Umelé mlieko v lietadle

22. júl 2023

Ahojte prišla som si pre radu, mám 10 mesačného syna ktorý pije mlieko ráno a večer .
Ako si pripraviť mlieko do lietadla? Alebo ako to zabaliť aby mi to nevyhodili?
Jednej mojej známej sa stalo ze musela vyliať všetko.
Letíme do Turecka.
A môžem zobrať zo sebou aj snacky? V originál balení?
Ďakujem.

vevesh
22. júl 2023

Mlieko nezarabat vopred. Normalne som mala prazdnu flasu na mlieko, susene mieko bud v davkovaci alebo v original baleni a termosku s horucou vodou. Prinajhorsom vodu budes musiet vyliat a v lietadle ti daju horucu vodu (ale toto sa mi este nikdy nestalo...). A studenu balenu vodu kupis za kontrolou. Niekedy byva aj zadarmo v lietadle (ale na to som sa nikdy nespoliehala).

petamich
22. júl 2023

leteli sme viackrat, nikdy nebol ziadny problem, ak tak problem mohla byt ta termoska ako taka - takze ja nosim UM v davkovaci, flasu s vodou, flasu na mlieko a poprosim letusku, aby nam tu vodu zohriala alebo teraz nas uz vypije studene (pije pred spanim)

infant do 2 rokov nema 100 ml limit, takze vodu v pohode prenesies, maximalne ju otestuju, ak nie je v zatvorenej flasi originalnej, bezne nosime kapsicky, vodu, prasok UM, chrumky, snacky, pecivo...

kacusik69
22. júl 2023

vodu do termosky, mlieko do davkovaca… tuha strava akakolvek bez obmedzenia… na mojom profile najdes clanok

pralinka25
22. júl 2023

lietame s detmi do turecka kazdy rok od ich malinka a pre male deti nikdy nebol problem s vodou ani mliekom. nikdy nam nic nevyliali ani na slovenskej ani na tureckej strane. a letuska ti to v pohode zohreje. mlieko nezarabaj urcite. vezmi len v davkovaci.

bluemoon24
22. júl 2023

Pro deti si muzes vzit skoro vsechno. Snacky (netekute) si muzes vzit i pro sebe. Uvar si vodu do termosky, studenou vodu do flasky a odmer si UM. V zadnem pripade neber horkou vodu od stevardu. Je to stejna voda jako do zachodu.

nikpa
22. júl 2023

Nezarábaj vopred lebo akurát dieťa dostane srajdu. Kúp si tie hotové v kartone, Beba má teraz také. Je to super vec na cestovanie, my sme na tom na dovolenke prežili celý týždeň keď nebolo kde zarábať UM. Dá sa vypiť aj v bežnej izbovej teplote, poprípade poprosis letušky, ohreju ti. Ale poradím ti dať to pred dovolenkou dieťaťu vyskúšať aby sa nestalo, že ti to v lietadle nebude chcieť a bude problém. Inak 10mesacne dieťa už má aj prikrmy zavedené, keby si to poriesila s nimi, zoberies niečo kúpené alebo urobené doma do lietadla. No tak jedno mlieko vynechá, nič sa nestane. Let do Turecka zase nie je dlhý.

kacusik69
22. júl 2023

@bluemoon24 …ktora je rovnako pitna 😉 tak isto ako aj doma sa pije taka ista voda akou sa splachuje… v lietadle nie je problemom tento fakt, ale skor “cesty” ktorymi ta voda prechadza a aj to nemusi byt pravidlo, no jedine co kedysi bolo dokazane bolo toto… kazdopadne ta voda aj tak nema “kvality” dojcenskej vody, takze kazdy predpokladam si brava vlastnu vodu

autor
22. júl 2023

@nikpa a to ste si zobrali mlieka do kufra? Či tam kúpili?

nikpa
22. júl 2023

Brala som so sebou len 2ks a ostatne som kúpila tam v DMke ale my sme boli v Chorvátsku, popredu som pozerala na ich stránke, či ich majú dostupné aj tam. Do Turecka by som ale brala viac podľa potreby. Tam možno ani neopustite resort, kde budete zháňať takéto mlieko...

autor
22. júl 2023

A myslíte že by som si mohla zbaliť do kufra tri fľašky Lucky a um?

betulinka1
22. júl 2023

Ja som mala vo flaske sušené mlieko a po kontrole, ked si v dutty free, tam som poprosila v kaviarni aby mi zaliali horúcou vodou. Baba nechcela, tak som jej povedala, ze zaplatim ako za caj, len nech mi tam da vodu. Inak nikde inde po svete nebol problem, iba na letisku v Ba si nechali tu vodu zaplatit 😉. Cize aj ked budes chodit po vyletoch, normalne ber len flasku a v tom sušené mlieko. Vsade ti to s úsmevom zaleju teplou vodou.

kacusik69
22. júl 2023

Do podpalubia ano… do prirucnej len mnozstvo primerane dobe letu (som zamestnanec letiska)

autor
22. júl 2023

@kacusik69 a termosky s horúcou vodou su v pohode?
Mám takú čo má objem 150 ml taká malá,to.by.mohlo byť?

kacusik69
22. júl 2023

ano… na profile ako som predtym pisala mam clanok, vsetky info zhrnute su tam co ano co nie, kde, v akom mnozstve…

autor
22. júl 2023

@kacusik69 ďakujem idem.pozriet