Ahojte, kedy je lepšie ísť do Ríma, okrem leta? Chceli by sme buď v októbri alebo v marci na 3 dni. Mám vyhliadnuté aj 4 hotely (The cross hotel, Hotel Labelle, Dei congresi a American palace) Máte niektorá reálne skúsenosti? Príp. odporučte váš overený hotel, kde ste boli spokojné. A ešte jedna otázka. Keď chceme ísť do Vatikánu ako mesta, ale nie do múzeí, aj tak treba kúpiť lístok? Mne by stačilo námestie a Bazilika a bola by som happy 😊 Ďakujem.
My sme boli november a bolo výborné,16C
@stankadu My sme boli zaciatkom maja a planujeme to zopakovat, idealny cas.
Marec-Koniec apríla.... september -koniec októbra
@stankadu do Vatikanu iba na námestie a do baziliky netreba ziadne vstupné, len sa treba pripraviť, ze do baziliky si treba vystáť rad, radsej tam ist hned rano. Raz sme cakali asi tristvrte hodiny a raz asi pol hodiny, nie je to strasne, ale treba s tým ratat. Ide sa tam cez kontrolu, tak preto to tolko trva. Na kupolu baziliky uz treba vstupenky aj do muzei, ale inak nie
My sme boli tento rok prvé 2 marcové týždne. Dokonalejší výlet som nezažila. Ľudí trocha menej ako v lete, počasie na papučky, espadrilky a šaty s 3/4 rukávom, prešli sme celý Vatikán. Námestie, bazilika je free ako aj väčšina kostolov.
Bola som v apríli a počasie bolo akurát, ešte nebolo tak veľa ľudí všade. Určite by som znovu šla počas jari resp. jesene. Bývali sme v hoteli Milton - v pešom dosahu bolo Koloseum a fóra, rovnako aj Lateránska bazilika. Kúsok od hotela bola aj zastávka metra a niekoľko dobrých miest na večeru. Vo Vatikáne na vstup na námestie a do Baziliky sa vstupné neplatí, avšak odporúčam ísť ráno, potom je rad na vstup naozaj dlhočizný.
A ešte je tu na koníkovy skupina pre Rím? Hladala som, ale nič som nenašla.