Uvažujete nad zmenou letnej dovolenky?

zeldia
11. júl 2024

Myslite si že v ako časovom horizonte sa zmení u nás smer letnej dovolenky z” vsetci na juh” na smer “všetci na sever”? Pri horúčavách dva mesiace nad tridsať je pre mňa nepochopiteľne cestovat do Turecka (nikdy som tam nebola ani na inej ALL inclusive takže neviem o čo prichádzam a preto nechápem). Zaujima ma či je tu neaka väčšia skupina ktorá uvažuje nad takouto zmenou letnej dovolenky (ísť na dovolenku povedzme do Poľska namiesto Turecka).

adulka07
11. júl 2024

@zeldia do Turecka sa chystáme 3x ...inak vnímaš 40 stupňové teplo na Slovensku a inak pri morí...a čo sa týka služieb je Turecko na úrovni

ivik4
11. júl 2024

Sice nejdem do Turecka ale nie, nic sa nemeni. Ja milujem teplo a tesim sa nan celi zvysok roka. Mam doma nie moc milovnika tepla ale toho by to tiez ani nenapadlo

sissy27
11. júl 2024

@zeldia ja napriklad milujem teplo a neznasam zimu, takze u mna je mala pravdepodobnost, ze by som sa trepala niekam na sever kvoli chladu 😃
A ten rozdiel medzi 30 na SK, kde vsetko betonujeme a snazime sa znicit co najviac zelene a 40 niekde pri mori je dost zasadny, pretoze pocitova teplota vdaka vode, vanku od mora, plavkam atd je niekde inde. Bola som parkrat v egypte uprostred leta a hoci teplomer ukazoval vyse 40, tak nebolo tak teplo ako v BA, kde bolo “len” 30. Navyse v egypte zapada slnko uz okolo 18:00 takze nepecie az tak dlho.
No a samozrejme AI dovolenky v turecku ci kdekolkvek inde ludia vyuzivaju najma kvoli sluzbam a komfortu.

barka1
11. júl 2024

@zeldia nemyslím si, že táto myšlienka zaujme.
Slováci neradi vytrcaju z davu a radi sa chvália, nech ostatní závidia. A tiež riesia, co si ostatní o nich myslia...
Takže letná dovolenka v Polsku, Pobaltí alebo Skandinávii je len pre silné odolné povahy 😁

zeldia
autor
11. júl 2024

@barka1 😂!

zuzinka888
11. júl 2024

Tak ja aaaano. Neznasam tuto horucavu. A to momentalne byvam na Orave. Ale aj tu je horuco. Ja osobne nemam pocit ze pri mori vnimam teplotu inak. Vsetko nad 25 je pre mna smrtelne utrpenie. Minulu dovolenku som celu stravila na sedacke pod klimatizacnou jednotkou. Do mora som vosla presne 2x a to po kolena dat detom snorchle. Inak izba a klima. Nikdy viac !

kris_tin257
11. júl 2024

Boli sme v Maďarsku a poľsku, chystáme sa ešte v auguste do tatier, k moru chodíme v zime a na jeseň 😊 cez leto my nechodíme k moru lebo je aj tu dosť teplo a všade je milión ľudí čo nemáme radi, my takto fungujeme niekoľko rokov 😊

guiseppinka
11. júl 2024

Lovim v pamati, kedy boli naposledy 2 mesiace horucav nad 30 a nejako si neviem spomenut. Su horucavy, ale dojde vlna studeneho vzduchu a zrazu mas 2 tyzdne ledva 14 stupnov... nepamatam si taky august, aby bolo teplo cely mesiac... darmo, globalne oteplovanie robi svoje - vyssie teploty a teplejsie a prudke vykyvy...
A ci sa zmeni smer dovoleniek? Ktovie. Uvidime...

really8
11. júl 2024

Ideme do alp sa schladit. K moru chodime ked je tu chladnejsie.

dzejny656
11. júl 2024

Ja neuvažujem, ja mám teplo rada. Mne by 30+ vyhovovalo kľudne aj celý rok.

belllinka
11. júl 2024

@zuzinka888 no s tebou je na dovolenke zabava

h2
11. júl 2024

Zas sa mi rozum zastavuje nad diskusiou! Jedna v živote nebola v Turecku, ani na inej all inclusive dovolenke, ale aj tak je pre ňu nepochopiteľné tam ísť, iná si myslí, že Slováci chodia na dovolenky nie preto, že by tam reálne chceli ísť, ale preto, aby im ostatní závideli a zároveň z mne neznámeho dôvodu predpokladá, že dovolenka v Turecku závisť vzbudzuje, zatiaľ čo dovolenka v Škandinávii je zrejme pod úroveň (?!). Ďalšia ide k moru, aby dovolenku presedela na izbe a hoci má deti, ktorým sa tam zrejme páčilo, keďže sa kúpali a šnorchlovali, tak majú proste smolu, lebo mamička povedala "nikdy viac". 🙄

barka1
11. júl 2024

@h2 trochu nadhladu by to chcelo...😉

thereisabear
11. júl 2024

Určite sa takí ľudia nájdu, tiez sme nad tým uvažovali do budúcna. Mne zatiaľ stačí Turecko koncom septembra.

h2
11. júl 2024

@barka1 Tiež si myslím, škoda, že ho nemáš.

ascotka
11. júl 2024

@zeldia pred 11 rokmi som bola v septembri v Škandinávii na poznávačke s nádejou schladenia sa, ale bolo to márne. Bolo tam chvíľami vyše 30 stupňov. Takže už jedine polárny kruh to istí. S manželom uvažujeme nad dovolenkou v Poľsku, je tam veľa zaujímavého čo by sme radi videli. Moja mama si Egypt a Turecko veľmi pochvaľuje a bude tam chodiť kým bude vládať, ale mňa to tam vôbec neťahá.

sono2
11. júl 2024

@zeldia dovolenky sa len tak meniť nedajú. V podstate neviem o čom píšeš, lebo v Turecku je sto rokov a aj bude v júli peklo. Ale dá sa vydržať.
Tiež mám rada teplo.

ninusa221
11. júl 2024

Tak choj skusit all inclusive Turecko. A potom pis takéto bludy, tu ide o to že človek vypne na dovolenke je iná atmoška, nemusíš upratovať, varit ( keď máš all) v takom Turecku je síce teplo ale to je iné teplo. A radšej nak máme 38 stupňov ako by nám malo pršať.

lauriik
11. júl 2024

@barka1 my sme boli na letnej dovolenke v polsku, dansku, severnom nemecku a svedsku 😉 A rada o tom rozpravam.

kp7333
11. júl 2024

Uz ani severske krajiny nie su to, co byvali. V juni mi kolega z Norska vravel, ze sa spalil pri 30-stupnovych horucavach u nich. Bolo to v case, ked u nas bolo chladno a prsalo. Tak si vyber.

tehulka2011
11. júl 2024

si moj clovek ;) ale ja by som nad severnym morom neuvazovala, to skor Alpy

la_dolce_vita
11. júl 2024

Preto ideme az v septembri, ale more je more..

ndrag
11. júl 2024

@zeldia my sme boli teraz v Norsku a chystame sa znovu cez zimu 😁. Ale my sme zas na aktivne dovolenky, all inclusive si nechavam na starobu ak sa bude dat.

barka1
11. júl 2024

@h2 tak neviem kto z nás sa tu rozčuluje nad diskusiou... Vlastna ano, viem - ty... 😉

janinah
11. júl 2024

Boli sme raz v auguste hore v Poľsku,ale nebolo to ono. Baltická špinavý a studený oproti napr.egejskemu moru.My sme sa preorientovali na dovolenky v máji a v septembri, októbri.Ale sme 60 + , s deťmi by sa to dalo ťažšie kvôli škole.

tiezjedna
11. júl 2024

ja sa chystám za pár rokov definitívne odvaliť pod palmy, takže u mňa žiadna zmena smerom k zime určite nenastane😎 Ale milujem napríklad Rakúsko, Švajčiarsko, tamojšie hory, jazerá, tam si rada zájdem aj v teplých mesiacoch, je tam príjemne.

vroni
11. júl 2024

Ja som nadšený zimomil a teploty nad 25 považujem za nezlučiteľné so životom. Ale keď už idem k moru (áno, evidentne mam v sebe solídnu porciu masochizmu), tak preto, lebo sa tam chcem kúpať. Nadšene spacirovanie sa po pláži, obvykle na severe, neobľubujem. Odhliadnuc od toho, v Poľsku neviem, ale Nemecko a Škandinávia sú v sezóne pri mori vybookovani presne tak, ako Turecko či Egypt. Takže nie, nemyslím si, že sa zmení smer.

surama
11. júl 2024

@zeldia To by asi museli byt vsade na juhu 50ky, aby sa ludia nejak hromadne zacali presuvat na sever kvoli dovolenkam, takze v blizkej dobe urcite nie. Skor by som povedala, ze coraz viac ludi uz chodi k moru v juni, lebo su este v pohode teploty a more je uz teple.

lakebabe
11. júl 2024

@zeldia nie my milujeme teplo a pri mori je omnoho znesitelnejsie. Teraz sme boli v Egypte bolo 43-44 a v pohode, lepšie mi bolo ako tu.
Do Poľska do Gdansk chodíme na víkendy a často pracovné, ale to veru pre mňa na kúpanie nie je ani keď sú horúčavy. Nenávidím studené moria, preto nechodím ani do Chorvátska.
Niekomu zas studené vyhovuje, ale určite nič meniť nejdeme. A keď sa chcem vyhnúť úplným horúčavam vždy chodíme dovolenku jún a september.

martinka13
11. júl 2024

Určite nie. Jediné, čo sa znení, keď deti odrastú bude termín dovolenky. Budeme chodiť na jeseň a na jar. Nie v lete...