V akom čase je lepšie ísť do Ríma?

stankadu
6. aug 2024

Ahojte, kedy je lepšie ísť do Ríma, okrem leta? Chceli by sme buď v októbri alebo v marci na 3 dni. Mám vyhliadnuté aj 4 hotely (The cross hotel, Hotel Labelle, Dei congresi a American palace) Máte niektorá reálne skúsenosti? Príp. odporučte váš overený hotel, kde ste boli spokojné. A ešte jedna otázka. Keď chceme ísť do Vatikánu ako mesta, ale nie do múzeí, aj tak treba kúpiť lístok? Mne by stačilo námestie a Bazilika a bola by som happy 😊 Ďakujem.

stankadu
autor
6. aug 2024

A ešte je tu na koníkovy skupina pre Rím? Hladala som, ale nič som nenašla.

papaya308
6. aug 2024

My sme boli november a bolo výborné,16C

dskjhfdlkdjhl
6. aug 2024

@stankadu My sme boli zaciatkom maja a planujeme to zopakovat, idealny cas.

marcellka32
6. aug 2024

Marec-Koniec apríla.... september -koniec októbra

bytc20
6. aug 2024

@stankadu presne jak pisu baby vyssie- ideal je jar a jesen. My sme boli v Rime raz v auguste (peklo- 37 stupnov), raz koncom oktobra, raz v novembri a teraz ideme zase koncom novembra. Najlepsie pocko bolo v oktobri, uplna fantazia 🤩

eleanor2510
6. aug 2024

@stankadu do Vatikanu iba na námestie a do baziliky netreba ziadne vstupné, len sa treba pripraviť, ze do baziliky si treba vystáť rad, radsej tam ist hned rano. Raz sme cakali asi tristvrte hodiny a raz asi pol hodiny, nie je to strasne, ale treba s tým ratat. Ide sa tam cez kontrolu, tak preto to tolko trva. Na kupolu baziliky uz treba vstupenky aj do muzei, ale inak nie

annmari
6. aug 2024

My sme boli tento rok prvé 2 marcové týždne. Dokonalejší výlet som nezažila. Ľudí trocha menej ako v lete, počasie na papučky, espadrilky a šaty s 3/4 rukávom, prešli sme celý Vatikán. Námestie, bazilika je free ako aj väčšina kostolov.

felicitab
12. aug 2024

Bola som v apríli a počasie bolo akurát, ešte nebolo tak veľa ľudí všade. Určite by som znovu šla počas jari resp. jesene. Bývali sme v hoteli Milton - v pešom dosahu bolo Koloseum a fóra, rovnako aj Lateránska bazilika. Kúsok od hotela bola aj zastávka metra a niekoľko dobrých miest na večeru. Vo Vatikáne na vstup na námestie a do Baziliky sa vstupné neplatí, avšak odporúčam ísť ráno, potom je rad na vstup naozaj dlhočizný.