Valencia

u2jana
4. nov 2023

Ahojte
Neboli ste niekto na dovolenke vo valencii? Este sme takto sami bez cestovky neboli, ale podla googlu to tam vyzera fajn, velka plaz, mesto. Ale to tam bezpecne, ake su ceny potravin?
Ubytko hladam cez airbnb. Mate nejake tipy?
Dskujem

olimuc
4. nov 2023

València je ok, nie je to moja srdcovka, bezpecne … hm pokial sa nebudete potulovat po nejakych okrajovych stvrtiach je to ok. Samozrejme pozor na vreckarov to je ako vsade inde v Spanielsku extrem. Ruksak na chrbte je no go. A treba si davat pozor na osobne veci … nikde nich neodkladat a nenechat bez dozoru. V lete max uterak na plaz a par drobnych … vsetko co sa da ozeliet, ked dostane nohy … benzin je drahsi, supermarkety ako co a najest sa da dobre aj na terasach … samozrejme drahsie ako na svk ale menej ako v Tatrach … takze zalezi na tom co hladas a co porovnavas

queen_mary
4. nov 2023

Ja som tam studovala chvilu a chystame sa tam buduci rok s detmi. Naj oblasto na byvanie poblats maritim alebo v centre v starom meste. Kriminalita podla mna bezna ako v primorskych letoviskach, ceny potravin (podla toho co kupujeme my) mi pridu o trolinku vyssie ako u nas, ale nic drasticke.

u2jana
autor
4. nov 2023

@olimuc Dakujem za odpoved. Ja som najprv pozerala Barcelonu, ale ta bude v lete asi preplnena. Co odporucas?

u2jana
autor
4. nov 2023

@queen_mary dakujem za odpoved. Da sa tam dohovorit anglicky v pohode?

olimuc
4. nov 2023

@u2jana Barcelona je stale preplnena 🙈 len v Auguste tam nie su domaci ale turisti … plaze no neviem … v okoli BCN su dosiahnutelne MHD ovela krajsie a prijemnejsie plaze … ale nebudem pisat o Barcelone, pretoze tam som ako doma. Neviem … ako prve ma napadne Almeria a Cabo de Gata len … ani velke ani male mesto, prijemny ludia …. Znami byvaju v Zone Alicante Elche Santa Pola … Alicante osobne neznasam (spojene s pracou)

queen_mary
4. nov 2023

@olimuc a preco alicante? My zvazujeme buduci rok prave alicante alebo valenciu. Este sa mi pacilo v benalmadene pri malage, ale rada by som isla inam.

lucik194
5. nov 2023

bola som aj vo valencii aj v barcelone
v barcelone presne s takymi teens ako sa chystate vy (vekovo), vo valencii bez deti

obe sú to velke mesta....takze treba urcit prioritu....a obe pekne

do valencie sa chodi pozerat hlavne to "nove". Oceanarium a muzeum vedy, su dve veci kam by som s teens isla, hlavné mercado, Turia na piknik (povodne koryto), paella valenciana je povinna jazda, ale urcite aj Albufera a ryžové polia okolo Valencie..... plaz tam mas mestsku,ale dalej od mesta mas krasne divoke pieskove plaze

valencia je polovica z barcelony, chodi tam menej turistov, ale teplooooo.... v lete cez tych 40 st by som tam nesla

olimuc
5. nov 2023

@queen_mary napr cez výklad vykradli celú pobocku. Pri pracovnom stretnutí som čakala na ulici kde mi povedal môj neobľúbený kolega … samozrejme ma navigoval zle, takže som iba postavala na ulici urcenej pre ľahké. Ženy a chodila hore dole kým prišiel … samozrejme, že sa mi kade kto prihováral (a tom som mala na sebe business dres code … len predsa vidieť, že nie sme Spanielky 🙈 … ten blb dosiel s typickým španielskym hodinovym meškaním … ) Alicante môže byt fajn … ale dobrovoľne sa mu vyhýbam … vždy, keď si na to spomeniem brrr