Verejná doprava - Grécko

barborachmelova
11. feb 2024

zdravim !
neviete mi prosim niekto blizsie povedat ako to funguje alebo nemate nahodou skusenosti s autobusmi alebo vseobecne s verejnou dopravou v grecku? konkretne rodos 🙂 alebo pripadne nejake informacie,
dakujem !

portret7
11. feb 2024

Funguju ako u nas, nastupis do autobusu a zaplatis. Autobusari su zvyknuti na turistov, takze bud su v autobuse umiestnene obrazovky s napismi alebo sofer bezne zakrici napr.nazov plaze. Kludne sa ho mozete aj spytat, nikdy sme nemali problem, vzdy ochotne poradili. Autobusy su klimatizovane.

la_dolce_vita
11. feb 2024

Konkretne na Rhodose sme vyuzili, zastavka bola priamo pred hotelom. Isli sme na vecerny Rhodos/ hlavne mesto a tiez na ine plaze smerom na juh. Za par drobnych a nebolo nas malo veru. Je to taka okruzna jazda po hoteloch a clovek vidi okolie. Mne to nerobilo problem. Na zastavke bol cestovny poriadok cez qr kod a autobus bol aj oznaceny, vratane nazvov plazi az do Lindosu.

beata_k
11. feb 2024

Ale priprav sa, cas odchodu je veeeelmi orientacny. Vodic vzdy zahlasil nazov hotela.

barborachmelova
autor
11. feb 2024

@la_dolce_vita 🙂 my by sme sa potrebovali dostat z letiska na zastávku Toulipa (najbližšie pri hoteli) no pise mi ze ide až cca po dvoch hodinách od príletu.. neviem najst nejaku lepšou stranku s cestovným poriadkom:(

barborachmelova
autor
11. feb 2024

@portret7 a neviete mi povedat ako sa cca orientujú tie ceny tam? a dakujem krasne 🙂

barborachmelova
autor
11. feb 2024

viem sa na to pozrieť len takto, cez Google maps

la_dolce_vita
11. feb 2024

@barborachmelova juj, tak toto ti neporadim, my sme boli cez cestovku vzdy.

hori
11. feb 2024

Rodos? Boli sme minule leto… za nás autobusová doprava sklamanie… chceli sme ísť ráno z Faliraki do Lindosu… po hodine čakania na zastávke sme to vzdali, keďže nešlo nicovate nič (vypísané časy boli) a na druhy deň sme si radšej požičali auto. Z letiska sme mali zajednany transfer cez booking - ten bol super, nemal problém, aj keď lietadlo meškalo 3 hodiny.