Úmrtie blízkej osoby tesne pred odchodom na dovolenku - storno

9gabi9
7. jún 2023

Ahojte.
Riešil niekto z vás situáciu, že napr. 1-2 dni pre odchodom/odletom na dovolenku do zahraničia (kupovanú cez CK) došlo k úmrtiu blízkej osoby?
U nás môže takáto situácia nastať (svokra je na tom už veľmi zle a o necelý mesiac ideme na dovolenku k moru), preto ma zaujíma, či niekto nebol v podobnej situácii a ako ju riešil. Myslíte, že v takomto prípade bude možné sa dohodnúť s CK na zrušení storno poplatku, príp. aspoň znížení? (ak by samozrejme došlo k situácii, že svokra umrie 1-2 dni pred odletom). Mali ste niekto podobnú situáciu?
V zmluve s CK som nič také nenašla, zajtra budem volať aj sprostredkovateľovi.
Za odpovede vopred ďakujem.

aduskatt
7. jún 2023

Storno poplatok rieši kvalitné cestovné poistenie

nique
7. jún 2023

Mali sme takú situáciu, ťažko chorému svokrovi 2 dni pred dovolenkou praskol žlčník, operácia bola veľmi riskantná, lebo mal choré srdce. Rozhodli sme sa ist, ale rozhodovanie bolo ťažké. Svokor to na prekvapenie dobre zvládol.
V zmluve s CK máš presne podmienky odstúpenia, možno sa dá vyššia poistka pre prípad zrušenia.

h2
7. jún 2023

@9gabi9 Tak o tom veľmi pochybujem. CK s dôvodom zrušenia zájazdu nemá nič a bude to pre nich stratou. Robila som v minulosti v CK, ale teda takýto prípad sme nemali.

jj298
7. jún 2023

@9gabi9 tyzden pred dovolenkou mi zomrela babka. Pohreb bol dva dni pred odletom. Isli sme. Viem, ze je to trochu ina situacia ale dovolenka mi padla vhod.

ajka10000
7. jún 2023

My sme takú situáciu v rodine mali strýko mi zomrel 2 dni pred odletom. Mali sme také lepšie poistenie nejaké plus.Museli sme to vydokladovať úmrtným listom. Neviem ešte čo presne bolo to pred 11rokmi ale vrátili nám 90% z ceny zájazdu.

kaktusik007
8. jún 2023

mne zomrel otec necakane v utorok, vo stvrtok som s detmi sla na predlzeny vikendovy pobyt - zajednany dopredu asi dva mesiace... Proste sme posunuli pohreb na datum az ked sa vratime. Mne s detmi padlo velmi vhod, ze sme vypadli mimo. Sama mama s mojim bratom mi zakazali vikendovy pobyt zrusit, ze proste nie, ides s detmi prec. Pohreb pocka. A tak aj bolo, vybavili sme ho este v stredu a vo stvrtok rano som uz s detmi odchadzala prec.

cukroska
9. jún 2023

@9gabi9 áno,žiaľ my sme tak boli. Už sme boli komplet zbaleny a mali druhý deň vyraziť a v ten deň náhle zomrel svokor. Nakoľko sme išli do Grécka autom, ubytovanie jedno cestou nám prepadlo, ale ubytovanie čo sme mali rezervované cez Booking sa nám podarilo dohodnúť na iný termín. Tak nakoniec sme išli o mesiac. Aj keď cca 100 eur sa doplacalo, už august bol drahší. Rovnako diaľničná prepadla. Ale to všetko bolo nič oproti tomu čo sme prežívali.To bola naša prvá aj posledná dovolenka kedy sme mali rezerváciu neviem či 3 týždne dopredu. Vždy sme chodili aj chodíme tak ,že si vyberieme pár dní dopredu.