Väčšie miesto v lietadle pri cestovani s dieťaťom

dally55
14. jún 2024

Ideme na dovolenku cez cestovku s 1,5 ročným dieťaťom, letíme spoločnosťou smart wings, rozmýšľam ako priestorné tam majú sedadla v lietadle, či sa v pohode zmestim s dieťaťom, alebo počula som že sa daju prikúpiť nejaké širšie miesta na sedenie, máte niekto skúsenosť? Ďakujem

ddaassuullaa
14. jún 2024

@kacusik69 ti odpovie urcite, ak ma cas

jazula
14. jún 2024

My sme si doplácali miestenku v prvom rade a bolo to super, mala sa kde hrať a motkať. Tento rok to budeme musieť zvládnuť na tých bežných sedadlách, prvý rad bol už predaný 😒. Treba volať cestovku, kde si kupovala zájazd.

egonsk
14. jún 2024

@dally55 v prvej triede mas vela miesta, pripadne nejakej economy luxus ci ako to nazyvaju - tam su sirsie sedadla s vacsim priestorom. Ale nie kazde lietadlo a spolocnost ich ma, si to veru radsej zisti.

sissy27
14. jún 2024

@egonsk smartwings je nízkonákladovka, nič také ako business alebo firstclass tam neexistuje.
@dally55 nie, smartwings nemá širšie miesta na sedenie,všetky sedačky sú rovnaké, tam sú najpohodlnejšie miesta pri emergency exits, aj to len čo sa týka priestoru pred tebou, ale s dieťaťom tam sedieť nesmieš. Možnosť je dokúpiť druhú plnohodnotnú letenku a miesta vedľa seba.

egonsk
14. jún 2024

@sissy27 aha, to som nevedel, ze aj take okresane su. Dik za info 🙂

laurita285
14. jún 2024

velké miesta sú v emergency exit a tam deti sedieť nemôžu takže smola.

madeincssr
14. jún 2024

@dally55 v beznych 180-clovekovych dovolenkovych lietadlach nizkorozpoctoviek/charterov (len Boeing alebo Airbus) byvaju rady sedadiel trosku viac vzdialene od seba (viac miesta len na dlzku) v strede lietadla kvoli nudzovym vychodom (dvere nad kridlami), ale tam vacsinou umiestnuju (resp. niekedy az v lietadle poprosia presadnut si) cestujucich pilotov/letusky mimo sluzby (resp. [samostatne cestujucich] mladych muzov), kvoli instruktazi na otvorenie nudzovych vychodov. Neviem ci tieto lietadla maju niektore sedadla sirsie na sirku, skor nie. Ulicka je tam len tak-tak pre stihlu letusku/letusiaka s "barovym" vozikom. Cize skor len si booknut miesta v niektorom prvom rade (ak je tam viac sekcii sedadiel).

evulienkaslx
14. jún 2024

my sme šli so smartwings do Dubaja a prvé tri rady majú širšie medzery, komfortnejšie , dopláca cez CK 32E na osobu, treba sa spýtať v CK, či vaše lietadlo má túto možnosť- čím skôr, inak tie obyčajné miesta boli otrasné , tlačili sme sa ako sardinky cestou späť....

kacusik69
14. jún 2024

podla typu lietadla ktorym poletite su okrem exitovych miest - kde s dietatom byt nemozete - sedadla s vacsim priestorom bud cela 1. rada resp 1ABC 2DEF… moze sa ale stat 1 opat v zavislosti od typu lietadla a konkretnej registracky, ze tieto miesta budu rovnako exit, a teda tam s dietatom byt nemozete… ak si zakupite sedadla v spomenutych radach a budu to exity, budete musiet byt aj tak presadeni, poplatok za sedadla vam potom vrati CK…

kacusik69
14. jún 2024

@evulienkaslx CK toto vediet nebude, pretoze nevedia ktore lietadlo poleti, a tie su konfigurovane rozne

evulienkaslx
14. jún 2024

@kacusik69 ja som vtedy kontaktovala smartwings a povedali, ze to mame riesit cez CK, mali by mat dopredu dane, akym pojdu

kacusik69
14. jún 2024

@evulienkaslx realne to je zname 24-48 hod. pred odletom a zmeny nie su vylucene… okrem toho CK nemaju ani ponatia o konfiguracii konkretnych lietadiel…

kacusik69
14. jún 2024

inak je bezna prax riesit veci cez CK kedze oni vam zajazd predali… CK ma prehlad v tom, ci a ake miesta predala ale to je ozaj vsetko

zuzubb007
14. jún 2024

Dieťa na nohy a tak budete cestovať, to zvládnete, zober tyčinky a somarinky aby dieťatko vydržalo ako tak, knižku a zabávať budeš my sme išli 2 hodiny bola to makacka pokým máš hyperaktívne dieta

yanni
14. jún 2024

@dally55 aky dlhy je let? Noooo low costs su o nicom. Raz som letela s nizkonakladovkou (Flynas-zo Saudi do Dubaja-kratky let) a mala som dost. Ale nastastie som mala pre kazde dieta, jedno 3 rocne a druhe par mesacne kupene miesta/letenky a najmladsia bola priputanavo vajci. Vo vajci potom este posledny krat letela ako 1,5 rocna (6 hodinovy let). Na kolenach by som dieta nechcela mat. A to lietame väcsinou business class. Dokup aj dietatu letenku, daj ho do sedacky a budes mat pokoj. Tam maly priestor nevadi.