dovolenku som kupovala už vo februári 😀
@yoxinka ale viem nájsť dovolenky, pýtam sa kde sa dá vidieť aj to aj to. Že večer vybehnúť niekam do mesta, podvečer na nejaké pamiatky, prípadne inú pláž atď.
@michaela412 áno to viem, len také, že viem hocikedy niekam vybehnúť. Lebo v tom Egypte ako sa zotmelo sa vlastne nedalo nič. Buď ísť do Hurghady čo sme boli raz a stačilo alebo sedieť na hoteli, lebo inam sa nedalo ísť, akurát prejsť po pláži.
Ale to tak nefunguje, že budeš mať na jednom mieste more s plážou a vedľa mesto s pamiatkami v pešej dostupnosti. Treba rátať s autom, prípadne nejakou dopravou. Všade, kde sme chceli aj niečo vidieť sme mali prenajaté auto. Keď chceš bývať v hotely all invlusiv, tak nečakaj vedľa pamiatky. Buď ideš za delegátom a chceš výlet alebo si prenajmeš auto a ideš kukať destináciu. V Grécku sme malu auto, na Kanároch sme mali auto, v Chorvátsku sme mali auto, ale veľa sme sa presúvali loďou, keď sme šli na výlety, v Taliansku sme mali požičané auto. Egypt, Turecko sú krajiny, kde sa človek ide rochniť do hotela, taká zlatá klietka. Keď chceš zažiť reálne krajiny, autentickú kultúru, históriu, stravu, vyber hocičo v Európe a tam môžeš chodiť pozerať nonstop aj užívať si more.
Dobre ti píše @yoxinka ak chceš chodiť do mesta, po zaujímavostiach, pamiatkach, tak prenajať auto. My máme pochodeň európske štáty a snáď všetky európske ostrovy v rámci južnej Európy a všade všade všade poznávame autom. Takže stačí vybrať miesto, zabookovať hotel, vopred zabezpečiť prenájom auta a môžete chodiť kade tade.
Velke hotely s all inclusive nikdy nie su v beznom dosahu centra, skor vecerna promenada. Ako uz bolo hore popisane- bud mas hotel all inclusive a na vylety ides cez delegata alebo privat(apartman, dom, vilu) a prenajate auto/taxi na spoznavanie okolia. My do takychto hotelov zasadne nechodime, lebo nam presne toto vadi- nechceme "rochnit" 10 dni na mieste s jednym fakultativnym predrazenym vyletom...
Určite nejaký grécky ostrov 🙂 my ideme na Kos,20 minút od hlavného mesta budeme ubytovaní,takže sa budeme aj kúpať,aj si pozrieme nejaké pamiatky a za cca 15-20 minút vieme byť peši v najbližšom mestečku 🙂
@krisstinkaa
Ahoj, kde budete bývať? Z Kosu sme sa vrátili minulý štvrtok 😉
@yoxinka Casa Paradiso 🙂
@krisstinkaa
To je oblasť Marmari. Teplučké more, ale vlny a fúkať bude 😉.
@yoxinka možno bude možno nebude,uvidíme,skúsenosti sú rôzne 🙂
@krisstinkaa
Tam je to také zvláštne, na severe fúka a je teplé more, na juhu až tak nefúka, ale more je chladnejšie. My sme si to užili na oboch miestach. Keby chcete trochu zmeniť prostredie, tak Flamingo Beach v Tigaki je úplne že sme nepochopili. Super miesto 😉.
@krisstinkaa Boli sme tam v septembri a úžasne bolo 👍🏖️
Pozri napríklad Rhodos alebo Kréta. Tam sú aj pamiatky,aj v meste sa môžete pomotať.
V pohode aj Bulharsko... slnečné pobrežie...hoteli tam núkajú aj All inclusive...a v pešej dostupnosti máš historické mesto zapísané v UNESCO...Nessebar.
Vieš si prenajať auto a ísť pozrieť napr. sozopol alebo v pomorí čiernu pláž a slané jazero s liečivým bahnom...to je aj v burgase.
Vôbec nemusis sedieť na hoteli ale to all inclusive sa kus vylučuje...lebo ak nemáš po okolí tak nevyužijete plne služby hotela...na taký štýl dovolenky ako si opisala by som riešila buď apartmán...alebo ubytko s raňajkami...
Ráno sa najem a vypadnem buď na pláž alebo na výlety...a obedujem už niekde inde kde som na výlete ..detto večera. Nie si viazaná na hotel.
Vrátili sme sa zo Španielska Alicante a Valencia a plaze v okolí.Uz v takej plnej sezóne na poznavacku nepôjdem kvôli horucavam.Minuly rok sme boli v máji v Andalúzia,ale zas kúpať sa nedalo,studená voda.Nie je tam problém s verejnou dopravou dostaneš sa všade. Len to chce dobrý plán.
Pred 2 rokmi sme boli na Rhodose,tam sme mali požičané auto,boli tam však požiare a nie všade nás polícia pustila.Bolo to koncom júla a teploty 45 st,tak toto si tiež nemienim zopakovať.Takze za mňa bud poznávam ( máj,oktober) alebo sa vyvalujem na plazi od júna do augusta.
V kazdej dovolenkovej destinacii sa da niekde ist otazka je ako si to naplanujes.
1. ides allinclusive cez cestovku, si odkazana na fakultativne vylety, lebo ziadne plazove rezorty nie su priamo pri pamiatkach
2. ides s cestovkou na poznavacku, tam ale nemas par dni na oddych a musis sa drzat vzdy s celou skupinou
3. (tak chodime my) sama si kupis letenky, hotel a pozicas auto
alebo v pripade ak chodime metrom a taxikmi objedname si dva hotely, jeden v dobrej lokalite blizko pamiatok alebo metra, druhy priamo na plazi na oddych.
A kam ist tak to zalezi od tvojich preferencii. Aj egypt ma mega naadherne miesta, aj turecko, europske ostrovy atd.
My sme boli na Krete veľmi spokojní - keď sme chceli oddych tak sme boli pri bazéne/mori a keď sme chceli objavovať šli sme na výlet fakultatívny Knosos a požičali sme si aj auto a prešli krížom cez ostrov.
To ako túto dovolenku stráviš záleží len na tebe - nikto to za teba nenakombinuje.
@pinkgirl mohla by si mi povedat v ktorom hoteli ste boli ubytovaní?
@lavender273 to už bolo dávno, názov hotela si nepamätám, ale bola to oblasť Kokini hani.
a rozpocet? Lebo ved aj od toho vela zavisi. Napriklad spanielsko, taliansko, francuzsko... da sa oddychnut aj popozerat